Gå til innhold

Fløtegratinerte poteter, kan jeg gjøre det sånn??


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi får gjester senere og skal servere fløtegratinerte poteter. Vi vet ikke akkurat nå de kommer så tenkte jeg skulle lage ferdig det jeg kunne nå mens den minste sover. Tenkte jeg skulle lage dette ved å trekke de i fløte til de er ferdige og så la det stå varmt i gryta til jeg vet når de kommer og da ha de i ildfast form , ha på ost og gratinere i ovnen.

 

Men det jeg lurer på er, siden jeg koker/trekker de til de er møre og så lar de stå varmt i kjelen, koker de i stykker da? Det skal jo være litt tyggemotstand..

Fortsetter under...

Skrevet

Den største faren ved din plan er jo at fløten vil svi seg i kjelen. For å unngå det, må du røre i kjelen og da vil potetene røres i stykker.

 

Ikke noe problem å gjøre alt ferdig i ildfast form og sette den i kjøleskapet til den skal i ovnen.

Skrevet

Du kan gjøre det sånn ja, men lar du de stå lenge i gryta kan det være at det blir overkokt og bare en grøt av det.

 

Du kan gi det et oppkok i fløten og la det koke i 5 minutter. Hell det over i formen du skal bruke og dekk med ost. Det kan stå sånn til du vet når gjestene kommer så setter du det inn i ovnen. Det vil da ta ca 20 minutter til de er ferdige (litt lenger kanskje om det er helt avkjølt).

Skrevet

Den største faren ved din plan er jo at fløten vil svi seg i kjelen. For å unngå det, må du røre i kjelen og da vil potetene røres i stykker.

 

Ikke noe problem å gjøre alt ferdig i ildfast form og sette den i kjøleskapet til den skal i ovnen.

Kanskje dette er en lurere plan ja :) Men litt av greia er at jeg har stekt ferdig en svinekam nå og tenkte å skjære den i skiver og varme den opp i stekeovnen senere, men er det like greit å varme kjøttet i microen? For hvis potetene står der er det ikke plass til kjøttet..

Skrevet

Jeg bruker å koke/trekke potetene og løkskiver i fløten i en kjele først før jeg har det i en ildfast form, strør ost over og setter det i ovnen. Da er man sikret at man ikke får noen poteter i gratengen som ikke er gjennomkokt.

 

Er enig med anonym #4. Kok det litt og ha det oppi den ildfaste formen etterpå. Sjansen for at fløten/blandingen svir seg om det står i kjelen for lenge er stor, og det er IKKE godt. :harerfaring:

Annonse

Skrevet

Den største faren ved din plan er jo at fløten vil svi seg i kjelen. For å unngå det, må du røre i kjelen og da vil potetene røres i stykker.

 

Ikke noe problem å gjøre alt ferdig i ildfast form og sette den i kjøleskapet til den skal i ovnen.

Kanskje dette er en lurere plan ja smile.png Men litt av greia er at jeg har stekt ferdig en svinekam nå og tenkte å skjære den i skiver og varme den opp i stekeovnen senere, men er det like greit å varme kjøttet i microen? For hvis potetene står der er det ikke plass til kjøttet..

 

 

Sett formen med poteter på en rist midt i ovnen, og sett et stekebrett på rillen under (evt nederste, alt etter hvor stor avstand det er mellom rillene i din ovn). Så pakker du kjøttskivene inn i folie og legger dem på stekebrettet under potetene. Ikke noe problem. =) Bruk evt varmluft-funksjonen hvis du har det for å få jevnere fordeling av varmen i ovnen.

Skrevet

Gjør som ho over her sier, og ikke varm kjøttet i microen :)

Skrevet

Nå? Hvordan gikk det?

 

Hilsen anonym #7

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...