Gå til innhold

Tips til oppskrift med blomkål? Enten som tilbehør eller i en rett.


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Skrevet

Hjemmelaget blomkålsuppe. Fantastisk godt.

Skrevet

Gratinert blomkål: Lettkokte hele blomkålhoder i ildfast form med ostesaus og baconbiter over, gratineres i ovnen.

 

Blomkålgrateng er også godt, og så er rå blomkål godt til dip og i salater.

Skrevet

Blomkålpure godt ved siden både fisk og kjøtt.

Gjest <3Barn&Engler<3
Skrevet

Blomkålris! Rasp opp blomkålen, og stek i stekepanne med salt, pepper og 1 fed hvitløk. Jeg pleier også å hakke opp litt grønn og rød paprika å ha i panna med det.. Er knall godt til det meste :)

Skrevet (endret)

Alt dette er klipt fra http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=41569

 

Blomkålmos

…kok opp et hode, delt i biter. Hell av vannet. tilsett masse smør og fløte og mos i vei.

Blir ekstra godt med litt smøreost/ fetaost i

 

Blomkålmos

Koker et blomkålhode til det er mørt, har litt buljong i vannet

putter alt oppi en blender sammen med salt, pepper, bittelitt muskat nøtt, en smørklatt, en dæsj fløte og litt blomkålvann, Kommer litt an på hvor tykk du vil ha den

 

Blomkålmos

1 blomkålhode kokes i ca 20 minutter.

Kjør det i mikseren med: en ts hvit pepper, en ts salt, ca 50 gram smør (jeg elsker smør, men bruk mindre om du ikke liker smørsmaken), 2 ss fløte, og 1/3 pakke fetaost (de grønne firkantede pakkene).

 

”Potetstappe” av blomkål

Kok et blomkålhode til det er mørt. Kjør det i mikser (eller bruk stavmikser etc) sammen med 50 gram smør (etter smak), hvit pepper, salt, 1-2 ss fløte (vent med fløten til slutten så du kan regulere tykkelsen med den) og evt. 1/3 pakke Arla fetaost (de grønne firkanta pakkene).

 

”Arabisk blomkål”

Del blomkålen opp i buketter og kok den litt mør. Hell av vannet. Stek blomkålen på en stekepanne i litt olje og mos den litt samtidig. Når blomkålen er blitt litt brun tar du i ca. 2 egg og rører litt mens egget stivnes. Ha til slutt på litt godt krydder.

 

Blomkål/purresalat

Blomkålhode

Litt purre (etter smak)

Bland sæterrømme med litt sukker erstatning. (etter smak)

 

Blomkålen deles i små buketter og purren skjæres i tynne ringer.

Rør rømmen med sukkererstatning så den smaker litt søtt. Bland alt og la det stå en stund så smaken setter seg.

 

Blomkål ”potet” salat

1 pakke majones

søtningsmiddel etter smak tilsvarende (2 ss sukker)

2 ss eplecidereddik

1 blomkål

1/2 rødløk

 

Smak til majonesen med (sukker) søtningsmiddel og eplesidereddik. Det at det står 2 ss av hver er bare veiledende. Bruk dine egne smakssanser. Skjær blomkålet i små buketter. Finsnitt rødløken.

Jeg synes den er best når den har stått en stund i kjøleskapet.

 

Blomkål ”potet” salat

kok små blomkålbuketter i et par minutter og så over i isvann for å stoppe kokingen (liker de ikke knaskeharde). Blander også majo og CF halvt om halvt, søter med natreen. Bruker persille, purre, gressløk som krydder Denne passer også godt til spekemat med eggerøre attåt.

 

Jukseris

Man tager et stk blomkålhode, kutter av så mye som man vil (vi brukte et halvt middels stort til to grådige) og rasper det grovt i kjøkkenmaskin. Vrrr! Det skal være som omtrent riskorn, ikke glatt som mos, altså.

Sleng en klatt smør i bunnen av en mikrosikker form og hell blomkål-"risen" over. Mikre uten lokk på full guffe i 7 minutter. Ta-dah! Ferdig til å helle din yndlingsutgave av en deilig, fet, smakfull saus over.

