Gå til innhold

Hjemmelaget baby grøt: kan jeg ikke koke den i morsmelk?


Anbefalte innlegg

Skrevet

I oppskrifter står det alltid at den skal kokes i vann, og så tynne ut med morsmelk til slutt. Når jeg lager grøt til meg selv bruker jeg kun melk. Synes det smaker mye bedre

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Koker du morsmelken mister den næringsstoffene. Men å koke grøten i vann og blande i temperert morsmelk ved servering kan du gjøre.

Skrevet (endret)

Næringstoffene i morsmelken forsvinner delvis hvis du koker den, så det ville jeg ikke gjort.

 

Du kan lage feks. Hollegrøt (som er bare flak) kun med morsmelk, men da lunker du bare opp morsmelken slik at flakene løser seg opp.

 

Du kan også koke eplemos og bruke litt av den istedenfor vann sammen med morsmelken, da smaker det mer.

Endret av yrild
Skrevet

Takk for svar! Lurer på en liten ting til. Er det viktig at grøten får koke i ca 5 min? Stort sett så får den grøtkonsistens så fort den koker. Men bør jeg ha i litt mer vann og la den koke litt?

Skrevet

Kva slags graut lagar du då? Min erfaring er at hirsegrauten må koke lenger en havregrauten. Eg brukar å lage graut berre på vatn og ha i aprikos og eplemos. Har laga aprikos og eplemos og fyrst ned i isbit former. Havregrauten lagar eg ofte i mikroen. Brukar lettkokte havregryn. Ammer så mykje ellers at det ikkje er vits å ha mm i grauten. Grauten blir og veldig tynn av mm. Har også snakka med hs om det:) om du nettopp har byrja med graut er mm fint for å få grauten tynn nokk:)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...