Gå til innhold

Noen som kan gi meg oppskrift på en saftig og god langpannesjokoladekake?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Mannen har gebursdag på søndag:)

Skrevet

norsk ukeblad denne uka.

 

Anonym poster: 4461270c69e029891ae3522f7ffd41fb

Skrevet

Detgodeliv og Texas sjokoladekake.den var fantastisk.bedre flere dager den får stå

Skrevet

5 egg

6 dl sukker

9 dl mel

5 ts bakepulver

2,5 dl melk

300g smør

4,5 ts vanilje sukker

3ss kakao

glasur :

6ss smør

300g melis

3ts vaniljesukker

2ss kakao

6ss sterk kaffe

225 grader 20min

Skrevet

Bytt ut melken med surmelk, da blir kaken MYE saftigere og den holder seg også mye lengre :D

Skrevet

Jeg lager alltid denne:

 

http://detsoteliv.no...r1gruppe.php?27

 

Til barnebursdager vel og merke. Ikke til "voksen-selskap"

 

Den kaken der er kjempegod :) Men bytter ut sjokoladepulvert med kakao og reduserer litt på sukkeret, da blir den knallgod og ikke så fryktelig søt :D Men barna mine elsker den med sjokoladepulver da :)

Skrevet

Mannen har gebursdag på søndag:)

 

Ahh, gebursdag. Fantastisk. Skulle ønske det falt meg naturlig å bruke det.. :)

Skrevet

Toro langpannekake i rund form.

Litt smeltet kokesjokolade i røren, sjokoladesmørkrem mellom lagene og på toppen, og vips så har du en saftig og god kake!

 

Og til dere snobber som skal svare usj og fy og æsj; Spar meg!

;-)

 

Anonym poster: 0736e8f5047c26e5ea5acf99aeaa087f

Gjest overlord
Skrevet

Toro langpannekake i rund form.

Litt smeltet kokesjokolade i røren, sjokoladesmørkrem mellom lagene og på toppen, og vips så har du en saftig og god kake!

 

Og til dere snobber som skal svare usj og fy og æsj; Spar meg!

;-)

 

Anonym poster: 0736e8f5047c26e5ea5acf99aeaa087f

 

Man er ikke snobb selv om man er i stand til å lage mat uten innblanding fra Toro.

Skrevet

Toro langpannekake i rund form.

Litt smeltet kokesjokolade i røren, sjokoladesmørkrem mellom lagene og på toppen, og vips så har du en saftig og god kake!

 

Og til dere snobber som skal svare usj og fy og æsj; Spar meg!

;-)

 

Anonym poster: 0736e8f5047c26e5ea5acf99aeaa087f

 

Man er ikke snobb selv om man er i stand til å lage mat uten innblanding fra Toro.

 

nei, men man er det om man æsjer, usjer og fysjer over at ANDRE velger Toro..

 

Anonym poster: 17586bd794a90e4ff6a3ee038eaa1a99

Gjest overlord
Skrevet

Toro langpannekake i rund form.

Litt smeltet kokesjokolade i røren, sjokoladesmørkrem mellom lagene og på toppen, og vips så har du en saftig og god kake!

 

Og til dere snobber som skal svare usj og fy og æsj; Spar meg!

;-)

 

Anonym poster: 0736e8f5047c26e5ea5acf99aeaa087f

 

Man er ikke snobb selv om man er i stand til å lage mat uten innblanding fra Toro.

 

nei, men man er det om man æsjer, usjer og fysjer over at ANDRE velger Toro..

 

Anonym poster: 17586bd794a90e4ff6a3ee038eaa1a99

 

Jeg tror faktisk mange velger Toro fordi de 1) Ikke vet hvor enkelt det er å lage mat fra bunnen, eller 2) Ikke tenker over hva produktene inneholder av tilsettingsstoffer for å kunne være holdbare i månedsvis.

Skrevet

5 egg

6 dl sukker

9 dl mel

5 ts bakepulver

2,5 dl melk

300g smør

4,5 ts vanilje sukker

3ss kakao

glasur :

6ss smør

300g melis

3ts vaniljesukker

2ss kakao

6ss sterk kaffe

225 grader 20min

 

Litt mer fremgangsmåte?

 

Anonym poster: 726262145aaf60be1632a4afd0a25e33

Gjest overlord
Skrevet

5 egg

6 dl sukker

9 dl mel

5 ts bakepulver

2,5 dl melk

300g smør

4,5 ts vanilje sukker

3ss kakao

 

 

glasur :

 

6ss smør

300g melis

3ts vaniljesukker

2ss kakao

6ss sterk kaffe

 

225 grader 20min

 

 

Litt mer fremgangsmåte?

 

Anonym poster: 726262145aaf60be1632a4afd0a25e33

 

Ikke jeg som postet oppskriften, men du skal nok vispe eggedosis. Blande de tørre ingrediensene. Smelte smøret. Blande vekselsvis de tørre og de våte ingrediensen inn i eggedosisen mens du visper forsiktig.

Skrevet

5 egg

6 dl sukker

9 dl mel

5 ts bakepulver

2,5 dl melk

300g smør

4,5 ts vanilje sukker

3ss kakao

 

 

glasur :

 

6ss smør

300g melis

3ts vaniljesukker

2ss kakao

6ss sterk kaffe

 

225 grader 20min

 

 

Litt mer fremgangsmåte?

 

Anonym poster: 726262145aaf60be1632a4afd0a25e33

Den er kjempe enkel, smelt smøret og bland alt sammen til en glatt røre ;)
Skrevet

Takk for mange svar:) og mange gode kaker, nam! Får se hvilken det blir:)

Skrevet

Detgodeliv og Texas sjokoladekake.den var fantastisk.bedre flere dager den får stå

 

Den skal jeg lage i morgen :)

 

Tror du det går an å bruke lettrømme eller må det være seterrømme? (Har lettrømme i kjøleskapet, ser du).

 

Og forsto jeg det rett at kaken skal snus opp/ned og ha glasuren på bunnen? Hvorfor skal man ellers ta kaken ut av formen før man tar på glasuren?

 

Dette ble så flaue spørsmål at jeg gjemmer meg litt :P jeg er ikke 12 år og helt uerfaren baker altså ;)

 

Anonym poster: b05054498f94f25e1c21f6e73e63246e

Skrevet (endret)

Mammas sjokoladekake:

 

4 egg

6 3/4 dl sukker

10 dl hvetemel

5 ts bakepulver

5 ts vaniljesukker

4 1/2 ss kakao

3 1/2 dl melk

340 gr smør

 

Glasur:

 

5 1/4 dl melis

6 ss smeltet smør

6 ss sterk kaffe

3 ss kakao

3 ts vaniljesukker

 

Pisk eggedosis. Bland inn det tørre vekselsvis med smør og melk. Ovnen stekes i forvarmet ovn på 170 grader i 30 minutter.

 

Denne holder seg saftig og god i mange dager, og er utrolig enkel å få til :) Bør lages dagen før den skal serveres, siden den er bedre når den ikke er helt nybakt; da får den "satt seg" litt. Men det er jo smak og behag!

Endret av Nikamo

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...