Anonym bruker Skrevet 17. februar 2013 #1 Skrevet 17. februar 2013 Selv om jeg er ganske sikker på at jeg gjør det likt fra gang til gang blir dem noen ganger høy og luftig og myk mens noen ganger får dem en hard skorpe på toppen og blir ikke skikkelig stekt inni selv om jeg steker den lenger enn oppskriften sier. Da kollapser den når jeg tar den ut av ovnen. Noen som han noen forslag til hva som går galt? Anonym poster: 2aa8a649edf7bb5fd723d8dbdce8fd04
Anonym bruker Skrevet 17. februar 2013 #2 Skrevet 17. februar 2013 LItt rart at resultatet blir forskjellige fra gang til gang? Jeg har bare bakt sukkerbrød 4-5 ganger, men til min store overraskelse blir de perfekte hver gang (jeg suger på baking). Pisker eggedosisen i minst 20 minutter, dette er viktig. SNur hele sulamitten opp-ned med en gang jeg tar den ut av ovnen, og lar den ligge sånn noen timer. Høye, luftige sukkerbrød Anonym poster: 932fece48955b8089fafb7d7636b5466
Anonym bruker Skrevet 17. februar 2013 #3 Skrevet 17. februar 2013 denne har jeg prøvd og den ble vellykket Anonym poster: d44d1bccfa6f9a4c2fae5882fd78f277
Anonym bruker Skrevet 17. februar 2013 #4 Skrevet 17. februar 2013 Pisker du til skikkelig eggedosis før du vender inn melet? Husk at det er ikke ferdig før du kan tegne 3 streker i den (mange tror det ikke er så viktig) og du bare vender inn melet? Ikke pisker det inn slik at lufta går ut..? Det er det eneste jeg kan komme på iallefall.. Et tips er å snu "lokket" når du fyller kaken så vises det ikke Hilsen konditor Anonym poster: 7636c303f2ef95b0db3a2799736f450e
Anonym bruker Skrevet 17. februar 2013 #5 Skrevet 17. februar 2013 http://livsrom.blogspot.no/2009/11/perfekt-sukkerbrd.html glemte linken da.. #3 Anonym poster: d44d1bccfa6f9a4c2fae5882fd78f277
Gjest MMJ Skrevet 17. februar 2013 #6 Skrevet 17. februar 2013 Selv om jeg er ganske sikker på at jeg gjør det likt fra gang til gang blir dem noen ganger høy og luftig og myk mens noen ganger får dem en hard skorpe på toppen og blir ikke skikkelig stekt inni selv om jeg steker den lenger enn oppskriften sier. Da kollapser den når jeg tar den ut av ovnen. Noen som han noen forslag til hva som går galt? Anonym poster: 2aa8a649edf7bb5fd723d8dbdce8fd04 La eggedosisen piskes LEEEEEEENGE - for å så forsiktig sikte melet for å så elte inn melet med en slikkepott Det er mitt "triks".
Anonym bruker Skrevet 17. februar 2013 #7 Skrevet 17. februar 2013 Tusen takk for tips alle sammen. Det eneste jeg kan tenke meg jeg kan prøve er å vispe eggedosisen enda litt lenger. Hvor mange grader og hvor lang tid pleier dere å ha den i ovnen? HI Anonym poster: 2aa8a649edf7bb5fd723d8dbdce8fd04
BellaSuz Skrevet 17. februar 2013 #8 Skrevet 17. februar 2013 Mitt triks er å ha skikkelig stivpisket eggedosis, vende forsiktig siktet mel inn. Ikke smør sidene på forma for da siger ofte kantene ned. Snu kaka opp ned etter steking og avkjøl slik, da unngår du at den klapper sammen i midten. Bruk den også opp ned:-)
Gjest Husfrua Skrevet 17. februar 2013 #9 Skrevet 17. februar 2013 Tusen takk for tips alle sammen. Det eneste jeg kan tenke meg jeg kan prøve er å vispe eggedosisen enda litt lenger. Hvor mange grader og hvor lang tid pleier dere å ha den i ovnen? HI Anonym poster: 2aa8a649edf7bb5fd723d8dbdce8fd04 Hvis du vil ha skikkelig eggedosis så visper du den i en glassbolle i et vannbad på ovnen. Vannet skal kun småkoke og ikke være nær bollen. Viktig å bruke glassbolle ellers blir det for varmt. Pisk til det begynner å tykne, da tar du bollen av kjelen og pisker videre til den blir kald og du kan tegne et åttetall som ikke flyter utover. Sikt melet minst to ganger før du skjærer det forsiktig inn i røra. Denne feiler aldri hos meg, og har bakt den i mange mange år. Hvis kaka stadig vekk blir hard på toppen og lite stekt inni vil jeg sjekket ovnen. Veldig typisk at dette skjer hvis det er noe galt med stekeovnen.
Anonym bruker Skrevet 17. februar 2013 #10 Skrevet 17. februar 2013 Sjekk om oppskrift på sukkerbrød ennå står på potetmelpakken. Den oppskrifta er idiotsikker! Alltid vellykket. Og pisk eggedosisen godt, tror ikke 20 minutter er nødvendig;) Anonym poster: d6b5802e5b05d8e842da5f794bae54b8
Anonym bruker Skrevet 17. februar 2013 #11 Skrevet 17. februar 2013 Sjekk om oppskrift på sukkerbrød ennå står på potetmelpakken. Den oppskrifta er idiotsikker! Alltid vellykket. Og pisk eggedosisen godt, tror ikke 20 minutter er nødvendig;) Anonym poster: d6b5802e5b05d8e842da5f794bae54b8 Enig - potetmel i kaka er idiotsikkert! La kaken avkjøle seg oppned i formen etter steking så holder den seg høy uten å synke sammen. Anonym poster: e1a44b71751ad39692fbb5446e4c9cbb
Moosh Skrevet 17. februar 2013 #12 Skrevet 17. februar 2013 Takk for mange svar. Jeg kjøper nye egg og gjør du nytt forsøk i morgen . HI
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå