Gå til innhold

Hjelp! Saus til kalkun, uten kraft av innmat!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hjelp! Det var ikke innmat i kalkunen jeg hadde kjøpt, noen som har en supergod oppskrift på saus uten den kraften? Veldig takknemlig for svar!

 

Anonym poster: 1c1d8d5b0411474a1e3ca30af0727214

Videoannonse
Annonse
Gjest Mine ♥ ♥ ♥
Skrevet

Vi bruker aldri å lage saus på innmaten. Vi steker kalkunen og bruker væsken/sjyen som blir av det. Lager saus av å brune smør og mel, tilsetter vann og salt pepper..lar det koke ganske lenge. Sper på med mer vann, og når kalkunen er ferdig sper jeg på med sjyen+ fløte. Smaker til med salt og pepper igjen :) Nam

Gjest overlord
Skrevet

Legg gulrøtter, hvitløk og sjalottløk i langpannen under fuglen. Når fuglen hviler tar du all kraften og alle grønnsakene i en bolle. Sil det over i en gryte (jeg pleier å sile det litt frem og tilbake mens jeg skraper/moser grønnsakene så mest mulig kommer med i gryta).

 

Så har jeg en spiseskje hvetemel i gryta og koker opp. Smaker på kraften om det er nok salt og pepper, tilsetter eventuelt litt ekstra. En skvett fløte hever smaken.

 

Om det er lite væske i panna kan du tilsette litt ferdig kyllingbuljong.

Skrevet

Har aldri brukt innmaten vi.

 

Bruker bare stekeskyen fra stekepannen etter at kalkunen er stekt.

 

Anonym poster: b6921b938fdd90fa8f4f3a948372074b

Gjest Vicky Pollard
Skrevet

Stekesjy ja. formen eller stekeposen med løk, gulrøtter og annet godt krydder og bruk sjyen :-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...