Anonym bruker Skrevet 2. februar 2013 #1 Skrevet 2. februar 2013 Noen som har en god oppskrift på fiskegrateng å dele? Har en stor ildfast form, sist jeg prøvde å lage det så ble fiskegratrngen flat og tørr så tror jeg må ha en stor oppskrift for å få den høyere og saftigere? Hva har man på toppen? Jeg har lettsaltet torsk og seifilet. Går det ann å bruke? Er torsken for salt? Anonym poster: 64571a80523e416979b75a666bd24d6e
Anonym bruker Skrevet 2. februar 2013 #2 Skrevet 2. februar 2013 http://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjonell-norsk-mat/hjemmelaget-fiskegrateng http://www.matprat.no/oppskrifter/type-rett/middagsrett/ovnsretter/fiskegrateng Den nederste blir fet mer luftig syntes jeg da piska eggehvitter "løfter" gratengen Og lettsaltet torsk er ikke noe problem:) Anonym poster: 78f322bfa075407530232e08c8f36ced
Anonym bruker Skrevet 2. februar 2013 #3 Skrevet 2. februar 2013 Takk:) lurer på om det var den øverste jeg prøvde sist som ikke var noe god. Formen jeg har er ca en halv langpanne i størrelse, sånn stor vanlig ildfast form. Til hvor mange personer skal jeg lage oppi den? Lurer på om jeg lagde til 4 personer sist når den ble flat og tørr. Gjør ikke noe om det blir igjen rester så lager heller for mye. Anonym poster: 64571a80523e416979b75a666bd24d6e
Anonym bruker Skrevet 2. februar 2013 #4 Skrevet 2. februar 2013 Tror iallfall du burde lage da til 6 personer.. Men et gjør ingenting om den er flat, dager det. Bare og korte stekeriden, fisk og pasta er jo kokt på forhånd så er ingenting som blir rått Anonym poster: 78f322bfa075407530232e08c8f36ced
Anonym bruker Skrevet 2. februar 2013 #5 Skrevet 2. februar 2013 Det jeg mener med flat er at det var for lite så ble ca bare 2cm høy og veldig tørt sist. Vil ha en som er saftig og har god tykk hvit saus Anonym poster: 64571a80523e416979b75a666bd24d6e
<3 2G <3 Skrevet 2. februar 2013 #6 Skrevet 2. februar 2013 Da må du lage større porsjon bare, doble minst om ikke trippel. Trenger ikke pasta for å få god grateng, jeg bruke griljemel og små klatter med smør spredd rundt på toppen.
gmfosse Skrevet 3. februar 2013 #7 Skrevet 3. februar 2013 Jeg pleier å lage denne og alltid med suksess: http://husmorkjerringa.com/fiskegrateng/ Du kan gjerne skille eggene, ha kun eggeplommen i sausen, bland sammen fisk+grønnsaker+saus, stivpisk eggehviten og blande den i forsiktig helt til slutt.
Nettie+jentungen Skrevet 3. februar 2013 #8 Skrevet 3. februar 2013 Her må jeg ta til meg tips, prøvde for noen mnd siden og det smakte ikke godt
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå