Gå til innhold

Spiser dere boksemat ?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Skrevet

Hender nok det, ja. Men sjeldan heilfabrikata, blir helst bønner, linser, erter eller tomater. Ein og anna gong joikabollar eller brun lapskaus. Eg er glad i fiskebollar, men min betre halvdel vil ikkje sjå mat av fiskefarse.

Skrevet

Fiskeoller, mais, hakkede tomater. Lapskaus har vi spist på telttur :) h

Gjest Hercule Poirot
Skrevet

Tomater og erter på boks, mais, ananas og en og annen boks med sopp, og så Vesterålens fiskeboller. Ellers ikke, selv om dette ble litt. Men jeg varmer jo aldri maten i boksen, så da regner jeg med at det belegget på innsiden av boksen som skal være "så farlig" blir igjen i boksen. Uansett - alt er jo farlig og alt er bra, det er jo sånn ca annenhver dag det skiftes mening om den slags.

Skrevet
Aldri! Bruker ingenting av hermetikk pga høyt innhold av BPA i belegget på innsiden av boksene. I tillegg er alt kjøtt i hermetikkmat MUK, og det spiser vi ikke her i huset.

 

Nei, vi spiser heller ikke boksemat av samme begrunnelse som Kengumamma; det skyhøye innholdet av giftstoffet BPA. Dette er et giftstoff som er forbudt i tåteflasker og smokker, men av en eller annen grunn er det visst ingen som har klart å forby det i boksmat enda.

 

(Men MUK spiser vi altså, ser ikke noe problem med det, bortsett fra det problemet VG liker å lage ut av det...)

Annonse

Skrevet (endret)
Aldri! Bruker ingenting av hermetikk pga høyt innhold av BPA i belegget på innsiden av boksene. I tillegg er alt kjøtt i hermetikkmat MUK, og det spiser vi ikke her i huset.

 

Nei, vi spiser heller ikke boksemat av samme begrunnelse som Kengumamma; det skyhøye innholdet av giftstoffet BPA. Dette er et giftstoff som er forbudt i tåteflasker og smokker, men av en eller annen grunn er det visst ingen som har klart å forby det i boksmat enda.

 

(Men MUK spiser vi altså, ser ikke noe problem med det, bortsett fra det problemet VG liker å lage ut av det...)

 

Enig med deg. Føyer til en artikkel fra "Bra Mat" om akkurat dette. Muk er akkurat det samme kjøttet som blir brukt i andre ting.

 

http://www.bramat.no/kosthold/matvarer/600-muk-mokk

 

Endret av HeltLykkelig ♥♥ Live+spire
Skrevet

Vill og gal som jeg er hender det seg at jeg spiser boksemat;)

Skrevet
Aldri ferdige middager på boks, men spiser hermetiske tomater, mais, bønner, linser (heter det fremdeles hermetikk, selv om det kommer på sånne kartonger?).
Ja, det er hermetikk selv om det ligger i kartong. Det er hermetisert mat, og det skadelige belegget finnes der også.

 

Sånn jeg forstår det, så er dette belegget der for å forhindre at metallet i boksen ruster eller går over i maten. Finnes det virkelig da i disse kartongene som har blitt så vanlige nå?

Skrevet

Bare fiskeboller ;) Ellers når vi er på bilferie/hytteturer til Nord Norge, går det en del boksmat ;)

Skrevet

Ikke boksemat som i et helt måltid, type sodd, lapskaus osv, men bruker nesten ukentlig bokser med mais, tomater, erter og hva det måtte være. Stakkars dere som er så redd for alt mulig at dere ikke bruke en boks tomat en gang. Selv lever jeg i lykkelig uvitenhet om alle farer som lusker rundt i hermetikkens verden.

Skrevet
Aldri ferdige middager på boks, men spiser hermetiske tomater, mais, bønner, linser (heter det fremdeles hermetikk, selv om det kommer på sånne kartonger?).
Ja, det er hermetikk selv om det ligger i kartong. Det er hermetisert mat, og det skadelige belegget finnes der også.
Sånn jeg forstår det, så er dette belegget der for å forhindre at metallet i boksen ruster eller går over i maten. Finnes det virkelig da i disse kartongene som har blitt så vanlige nå?

 

"Den amerikanske undersøkelsen viste at mat som er pakket i plastemballasje, generelt inneholder langt lavere nivåer av BPA enn hermetikk. De som ønsker å styre unna BPA i hermetikk, kan derfor velge mat som ikke er hermetisert." http://www.gronnhverdag.no/nor/Aktuelt/Bisfenol-A-i-boksemat

 

Om kartongene går under plastemballasje vet jeg ikke, men vil jo tro det er i det minste lavere konsentrasjoner. Det er jo for å forhindre rust i boksene, som du sier, så jeg ser vel ikke helt behovet, med mindre det er for å hindre lekkasje og de bruker den samme epoxylakken til det.

Men jeg skal ikke påstå noe som helst, jeg ante ingentign om dette før jeg leste denne tråden. Fikk en vekker nå, så skal bremse opp på hermetikkingrediensene i alle fall.

Skrevet

Ingen boksmiddag her heller, men bruker tomater, -puré, mais, makrell i tomat, peppermakrell, tomatbønner...

Annonse

Skrevet

Det hender vi gjør det :)

Skrevet
Her kan dere lese om BPA i hermetikk. Det er farlig, og ikke bare i oppvarmet hermetikk. http://www.vg.no/hel...?artid=10073568
Å leve er farlig ogsÅ, sÅ vidt meg kjent har ingen hittil overlevd :D
Ha ha ha, den "spøken" syntes jeg var morsom ogsÅ.... Da jeg var 10 År....

 

Mye morsommere enn at du henger pÅ forumet og hevder at ALT er farlig. Det er jo bare skremselspropaganda som kommer fra den kanten, hele tiden.

Skrevet

Her spises det sopp, mais, tunfisk, bønner, makrell osv fra boks.

 

Spaghetti a la Capri, lapskaus og Joikaboller derimot, spiser vi aldri, rett og slett fordi det både lukter og smaker bikkjemat... Ikke fordi det er så "farlig" med hermetikk. :P Fatter ikke at folk synes dette er grei middagsmat, det smaker altså så pyton. (Og jeg er ikke kresen i matveien ellers, det er bare noe med den assosiasjonen til bikkjemat...)

Skrevet

Dere som sier nei, bruker dere aldri tomatpuré, ananas, mais, tunfisk, makrell i tomat, leverpostei, kokosmelk osv på boks? Jeg tenkte først at vi aldri bruker boksmat hjemme, men når jeg tenker meg litt om, så bruker vi det jo hjemme nesten daglig..

Skrevet

Mais, bønner,ananas brukes nesten daglig. Middag på boks brukes 1 til 2 ganger i året og da på hytte eller båttur.

Så har jeg den ene gangen ca hvert 2 år hvor jeg SKAL ha joikakaker fordi jeg syns det er kjempegodt hehe

Skrevet
Dere som sier nei, bruker dere aldri tomatpuré, ananas, mais, tunfisk, makrell i tomat, leverpostei, kokosmelk osv på boks? Jeg tenkte først at vi aldri bruker boksmat hjemme, men når jeg tenker meg litt om, så bruker vi det jo hjemme nesten daglig..

 

Tomatpuré kjøper vi på glass

Ananas kjøper vi fersk

Mais kjøper vi på glass (de store) eller ferske (minimais)

Tunfisk spiser vi ikke

Makrell spiser vi sjelden, i så fall porsjonsbegre

Leverpostei kjøper fersk

Tomat kjøper vi fersk

Bønner/erter kjøper vi tørkede

Skrevet

Mais, tomat, vannkastanjer og tomapure.

 

Middag/kjøtt på boks byr meg i mot. Det klarer jeg ikke å spise. Selvom det sikkert er helt ok.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...