Gå til innhold

Hva slags saus bruker dere til fiskekaker?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Brun saus med løk.

 

Og så kokte poteter og gulrøtter. Og tyttebærsyltetøy er heller ikke så dumt til :)

Skrevet

Lager en rømmedressing. Til fiskekaker syns jeg det er godt med raspa hvitløk, dill, pepper og litt sweet chili saus i rømma.

Skrevet

Når jeg steker dem i stekepanna så er det best uten saus. Bruker litt av stekefettet over potetene bare.

 

Når jeg vil ha brun saus steker jeg ikke fiskekakene først, lar de trekke i sausen. Brun saus er nyyydelig til fiskekaker. Liker best hjemmelaget brun saus, slik som min mor brukte, men noen ganger velger jeg kjøttkaksaus fra Toro ;)

 

En gang i min barndom ble jeg med en venninne hjem etter skolen. Fikk da servert fiskekaker i tomatsaus - det var merkelig :o men sikkert ikke uvanlig, selv om vi aldri fikk det servert hjemme. Eller?

Skrevet

Kommer an på tilbehøret

Brunsaus, rømme/rømmedressing, remulade, smeltet smør...........

Skrevet

Pleier å ha smeltet smør jeg.

Fiskekaker, poteter, raspet gulerøtter med sitron/sukker i, evt nykål osv og smeltet smør med feks purre i. Og evt småbacon til.

Skrevet

smelta smør, men da bør de også være stekt

  • 5 år senere...
Skrevet

Bruker ris og smeltet smør med purreløk i. Kokte gulrøtter

Anonymkode: 0f9ba...33e

Skrevet

Bruker remulade

Anonymkode: 7d9e0...c77

Skrevet

Vi bruker sjelden saus til hverdagsmaten.

Anonymkode: 5dcbb...f10

Skrevet

Remulade

Skrevet

Ingen saus, men det kommer vel mest av at fiskekaker ikke står på menyen her. Kjenner jeg blir kvalm bare ved tanken. 

Anonymkode: 8a09a...681

Skrevet

Litt stekefett, ev. med litt vårløk eller purre i, eller ingen saus i det hele tatt. En sjelden gang serveres det fiskekaker i brun saus, men det var nok en vanligere middag før i tida. Lager mannen i huset middag med fiskekaker, så blir det brun saus.

Skrevet

Brun saus med løk. 

Og potet, gulrot eller gulrotstuing, brokkoli, og av og til makaroni med litt smør og sukker i (ja, i tillegg til potet). 

Anonymkode: 1f2c0...27a

Skrevet
1 minutt siden, Anonym bruker skrev:

Brun saus med løk. 

Og potet, gulrot eller gulrotstuing, brokkoli, og av og til makaroni med litt smør og sukker i (ja, i tillegg til potet). 

Anonymkode: 1f2c0...27a

Hvorfor sukker i makaroni?

Anonymkode: 66b8e...3c2

Skrevet

Ingen saus. Bare sylteagurk og rømmebeter. Evt litt rømme. 

Anonymkode: a1ba7...f17

Skrevet
5 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Hvorfor sukker i makaroni?

Anonymkode: 66b8e...3c2

Fordi det blir god smak. Og det er «mattradisjon» der jeg kommer fra, i likhet med litt smør og sukker i ertestuingen. 

Anonymkode: 1f2c0...27a

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...