det er berre mordi Skrevet 10. oktober 2012 #2 Skrevet 10. oktober 2012 Hjemmelaget blomkålsuppe. Fantastisk godt.
Himmel og hav Skrevet 10. oktober 2012 #3 Skrevet 10. oktober 2012 Gratinert blomkål: Lettkokte hele blomkålhoder i ildfast form med ostesaus og baconbiter over, gratineres i ovnen. Blomkålgrateng er også godt, og så er rå blomkål godt til dip og i salater.
Gjest Ziva Skrevet 10. oktober 2012 #4 Skrevet 10. oktober 2012 Blomkålpure godt ved siden både fisk og kjøtt.
Gjest <3Barn&Engler<3 Skrevet 10. oktober 2012 #5 Skrevet 10. oktober 2012 Blomkålris! Rasp opp blomkålen, og stek i stekepanne med salt, pepper og 1 fed hvitløk. Jeg pleier også å hakke opp litt grønn og rød paprika å ha i panna med det.. Er knall godt til det meste
Mrs. Bouquet Skrevet 10. oktober 2012 #6 Skrevet 10. oktober 2012 (endret) Alt dette er klipt fra http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=41569 Blomkålmos …kok opp et hode, delt i biter. Hell av vannet. tilsett masse smør og fløte og mos i vei. Blir ekstra godt med litt smøreost/ fetaost i Blomkålmos Koker et blomkålhode til det er mørt, har litt buljong i vannet putter alt oppi en blender sammen med salt, pepper, bittelitt muskat nøtt, en smørklatt, en dæsj fløte og litt blomkålvann, Kommer litt an på hvor tykk du vil ha den Blomkålmos 1 blomkålhode kokes i ca 20 minutter. Kjør det i mikseren med: en ts hvit pepper, en ts salt, ca 50 gram smør (jeg elsker smør, men bruk mindre om du ikke liker smørsmaken), 2 ss fløte, og 1/3 pakke fetaost (de grønne firkantede pakkene). ”Potetstappe” av blomkål Kok et blomkålhode til det er mørt. Kjør det i mikser (eller bruk stavmikser etc) sammen med 50 gram smør (etter smak), hvit pepper, salt, 1-2 ss fløte (vent med fløten til slutten så du kan regulere tykkelsen med den) og evt. 1/3 pakke Arla fetaost (de grønne firkanta pakkene). ”Arabisk blomkål” Del blomkålen opp i buketter og kok den litt mør. Hell av vannet. Stek blomkålen på en stekepanne i litt olje og mos den litt samtidig. Når blomkålen er blitt litt brun tar du i ca. 2 egg og rører litt mens egget stivnes. Ha til slutt på litt godt krydder. Blomkål/purresalat Blomkålhode Litt purre (etter smak) Bland sæterrømme med litt sukker erstatning. (etter smak) Blomkålen deles i små buketter og purren skjæres i tynne ringer. Rør rømmen med sukkererstatning så den smaker litt søtt. Bland alt og la det stå en stund så smaken setter seg. Blomkål ”potet” salat 1 pakke majones søtningsmiddel etter smak tilsvarende (2 ss sukker) 2 ss eplecidereddik 1 blomkål 1/2 rødløk Smak til majonesen med (sukker) søtningsmiddel og eplesidereddik. Det at det står 2 ss av hver er bare veiledende. Bruk dine egne smakssanser. Skjær blomkålet i små buketter. Finsnitt rødløken. Jeg synes den er best når den har stått en stund i kjøleskapet. Blomkål ”potet” salat kok små blomkålbuketter i et par minutter og så over i isvann for å stoppe kokingen (liker de ikke knaskeharde). Blander også majo og CF halvt om halvt, søter med natreen. Bruker persille, purre, gressløk som krydder Denne passer også godt til spekemat med eggerøre attåt. Jukseris Man tager et stk blomkålhode, kutter av så mye som man vil (vi brukte et halvt middels stort til to grådige) og rasper det grovt i kjøkkenmaskin. Vrrr! Det skal være som omtrent riskorn, ikke glatt som mos, altså. Sleng en klatt smør i bunnen av en mikrosikker form og hell blomkål-"risen" over. Mikre uten lokk på full guffe i 7 minutter. Ta-dah! Ferdig til å helle din yndlingsutgave av en deilig, fet, smakfull saus over. Gratinert blomkål Del den opp i buketter/biter, ha i en ildfast form, hell i en skvett fløte om du har, eller litt smør, krydre, og ha masse ost over - putt i ovn på 175g i en halvtime omtrent eller til det ser klart ut. Bruk gjerne MASSE krydder og ost hvis du ikke er så glad i selve blomkålen. Jeg pleier ikke å finne det nødvendig å forvelle den, men det er muligens en smakssak. Så har du diverse linker som du finner her: http://forum.lavkarb...ead.php?t=41569 Jukseris Fløtegratinert blomkål Fløtegratinert blomkål Fløtegratinert blomkål Smørdampa blomkål med quattro fromaggio (ostesaus) Blomkål’n cheese Blomkål med baconost Blomkål og bacon-grateng med ost Blomkålgrateng med bacon og ost. VG oppskrift Blomkålgrateng med skinke og ost Blomkål- og brokkoligrateng Gratinert blomkål Gratinert blomkål/brokkoligrateng Gratinert blomkål m/kjøttdeig Nannahs blomkålgrateng Blomkålgrateng Blomkålmos. Cauli-flied rice. Blomkålmos-grateng Blomkålmos Blomkålmos med cottage cheese? Scampi med blomkålmos Hvordan lage blomkålstappe Etterlyser oppskrift på blomkålstappe Blomkålstappe med fetaost Blomkålstappe = 7,5 kh Blomkålstappe Kamskjell med blomkålpure Fyldig og god blomkålpure Blomkålstappe med fetaost Blomkål og brokkolimos Blomkålstappe Fake potetsalat Blomkålsalat/”potetsalat” Superenkel ketosevennlig blomkålsalat som tilbehør Tilbehør til grillmat ”Potetsalat” Wannabe-potetsalat Blomkålpanne med karri Karry-reker m/blomkål Karry-reker m/blomkål Krydret blomkål Blomkålkroketter, tilbehør til grillmaten Blomkål som pizzabunn Blomkål som smakte godt Blomkål og kantarell Blomkål ”karbonara” med kyllingkjøttdeig og vårløk Blomkål Bolognese Skinke, blomkål og brokkoli Blomkål- og brokkolisalat m spekeskinke og parmesandressing Knallgod form med kjøttdeig og blomkål Blomkål- og linsemos Lunchrett: Blomkål med røkelaks Nannahs bakte krydderblomkål Blomkålkaker Gerds ”røsti-poteter” Endret 10. oktober 2012 av Mrs. Bouquet
Miss Chocolate Skrevet 10. oktober 2012 #7 Skrevet 10. oktober 2012 Kok blomkål i store stykker Lag hvit saus og ha i godt med revet ost + opphakka friske urter, gressløk og kruspersille Server med kokte poteter og smårettsbacon. Hell sausen over blomkålen og dryss bacon og mer urter over.. Mm... Fantastisk god husmannskost <3
Musemor med tre søte små Skrevet 10. oktober 2012 #9 Skrevet 10. oktober 2012 Kokt blomkål, hvit saus og bacon! Nam!!! Men jeg har erter oppå også
blå2010+rosa2013 Skrevet 10. oktober 2012 #10 Skrevet 10. oktober 2012 Kokt blomkål, hvit saus og bacon! Åh det er godt bruker å ha stekt kjøttpølse ved siden av ble sulten nå.
Anonym bruker Skrevet 10. oktober 2012 #11 Skrevet 10. oktober 2012 Oi. Her var mange forslag!! Takk! Hi
storm i et vannglass Skrevet 10. oktober 2012 #12 Skrevet 10. oktober 2012 Min mor bruker å lage noe hun mest sansylig hadde komponert selv.- men godt er det. Blomkål i rømmesaus (ca 4 posjoner) Rømmesausen: 2 beger rømme, kokes opp med en dæsj paprikakrydder. 1 blomkål kokes opp. 1 pk bacon, stekes i biter. 1 pose med frisk champinjong stekes 4-6 seks mellomkokt egg. noen tomater og en halv agurk Blomkålen legges på et fat, tømme saus og tilbehør over. Egg skjæres i båter, pynter rundt kanten med vekselvis egg, tomatbåter og akurkskiver. Serveres med stekte båtpoter, evt kokte poteter.
Mrs. Bouquet Skrevet 10. oktober 2012 #14 Skrevet 10. oktober 2012 Ja, kan godt lære flere å klippe og lime.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå