Gå til innhold

Kjøtt og listeria - hva er egentlig "gjennomstekt"?


Anbefalte innlegg

Jeg var ute og spiste middag i går på en tapasrestaurant med høy standard. En av rettene var grillet entrecote - da vi fikk den var den ganske rød, og jeg sa fra at jeg var gravid og at jeg måtte ha kjøttet gjennomstekt. Fikk det tilbake, det var forsåvidt gjennomstekt men fortsatt rosa i midten. Jeg spiste et par biter før jeg plutselig ble usikker på hva som egentlig definerer gjennomstekt. Er det "well done"? Er rosa kjøtt farlig når det ikke er rått? Og er det noen som vet om man faktisk kjenner noe dersom man får i seg listeria, eller om det kun er det stakkars fosteret som kjenner det?

Fortsetter under...

Tror det er Toxoplasmose som er største risko når du spiser kjøtt til middag. Her kan du lese masse god informasjon fra myndighetene om Listeria og Toxoplasmose:

 

http://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/gravide/listeria_og_toxoplasma_kan_skade_fosteret

 

Det står at kjøttet ikke skal være rosa, så jeg pleier å bestille well done.

 

Så vidt jeg vet vil du merke en infeksjon som en kraftig influensa. Men jeg ville ikke bekymret meg hvis jeg var deg. Husk at disse infeksjonene er veldig, veldig sjeldne i Norge.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...