Queen_of_the_road*2_gull Skrevet 26. januar 2013 #1 Skrevet 26. januar 2013 Kan marsmallowsfondant lages dagen før den skal spises, eller blir den da stiv og rar? :-)
Nebbdyret Skrevet 26. januar 2013 #2 Skrevet 26. januar 2013 Den kan ligge innepakket i plast i nokre veker ( Eg legg den i kjøleskap, men mange meiner d e betre i romteperatur). Når du skal bruke den tek du den i mikroen 10-15s, då blir den lettare å arbeide med. Eg har også lagt den over kaka opptil to dagar før og sett kaka på eit kaldt rom ala spiskammers el eit rom der vinduet er ope (om vinteren vel og merke). Mi erfaring er den då har blitt mjukare og ikkje så tyggisaktig/seig om du skjønar. Litt dårlig forklart, men oppsummert Ja, du kan lage den dagen før ;-)
Nebbdyret Skrevet 26. januar 2013 #3 Skrevet 26. januar 2013 Her er oppskrifta eg har lånt: http://gullarebbestad.blogspot.no/2009/05/korleis-gjer-enn-det-mmf.html?m=1 Og her er ei anna, men den har eg ikkje prøvd sjølv http://www.passionforbaking.com/blog/2010/05/10/hjemmelaget-marsmallowsfondant/ Står litt i kommentarfeltet i den siste bloggen om oppbevaring etc
Queen_of_the_road*2_gull Skrevet 26. januar 2013 Forfatter #4 Skrevet 26. januar 2013 Tusen takk. :-) Barbiedukkekake-baking til ei lita snuppe til i morgen. Og da er det greit å bli helt ferdig med kakene i dag. :-)
Nebbdyret Skrevet 26. januar 2013 #5 Skrevet 26. januar 2013 Ja eg laga dåpskaka fredag kveld, dåpen var søndag. Einaste var at om du lagar mousse inne i kaka kan denne byrje å renne litt om den står et par dagar (kaldt sjølvsagt). Masse lykke til :-)
Merethe ♂ ♀ ♂ ♀ Skrevet 26. januar 2013 #6 Skrevet 26. januar 2013 Jeg synes det er mye lettere å jobbe med MMF hvis den er laget minst dagen før. Gjerne en uke! Jeg oppbevarer den i plast og i en plastboks i romtemperatur (samme som sukkerpasta).
Sonnas 2 vidunder Skrevet 26. januar 2013 #7 Skrevet 26. januar 2013 Dette skulle jeg likt å lære! Noen tips? En bra blogg?
Queen_of_the_road*2_gull Skrevet 27. januar 2013 Forfatter #8 Skrevet 27. januar 2013 Kjempe enkelt å jobbe med, blogg med oppskrift står lengre opp i tråden her. Men huttetu for et klissklass å lage til.. Var nesten så jeg ga opp underveis... :-/ men god å jobbe med etter at den var ferdig da, og fargen (mørk rosa og lilla) ble kjempe fin. :-) Kommer nok til å gjøre et forsøk senere også, men det virkelt så enkelt i oppskriften å lage den, men det var et skikkelig styr... Hehe...
Neffi78 Skrevet 27. januar 2013 #9 Skrevet 27. januar 2013 Synes denne sukkerpastaen er mindre grisete å lage. http://www.villaperlesukker.no/recipe/sukkerpasta/
Merethe ♂ ♀ ♂ ♀ Skrevet 27. januar 2013 #10 Skrevet 27. januar 2013 Jeg liker disse sidene for baking: http://www.kakefesten.com http://www.hanneskaker.com
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå