Anonym bruker Skrevet 4. februar 2013 #1 Del Skrevet 4. februar 2013 Jaja..kanskje dumt, men har aldri laget det før..hehe.. men har fryktelig lyst på.. men ska bare ha pølse i, ikke no kjøtt.. har og poteter, kolrabi, og gulrøtter. Trenger eg purre og? Noe ant? Hvordan gjør eg det for at smaken ska bli god og kor lenge skal det koke? Vil at det ska være helt sånn bløtt/mykt og sammenkokt. Hvis dere skjønner.. bruker eg bare salt og pepper eller har eg i grønnsaksbuljong eller noe? Hvor mye vann? Og hvor mye av hver grønnsak? Om purre, skal den være i hele tiden og, eller has i til slutt for smakens del? Er ingen kløpper på kjøkkenet nei.. Anonym poster: b87178fd29cac5f3155e87d671b87972 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144016330-hvordan-lage-lapskaus-med-p%C3%B8lse/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Love my kidz Skrevet 4. februar 2013 #2 Del Skrevet 4. februar 2013 (endret) Min lapskaus er enkel og uten så mye dilldall, men er den jeg har vokst opp med og liker best Jeg gjør følgende: Fyller litt vann i en stor kasserolle og setter på platen, har i salt. Liker ikke buljong. Kutter opp en hel hodekål og har i. Kutter opp en hel kålrot i små terninger og har i. Kutter opp en pakke gulrøtter og har i. Så er det potetene sin tur, bruker ca 1- 1,5 kg. Du kan ha i de grønnsakene ekstra som du liker. Så kutter jeg pølsene i småbiter. Jeg tar alltid av skinnet (bruker røkte kjøttpølser). Da har grønnsakene allerede kokt i noen minutter. Lar alt koke litt til før jeg lager jevning. Jeg lager jevning slik: Bruker stekepanna, har i en stor klatt melange, ca 200g når jeg lager mye lapskaus. Når smøret har smeltet har jeg i hvetemel til det blir en fast masse. Ikke ha for sterk varme og bruk vispen hele tiden. Når det er blitt brunt så har jeg jevningen oppi kasserollen med mat, og rører raskt om. Før du har i jevningen så må du passe på at suppen ikke har for mye vann, det hender jeg heller ut litt, ellers blir lapskausen for tynn. Lar det koke i fem-ti minutter. Blir den likevel for tynn så er hemmeligheten å drysse oppi potetmos Lykke til Endret 4. februar 2013 av Love my son Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144016330-hvordan-lage-lapskaus-med-p%C3%B8lse/#findComment-145018258 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Countess Skrevet 4. februar 2013 #3 Del Skrevet 4. februar 2013 Hmm.. Mener du starter med å koke kålrabi og gulrøtter, siden de må koke lengst, så har du i purreløk, og potet etterhvert. Jo mere potet og lengre koketid, jo bedre vil det binde seg så det er slik du avgjør konsistensen. Så pølsene da nermere slutten. Smak til med salt, og pepper. Eventuelt gastromat o.l. Det skal være nok å koke det opp i vann, men du kan jo bruke buljong om du vil. Har også opplevd at folk har i potetstappe for konsistensen sin del.. Nå er jeg ikke helt sikker på at dette var nok da.. husker ikke helt Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144016330-hvordan-lage-lapskaus-med-p%C3%B8lse/#findComment-145018267 Del på andre sider Flere delingsvalg…
labine Skrevet 4. februar 2013 #4 Del Skrevet 4. februar 2013 (endret) http://www.matoppskr...artikkel181.asp En grei måte om du har det litt travelt er å bruke lapskausblanding fra frysedisken. Endret 4. februar 2013 av labine Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144016330-hvordan-lage-lapskaus-med-p%C3%B8lse/#findComment-145018268 Del på andre sider Flere delingsvalg…
TPK Skrevet 4. februar 2013 #5 Del Skrevet 4. februar 2013 (endret) Kommer jo an på hvor mange du skal lage til. Vi er 2 voksne og en 2-åring som spiser, men det blir alltid nok til 2 dager: 5 gulrøtter 1 blomkål 1 kålrot 1 purre 10-15 poteter evt. 1 løk eller 1/2 kålhode Kan også bruke broccoli, erter, selleri eller hva jeg har tilgjengelig. 1 pakke røkt kjøttpølse Skreller og kutter alt i små biter. Har i poteter, gulrøtter og kålrot først. Har på et par liter vann så det dekker alt. (Måler ikke). Lar det koke 10-15 minutter før jeg har i resten av grønnsakene. Pølse til slutt. Så tar jeg i en buljongterning oppløst i vann. Smak til med salt og MYE pepper. La det koke en god stund, til alt er helt mykt. Du kan evt. bruke Maizena eller potetmos for en fyldigere konsistens. Endret 4. februar 2013 av GGI Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144016330-hvordan-lage-lapskaus-med-p%C3%B8lse/#findComment-145018297 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå