Gå til innhold

Trenger kjapt svar ang. lukt av reinsdyrfilet!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kjøpte 1 kg's reinsdyrfilet som var vakuumpakket og som gikk ut på dato samme dag. La den da i fryseren og den trengte to dager på å tine i kjøleskapet. Når jeg åpnet den luktet det litt surtsøtt på en måte. Stekt den nå til 55 grader og fremdeles lukter det liksom det samme. Er den bedervet? Eller skal reinsdyr lukte litt ettersom det står at den er mest smaksrik av sortene...?

 

Anonym poster: 406ba6d1102eabbfc8c2a8e5e89fde8d

Fortsetter under...

Skrevet

Hvis du skal spise den må den stekes til kjernetemperatur over 70 grader. Da dør eventuelle bakterier. Jeg ville ikke spist den på 55 grader hvis den lukter litt merkelig. Ferskt kjøtt lukter ikke surt uansett hvilken type kjøtt det er...

 

Anonym poster: e14726d30d00143152eb9f17af9934b4

Skrevet

Skal varme skivene i ovnen på 200 grader... hmm er vanskelig å forklare lukta:P

 

Anonym poster: 406ba6d1102eabbfc8c2a8e5e89fde8d

Skrevet

Kjøtt skal ikke lukte surt... Hadde ikke spist det.

 

Anonym poster: 93ced349ea6b0d60a677ff01145dd1f9

Gjest Antarctica
Skrevet

Kommer veldig an på. Rein lukter "mer", men ikke surere enn okse, feks. Var kjøttet "glatt" utapå? For bakteriene som bederver maten starter fra utsiden. Det skal ikke være sleipt å ta på, da er det bakterieveksr. Inni er vevet ikke nødvendigvis påvirka av bakteriene, så det kan være nok å skjære vekk det dårlige. (Det nytter ikke å steike drn steril. Ei reinsteik som holder 70 grader inni er uansett uspiselig, da er den seig, tørr og ødelagt!)

Skrevet

Alt viltkjøtt lukter. Dårlig kjøtt lukter vel ikke sursøtt, men kvalmt på ett vis.

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...