 

Gratinert blomkål

Del den opp i buketter/biter, ha i en ildfast form, hell i en skvett fløte om du har, eller litt smør, krydre, og ha masse ost over - putt i ovn på 175g i en halvtime omtrent eller til det ser klart ut. Bruk gjerne MASSE krydder og ost hvis du ikke er så glad i selve blomkålen. Jeg pleier ikke å finne det nødvendig å forvelle den, men det er muligens en smakssak.

 

 

 

Så har du diverse linker som du finner her:

 

http://forum.lavkarb...ead.php?t=41569

 

Jukseris

 

Fløtegratinert blomkål

 

Fløtegratinert blomkål

 

Fløtegratinert blomkål

 

Smørdampa blomkål med quattro fromaggio (ostesaus)

 

Blomkål’n cheese

 

Blomkål med baconost

 

Blomkål og bacon-grateng med ost

 

Blomkålgrateng med bacon og ost. VG oppskrift

 

Blomkålgrateng med skinke og ost

 

Blomkål- og brokkoligrateng

 

Gratinert blomkål

 

Gratinert blomkål/brokkoligrateng

 

Gratinert blomkål m/kjøttdeig

 

Nannahs blomkålgrateng

 

Blomkålgrateng

 

Blomkålmos. Cauli-flied rice.

 

Blomkålmos-grateng

 

Blomkålmos

 

Blomkålmos med cottage cheese?

 

Scampi med blomkålmos

 

Hvordan lage blomkålstappe

 

Etterlyser oppskrift på blomkålstappe

 

Blomkålstappe med fetaost

 

Blomkålstappe = 7,5 kh

 

Blomkålstappe

 

Kamskjell med blomkålpure

 

Fyldig og god blomkålpure

 

Blomkålstappe med fetaost

 

Blomkål og brokkolimos

 

Blomkålstappe

 

Fake potetsalat

 

Blomkålsalat/”potetsalat”

 

Superenkel ketosevennlig blomkålsalat som tilbehør

 

Tilbehør til grillmat

 

”Potetsalat”

 

Wannabe-potetsalat

 

Blomkålpanne med karri

 

Karry-reker m/blomkål

 

Karry-reker m/blomkål

 

Krydret blomkål

 

Blomkålkroketter, tilbehør til grillmaten

 

Blomkål som pizzabunn

 

Blomkål som smakte godt

 

Blomkål og kantarell

 

Blomkål ”karbonara” med kyllingkjøttdeig og vårløk

 

Blomkål Bolognese

 

Skinke, blomkål og brokkoli

 

Blomkål- og brokkolisalat m spekeskinke og parmesandressing

 

Knallgod form med kjøttdeig og blomkål

 

Blomkål- og linsemos

 

Lunchrett: Blomkål med røkelaks

 

Nannahs bakte krydderblomkål

 

Blomkålkaker

 

Gerds ”røsti-poteter”

Endret av Mrs. Bouquet

Annonse

Skrevet

Kok blomkål i store stykker

Lag hvit saus og ha i godt med revet ost + opphakka friske urter, gressløk og kruspersille

 

Server med kokte poteter og smårettsbacon.

Hell sausen over blomkålen og dryss bacon og mer urter over..

 

Mm... Fantastisk god husmannskost <3

Skrevet

Kokt blomkål, hvit saus og bacon!

Skrevet

Kokt blomkål, hvit saus og bacon!

 

Nam!!!

Men jeg har erter oppå også

Skrevet

Kokt blomkål, hvit saus og bacon!

 

Åh det er godt :) bruker å ha stekt kjøttpølse ved siden av :) ble sulten nå.

Skrevet

Oi. Her var mange forslag!! Takk!

Hi

Skrevet

Min mor bruker å lage noe hun mest sansylig hadde komponert selv.- men godt er det.

 

Blomkål i rømmesaus (ca 4 posjoner)

 

Rømmesausen:

2 beger rømme, kokes opp med en dæsj paprikakrydder.

 

1 blomkål kokes opp.

1 pk bacon, stekes i biter.

1 pose med frisk champinjong stekes

4-6 seks mellomkokt egg.

noen tomater og en halv agurk

Blomkålen legges på et fat, tømme saus og tilbehør over.

Egg skjæres i båter, pynter rundt kanten med vekselvis egg, tomatbåter og akurkskiver.

 

Serveres med stekte båtpoter, evt kokte poteter.

Annonse

Skrevet

Ja, kan godt lære flere å klippe og lime.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...