Anonym bruker Skrevet 13. januar 2013 #1 Skrevet 13. januar 2013 http://www.melk.no/oppskrifter/frokost-kvelds/melkeretter-groter/grove-vafler/ Har brukt denne oppskriften. Vaflene setter seg fast i vaffeljernet når jeg åpner det, hva kan det være? Vaffeljernet er i bruk for første gang, og det har non-stick belegg. Tips og råd? Please, haster! Anonym poster: cc17bf810bf39d6479c1b70e82091493
Anonym bruker Skrevet 13. januar 2013 #2 Skrevet 13. januar 2013 Altså både på oversiden og undersiden. Jernet jeg bruker er et dobbelt jern fra InVite. Anonym poster: cc17bf810bf39d6479c1b70e82091493
Oktoberbabyen Skrevet 13. januar 2013 #3 Skrevet 13. januar 2013 Jeg bruker litt smør i jernet selv om det er nonstick. Har du husket å varme jernet til max, kjølt ned og vasket det før du begynner å lage mat i det for å få bort alt overflødig belegg og dritt om du aldri har brukt det før?
Anonym bruker Skrevet 13. januar 2013 #4 Skrevet 13. januar 2013 Jeg bruker litt smør i jernet selv om det er nonstick. Har du husket å varme jernet til max, kjølt ned og vasket det før du begynner å lage mat i det for å få bort alt overflødig belegg og dritt om du aldri har brukt det før? Det har jeg ikke gjort :/ Har nå laget fire vafler, to ble uspiselig (gugge), to ble nærmere vaffelformet. Tror jeg kan ha hatt for lav styrke på varmen, og det har gjort at vaflene ikke ble ferdig. Men det med smør på non stick, kan det skade jernet på noen måte? Anonym poster: cc17bf810bf39d6479c1b70e82091493
Anonym bruker Skrevet 13. januar 2013 #5 Skrevet 13. januar 2013 Bruker også litt smør uansett. Anonym poster: 77c21cd4b8a0a1456452a64ef8c1dbb6
Oktoberbabyen Skrevet 13. januar 2013 #6 Skrevet 13. januar 2013 Jeg bruker litt smør i jernet selv om det er nonstick. Har du husket å varme jernet til max, kjølt ned og vasket det før du begynner å lage mat i det for å få bort alt overflødig belegg og dritt om du aldri har brukt det før? Det har jeg ikke gjort :/ Har nå laget fire vafler, to ble uspiselig (gugge), to ble nærmere vaffelformet. Tror jeg kan ha hatt for lav styrke på varmen, og det har gjort at vaflene ikke ble ferdig. Men det med smør på non stick, kan det skade jernet på noen måte? Anonym poster: cc17bf810bf39d6479c1b70e82091493 Smør skader ikke. Eneste som skader er bestikk og andre ting avmetall som riper opp. Men som du sier, guggevafler er ofte for lav varme, dersom de deler seg i midten og er guggete, lukker du bare jernet igjen og lar de steke lenger, gjerne øke temp litt. Mitt jern har temp 1-6, jeg steker som regel på 5
Anonym bruker Skrevet 13. januar 2013 #7 Skrevet 13. januar 2013 Jeg bruker litt smør i jernet selv om det er nonstick. Har du husket å varme jernet til max, kjølt ned og vasket det før du begynner å lage mat i det for å få bort alt overflødig belegg og dritt om du aldri har brukt det før? Det har jeg ikke gjort :/ Har nå laget fire vafler, to ble uspiselig (gugge), to ble nærmere vaffelformet. Tror jeg kan ha hatt for lav styrke på varmen, og det har gjort at vaflene ikke ble ferdig. Men det med smør på non stick, kan det skade jernet på noen måte? Anonym poster: cc17bf810bf39d6479c1b70e82091493 Smør skader ikke. Eneste som skader er bestikk og andre ting avmetall som riper opp. Men som du sier, guggevafler er ofte for lav varme, dersom de deler seg i midten og er guggete, lukker du bare jernet igjen og lar de steke lenger, gjerne øke temp litt. Mitt jern har temp 1-6, jeg steker som regel på 5 Tusen takk for svar alle sammen Økt temperaturen til 5 (av 6), smurt jernet med smør, og nå håper jeg på gode vafler Takk! Anonym poster: cc17bf810bf39d6479c1b70e82091493
steinkaka Skrevet 13. januar 2013 #8 Skrevet 13. januar 2013 Altså både på oversiden og undersiden. Jernet jeg bruker er et dobbelt jern fra InVite. Anonym poster: cc17bf810bf39d6479c1b70e82091493 Ville nok tatt i bruk litt smør likevel
Miss Chocolate Skrevet 13. januar 2013 #9 Skrevet 13. januar 2013 Tror det er fordi jernet er nytt. Stod i instruksen på mitt nye jern at de første vaflene må kastes. Husker de satt godt fast. Nå setter ingenting seg fast
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå