Gå til innhold

Dumt spørsmål ang. sauser...


Anbefalte innlegg

Skrevet

Men jeg må bare spørre.

 

Jeg har vurdert og begynne og lage sauser fra bunnen av (brunsaus kan jeg lage no problemo med den), men kan sauser som bearnes saus, fløtesaus, kyllingsauser osv. fryses? Og er de gode når man tiner?

Skrevet

Sauser med mye fett (bernaise, fløtesaus, hollandaise mv) er ikke noe gode når de har vært frosset.

Sky og kraftsauser, samt brun saus tåler greit å bli fryst.

Skrevet

Ja, og det finnes ikke dumme spørsmål, bare dumme svar;)

 

(Sa noen som helt sikkert aldri har vært på DiB :P )

Skrevet

Oki, for har frøse de her "toro sausene" og de var helt greie.

 

Har vurdert og lage opp selv og fryse ned for å slippe og lage for hver middag, trenger ikke så mye i slengen siden det er bare til meg og jentungen ;)

 

Da får jeg finne andre løsninger :)

 

Takk for svar, her inne finnes det vel mer: dumme spørsmål... virker det som til tider :P hehe

Skrevet

VIlle nok ikke gjort det. Men fryst kraft, sky og heller tatt tiden å lage den når jeg skulle hatt sausen. :)

Skrevet

Tusen takk :)

 

Skal se hva jeg får til etterhvert :)

Skrevet

Jeg lager alle sauser selv, men til hverdags er det skjeldent at jeg lager bernaise eller hollandaise - både fordi de ikke tåler avkjøling og oppvarming, og fordi de er litt mer tidkrevende enn en saus som baseres på kraft eller fløte. Det er utrolig mange typer sauser så du Kan variere i det uendelige. Til fisk (laks, ørret) er rømme med dill, sitron og en teskje brunt sukker helt supert, til kjøtt er stekeskjy med litt fløte urolig godt. Disse to eksemplene bruker du under et minutt på å lage og begge er lette å lage lite av - du slipper å fryse ;)

Tips er å koke litt kraft hvis du har noen benrester el, denne kan du fryse og det er en utrolig god base for alle mulige typer sauser ;)

Skrevet

En av grunnene til at jeg vil fryse er pga jeg vil ikke hive matrester, og ofte blir det nok til en middag til når jeg lager middag (det er litt vanskelig og beregne til tider).

 

Skal prøve det med stekeskyen til kjøtt en gang :) Fisk spiser vi ikke her i huset pga allergi, så saus til det trenger jeg ikke (og jeg elsker fisk)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...