Gå til innhold

Hvordan lage hjemmelaga kjøttkaker best mulig?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Bare å røre godt det! Jeg synes det er godt med sennep og biter av sylteagurk i tillegg til løken :)

Skrevet

400 g kjøttdeig, 1/3 loff, melk, salt og pepper (persille eller lignende etter smak). Skjær av alle skorpene på loffen og hell melk over, elt dem i melka til det blir grøtkonsistens. Så tilsetter man ett egg, så blander man kjøttdeig og egg/loff/melk-blanding, elter det til jevn røre. Tilsetter salt og pepper/persille eller annen krydder. Former kjøttkaker, steker raskt først, så under lokk i 5-10 minutter, snur jevnlig. Nam :)

Skrevet

Jeg pleier å google og lager det som ser best ut ;)

Skrevet

Det er godt å blande karbonade/kjøttdeig og svinefarse :)

Skrevet

Jeg pleier å raspe en rå potet eller to i deigen, da blir de løse og deilige :)

Skrevet

Kjøttdeig, 1-2 egg, salt, litt pepper, griljermel til drt blir passe fast kjøttkakedeig.. Prøver å ikke røre for mye og tar i salt til slutt rett før griljermel. Rører man mye etter saltet er tatt i, blir de lett seige. Jeg liker grove faste kjøttkaker.

 

Når eg slår skikkelig på stortromma, så Bruner jeg kjapt nakkekoteletter med salt og pepperpå panna, fyller vann til over kotelettene og lar de koke i en time. Så lager jeg saus på krafta. Kjøttet blir skikkelig deilig og passer perfekt sammen med kjøttkakene :)

 

Nam! Nå fikk jeg lyst på kjøttkaker! Blir det i morra tror jeg..

Skrevet

400 g karbonadedeig, ett egg, 1 ts malt ingefær, 0,5 ts malt muskatnøtt. Salt og pepper. Evt revet løk. Blir kongegode. Evt kan du bytte ut halve karbonadedeigen med farse. Dette blir ca 6-7 kjøttkaker. Kok de opp i buljongkraft etterpå og bruk det som base for sausen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...