Gå til innhold

Noen svinestek eksperter her?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg hadde planer om å ga svinestek i går, men sånn ble det ikke. Jeg tenkte bruke rester til pålegg. Nå vurderer jeg å bruke hele steika til pålegg, hvordan steker jeg den da, uten å legge den på grønnsaker? Kan jeg legge den på rist? Kan jeg fryse ned deler av den etter den er stekt?

 

Anonym poster: c78196e9a37456bb265c4a59c9fb4f42

Skrevet

Krydre den godt med salt og pepper (kanskje litt ekstra siden du skal bruke den til pålegg, for mest smak), og brunes i panna i 50/50 smør/olje.

Så legger du den på rist i ovnen med langpanne under, evt i stekepose (da blir den veldig saftig).

Stek den som vanlig, bruk steketermometer og ta ut 5 grader før den når ideell kjernetemperatur.

Kjekt å skjære opp i skiver og pakkes inn i alufolie/fryseposer før du fryser det ned.

Skrevet

Steker den på vavnlig måte.

Kan fryses ned etterpå.

Saftigst blir den hvis den ligger i en stekepose eller i en form med litt buljong i :)

 

Alt er smak og behag!

Skrevet (endret)

Jeg ville ha lagd den som grytestek, som i filmsnutten:

Svin skal ha en kjernetemperatur på ca 76, tror jeg. Google it ;) Steka kan godt fryses ned, og jeg ville ha puttet den gode krafta i fryseren også, for den er en veldig god basis for saus. Endret av "Himmel og hav"

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...