Anonym bruker Skrevet 23. oktober 2012 #1 Skrevet 23. oktober 2012 Skal til legen og si at jeg ønsker en utredning. Hva vil skje etter at jeg fremmer ønsket mitt? Hvordan foregår en utredning og hvor lang tid tar det? Hva skjer om jeg har det? Hvor dyrt er dette?
Anonym bruker Skrevet 23. oktober 2012 #2 Skrevet 23. oktober 2012 Hvis du søker i søkefeltet og huker av på forum så finner du nok mye!
Von Hertelhofen Skrevet 23. oktober 2012 #3 Skrevet 23. oktober 2012 Jeg har en venninne som ble utredet for det nylig. Hun hadde vel kun 2 timer hos psykiater før hun ble satt på ritalin. Det var imidlertid lang ventetid til psykiater. Aner ikke hva hun betalte.
jh87 Skrevet 23. oktober 2012 #4 Skrevet 23. oktober 2012 Jeg ble selv utredet første året på vgs. Lege henviser deg til en psykiater. Der blir du spurt om alt mulig rart. I innlegg #3 ser jeg at hun var 2 timer hos psykiater før hun fikk utskrevet medisiner.. Og det skremmer meg!! Man skal i utgangspunktet være forsiktig med medisiner (og ja, det sier jeg som har ADHD selv, og selv har Ritalin). Jeg bruker medisiner kunn hvis jeg er i situasjoner der det krever at jeg må bruke mye konsentrasjon eller at det kreves at jeg må sitte stille. Så det du må betale er legetimen, og for timene du har hos psykiater.. Kommer ikke på hva det koster for medisiner, men det er ikke mange kronene da du bare betaler egenandel!
Hønemor :p Skrevet 23. oktober 2012 #5 Skrevet 23. oktober 2012 Har gjort et par ADHD-utredninger. Pasientene var henvist av fastlege til DPS (Distriktspsykiatrisk senter) som de geografisk tilhører. Fastlegen skriver henvisning som inneholder en beskrivelse av opplevd problematikk og ønske om ADHD-utredning. DPS tar en vurdering av henvisningen. Du får brev om avslag eller behandlingstilbud. Ved behandlingstilbud (utredning i dette tilfellet) får du samtidig tidspunkt for første time. Sannsynligvis møter du en psykolog som har gjort ADHD-utredning før. Dere gjennomgår noen tester, samt intervju om opplevde vansker i forbindelse med ADHD i barndom og nå for tiden. En av foreldrene dine kan, hvis du samtykker, bidra med opplysninger om hvordan du ble opplevd som barn med tanke på ADHD-problematikk da et kriterie for diagnosen er opplevde vansker før 7-års alder. Det kan være at psykologen du møter får mistanke om annen problematikk som kan forklare dine opplevde vansker, f. eks. angst. Du vil da bli utredet for dette også. Vet ikke hvor lang utredningen blir, spørs hvor ofte du får time og hvor mange konsultasjoner som trengs for å avklare diagnosen eventuelt andre diagnoser. Om du får ADHD-diagnose kan det bli aktuelt å starte opp med medisinering for å se om det hjelper deg. Dette vil gjøres i samarbeid med en psykiater. Når medisinering er avklart, f. eks. passende dose for deg er utprøvd og fungerer, overtar fastlege ansvar for videre oppfølging. Med mindre du får tilbud om videre behandling ved DPSet. Noen DPSer har f.eks. grupper for ADHD-pasienter. Du betaler en egenandel på ca 300 kr per konsultasjon inntil frikortgrense (på ca 2100 kr nå for tiden?).
dami123 Skrevet 30. januar 2017 #6 Skrevet 30. januar 2017 Hei Jeg sliter med Hyperactivitet, Impulsivitet og konsentrasjonsproblemer daglig som oftest så kan jeg se på hyperaktiviteten min som en fordell. men det plager meg i å gjøre arbeidsoppgaver klarer som oftest ikke å slappe av å tenke har et tankekjør som gjør det ekstra vanskelig å fokusere. sliter med å sove hverdag på kveldene pga tankekjør og hyper i blodet. det føles som om du blir stikket med nåler inni huden og må bare bevege seg. på jobben så er det vanskelig å holde seg til en jobb og samtidig være fokusert. noen tips jeg kan ta med til dps. føler det er litt vanskelig å forklarer problemene
Anonym bruker Skrevet 31. januar 2017 #7 Skrevet 31. januar 2017 For 2 uker sa jeg til fastlegen at jeg vil utredes for ADHD så han henviste meg videre å har allerede fått time i Februar Føles så deilig å endelig få begynt veien på om det kan være ADHD eller ikke. Anonymous poster hash: bec93...e0d
Anonym bruker Skrevet 31. januar 2017 #8 Skrevet 31. januar 2017 Jeg er i slutten av utredningen min nå, i en alder av 34 år. Har vært på 2 samtaler med kun meg ( 2 timer pr gang) hvor det ble stilt mange kontrollspørsmål, så en gang med mine foreldre om hvordan jeg var i barndommen. Til slutt en samtale hvor jeg hadde med meg mannen min, som er den som kjenner meg best som voksen. Det har vært intensivt og blitt litt av reise i seg selv. Det har jo vært noen episoder på godt og vondt oppover årene som jeg har forsonet meg med, men nå ble nødt til å hente opp igjen for å forstå. Uansett om jeg ender opp med diagnose eller ei vil nok denne prossessen forandre hvordan jeg ser meg selv. Anonymous poster hash: 5eb84...80d
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå