Anonym bruker Skrevet 13. november 2012 #1 Skrevet 13. november 2012 Er det en spesiell potet man bør bruke? - og som er lett å få tak i ved juletider... ? Anonym poster: 45434f978453c9d35c071de5cad14130
frk Nilsen Skrevet 13. november 2012 #2 Skrevet 13. november 2012 Jeg bruker alltid mandelpotet til jul Fjellmandel fra Oppdal er god og fåes i de fleste dagligvarebutikker
Gjest Juliea - kukløsklan Skrevet 13. november 2012 #3 Skrevet 13. november 2012 Mandel eller Amadine
Gjest <3Barn&Engler<3 Skrevet 13. november 2012 #4 Skrevet 13. november 2012 Mandelpoteter er best synes jeg, men Asterix funker godt de også
Anonym bruker Skrevet 13. november 2012 #7 Skrevet 13. november 2012 Jeg foretrekker faktisk ikke mandel eller andre poteter som er vansklige å skrelle til jul. Da vil jeg ha poteter som trekker godt opp says og sky. Det er jo nesten det beste av middagen. Bruker vanlige store kokfaste poteter. Anonym poster: 6d7f81dfd92f754a2360441ec7f75f31
Love my kidz Skrevet 13. november 2012 #8 Skrevet 13. november 2012 Mandelpotet er det som liksom skal være standarden til ribbe. Men min mor likte ikke denne poteten så vi har ikke vokst opp med den og blitt vant til den. Jeg synes den er fæl, den er vanskelig å tilberede, den er mørk gul og har veldig mye smak på seg. Så mye at det stjeler smaken fra ribba. Så her laget jeg helt vanlig kokefast lys potet. Mannen derimot er vant til mandelpoteter til ribba. Et år ga jeg meg og prøvde så godt jeg kunne å lage mandelpotet. De sprakk selv om jeg nesten ikke kokte de, jeg klarer bare ikke å gjøre det riktig. Og jeg utstår jo ikke smaken. Løsningen er at jeg koker vanlig potet til de som vil ha det, og så kjøper jeg ferdigkokt mandel som bare skal varmes (àla fjordland) til mannen. Ferdigskrelt er de også
Anonym bruker Skrevet 13. november 2012 #9 Skrevet 13. november 2012 Mandel her og. Anonym poster: 93e8ff536283b83fa7097c18557239df
May the force be with you Skrevet 13. november 2012 #10 Skrevet 13. november 2012 mandelpoteter eller andre gode poteter:) ...fikk vann i munnen nå, når tankene om ribbe, julepølse og kjøttkaker samla seg;)
ellen-propellen Skrevet 13. november 2012 #11 Skrevet 13. november 2012 (endret) Jeg syns ikke det er så viktig med potet typen så lenge den kan skrelles før koking (kokefast), men vi havner stort sett på mandel eller amandie. Mest fordi det er "finere" poteter og julemiddagen er en "fin" middag Endret 13. november 2012 av ellen-propellen
Himmel og hav Skrevet 13. november 2012 #12 Skrevet 13. november 2012 Vi foretrekker melne poteter som kan suge opp sausen, så vi bruker gjerne Kerrs Pink eller Pimpernell.
Odine! Skrevet 13. november 2012 #13 Skrevet 13. november 2012 Mandelpoteter som spises med skallet på.
Gjest Mentha Skrevet 13. november 2012 #14 Skrevet 13. november 2012 Har brukt endel mandel selv, men har vokst opp med kokefaste, som så ble skrelt på forhånd. Veldig godt når man da har ekstra salt i kokevannet, og så blir de så saftige og gode sammen med sausen, ribba, tyttebær og alt sammen. Mmmmm, nå ble jeg sulten
Anonym bruker Skrevet 13. november 2012 #15 Skrevet 13. november 2012 Men mandelpoteten er jo så tørr og ikke god... Anonym poster: a26c935f3f3581bc0fc6e79b6ba65cdf
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå