Anonym bruker Skrevet 15. januar 2013 #1 Skrevet 15. januar 2013 Skal ha brunsaus til middag, men ser at jeg er tom for kjøttbuljong. Er det mulig å få god smak på susen likevel? Holder vel ikke med salt og pepper?! Anonym poster: ded9521903c0f5e8a13de4c44dd36b0f
Anonym bruker Skrevet 15. januar 2013 #2 Skrevet 15. januar 2013 Lage litt grønnsakskraft? Anonym poster: ce3c16c17f404461b9c14eb76a9c0b92
Gjest overlord Skrevet 15. januar 2013 #3 Skrevet 15. januar 2013 Jeg bruker aldri buljong. Koker kraft av kjøtt/bein og grønnsaker.
Anonym bruker Skrevet 15. januar 2013 #4 Skrevet 15. januar 2013 For at det skal smake noe må du ha enten kraft eller buljong, men hvis du har grønnsaksbuljong, så hadde jeg lagd det med det. Anonym poster: b3be2f2d1d563f548220dd6c9155205f
Anonym bruker Skrevet 15. januar 2013 #5 Skrevet 15. januar 2013 Brun løk sammen med mel og smør, og krydre godt, så blir sausen grei:-) Men uten tvil best med en form for kraft:-) Anonym poster: 85e09070457eeb987097968096ef7ecf
Anonym bruker Skrevet 15. januar 2013 #6 Skrevet 15. januar 2013 Bruk melk først og så vannet du har kokt poteter og grønsaker i. Ha evt i litt laurbærblader og så klart salt og pepper og kulør til slutt. En dæsj med ripsgele gjør også susen om du har det. Anonym poster: 526cb83c6bed75b0fdafc00836ec637a
Anonym bruker Skrevet 15. januar 2013 #7 Skrevet 15. januar 2013 Å jevne sausen med most sellerirot gir god smak. Anonym poster: 6daf7966594fb179875c5cb2d7fd56cd
Gjest blåklokkevalsen Skrevet 15. januar 2013 #8 Skrevet 15. januar 2013 Jeg bruker svæt sjelden buljong i brun sausen. Som regel så koker jeg grønnsak, så bruker jeg kraften av disse. Har oppi div krydder, salt og pepper. Så slenger jeg oppi noen sneier med brunost, litt ketchup og ørlite sukker.. Har jeg stekt noe som skal opp i sausen som f.eks pølse eller koteletter, så bruker jeg stekefett og/eller sjy fra dette.
Anonym bruker Skrevet 15. januar 2013 #9 Skrevet 15. januar 2013 Hva skal du servere til den brune sausen? Noe slag form for kjøtt som skal stekes kanskje? Da kan du bare koke ut panna med litt melk/fløte og smake til med det du måtte ønske. Så har du en kraftbasert saus uten hverken buljong eller å ha kokt kraft på forhånd... Anonym poster: 6a50f499d10f358e8aacbc070856ce79
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå