Anonym bruker Skrevet 10. desember 2012 #1 Skrevet 10. desember 2012 Jeg hadde planer om å ga svinestek i går, men sånn ble det ikke. Jeg tenkte bruke rester til pålegg. Nå vurderer jeg å bruke hele steika til pålegg, hvordan steker jeg den da, uten å legge den på grønnsaker? Kan jeg legge den på rist? Kan jeg fryse ned deler av den etter den er stekt? Anonym poster: c78196e9a37456bb265c4a59c9fb4f42
BellaSuz Skrevet 10. desember 2012 #2 Skrevet 10. desember 2012 Krydre den godt med salt og pepper (kanskje litt ekstra siden du skal bruke den til pålegg, for mest smak), og brunes i panna i 50/50 smør/olje. Så legger du den på rist i ovnen med langpanne under, evt i stekepose (da blir den veldig saftig). Stek den som vanlig, bruk steketermometer og ta ut 5 grader før den når ideell kjernetemperatur. Kjekt å skjære opp i skiver og pakkes inn i alufolie/fryseposer før du fryser det ned.
Gjest Skrevet 10. desember 2012 #3 Skrevet 10. desember 2012 Steker den på vavnlig måte. Kan fryses ned etterpå. Saftigst blir den hvis den ligger i en stekepose eller i en form med litt buljong i Alt er smak og behag!
Himmel og hav Skrevet 10. desember 2012 #4 Skrevet 10. desember 2012 (endret) Jeg ville ha lagd den som grytestek, som i filmsnutten: Svin skal ha en kjernetemperatur på ca 76, tror jeg. Google it Steka kan godt fryses ned, og jeg ville ha puttet den gode krafta i fryseren også, for den er en veldig god basis for saus. Endret 10. desember 2012 av "Himmel og hav"
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå