EllaMaria Skrevet 15. februar 2013 #1 Del Skrevet 15. februar 2013 Jeg var ute og spiste middag i går på en tapasrestaurant med høy standard. En av rettene var grillet entrecote - da vi fikk den var den ganske rød, og jeg sa fra at jeg var gravid og at jeg måtte ha kjøttet gjennomstekt. Fikk det tilbake, det var forsåvidt gjennomstekt men fortsatt rosa i midten. Jeg spiste et par biter før jeg plutselig ble usikker på hva som egentlig definerer gjennomstekt. Er det "well done"? Er rosa kjøtt farlig når det ikke er rått? Og er det noen som vet om man faktisk kjenner noe dersom man får i seg listeria, eller om det kun er det stakkars fosteret som kjenner det? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144020164-kj%C3%B8tt-og-listeria-hva-er-egentlig-gjennomstekt/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
abella Skrevet 15. februar 2013 #2 Del Skrevet 15. februar 2013 Tror det er Toxoplasmose som er største risko når du spiser kjøtt til middag. Her kan du lese masse god informasjon fra myndighetene om Listeria og Toxoplasmose: http://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/gravide/listeria_og_toxoplasma_kan_skade_fosteret Det står at kjøttet ikke skal være rosa, så jeg pleier å bestille well done. Så vidt jeg vet vil du merke en infeksjon som en kraftig influensa. Men jeg ville ikke bekymret meg hvis jeg var deg. Husk at disse infeksjonene er veldig, veldig sjeldne i Norge. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144020164-kj%C3%B8tt-og-listeria-hva-er-egentlig-gjennomstekt/#findComment-145061605 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå