Gå til innhold

Skal lage sveler, men har ikke hornsalt


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er dette noe som må være i, eller kan jeg erstatte det med noe annet?

Noen som evt har en oppskrift uten hornsalt? :)

Skrevet

Uten hornsalt ingen svele, desverre.

 

Bank på hos naboen og spør om å få låne.

Gjest Mine ♥ ♥ ♥
Skrevet

Sant det,ingen hornsalt ingen svele :)

Skrevet

Ånei Ånei :( Da fÅr jeg vente til imorgen da..

Skrevet

hmm..jeg hadde nok prøvd med natron hvis du har det. Pleier ikke å være noe problem å erstatte hornsalt med natron :)

Skrevet

hmm..jeg hadde nok prøvd med natron hvis du har det. Pleier ikke å være noe problem å erstatte hornsalt med natron :)

Er begge deler i svele..
Skrevet (endret)

Jeg har en svele oppksrift en eller annen plass, som jeg fikk av ei søt dame fra vestlandet en gang i tiden. Der er det ikke hornsalt men natron...

 

 

Hmm...kanskje jeg husker feil?

Endret av ny sjef på vei
Skrevet
bruker KUN natron i mine sveler!

 

enig med adine her, kun natron.... og surmelk om du har:)

Skrevet

Har aldri brukt hornsalt i sveler. Eneste gangen jeg bruker hornsalt er i julemenn (hvite pepperkaker)

Skrevet

Uten hornsalt blir det vel surmelkslapper?

Skrevet

Kanskje dumt spørsmål, men hva er sveler? :)

Vet ikke hva det er, men fikk veldig lusst på det med sirup på :P

Håpe det ikke er en pølse da, pølse å sirup liksom :) hehe

Gjest Mine ♥ ♥ ♥
Skrevet

Da er det ikke svele, i ekte svele er det både natron og hornsalt samt kulturmelk eller kefir. Hilsen ei som er oppvokst blant ferger, fjell og hav :)

Gjest Mine ♥ ♥ ♥
Skrevet (endret)
Kanskje dumt spørsmål, men hva er sveler? :) Vet ikke hva det er, men fikk veldig lusst på det med sirup på :P Håpe det ikke er en pølse da, pølse å sirup liksom :) hehe

Svele spises med smørblanding (sukker og smør) eller brunost :)

Endret av Mine ♥ ♥ ♥
Skrevet

Kanskje dumt spørsmål, men hva er sveler? :)

Vet ikke hva det er, men fikk veldig lusst på det med sirup på :P

Håpe det ikke er en pølse da, pølse å sirup liksom :) hehe

Vanskelig å beskrive, hvis du vet hva surmelkslapper (eller bare lapper) så er det ikke langt unna. Hornsaltet gjør at de har en litt annen smak (litt til felles med julemann). Serveres helst med smør og brunost eller sukker, men sirup går nok fint det også :)
Skrevet
Da er det ikke svele, i ekte svele er det både natron og hornsalt samt kulturmelk eller kefir. Hilsen ei som er oppvokst blant ferger, fjell og hav :)

Dette stemmer, bare østlendinger som tror at svele lages uten hornsalt.. Ekte sveler har en distinkt smak som kommer fra hornsalt, så ja dere kan krangle alt dere vil, men det dere prater om er ikke sveler.

Skrevet
Da er det ikke svele, i ekte svele er det både natron og hornsalt samt kulturmelk eller kefir. Hilsen ei som er oppvokst blant ferger, fjell og hav :)

Dette stemmer, bare østlendinger som tror at svele lages uten hornsalt.. Ekte sveler har en distinkt smak som kommer fra hornsalt, så ja dere kan krangle alt dere vil, men det dere prater om er ikke sveler.

Men for all del, lapper er jo godt. Bare ikke i nærheten av å være så godt som svele.
Skrevet
Da er det ikke svele, i ekte svele er det både natron og hornsalt samt kulturmelk eller kefir. Hilsen ei som er oppvokst blant ferger, fjell og hav :)
Dette stemmer, bare østlendinger som tror at svele lages uten hornsalt.. Ekte sveler har en distinkt smak som kommer fra hornsalt, så ja dere kan krangle alt dere vil, men det dere prater om er ikke sveler.
Men for all del, lapper er jo godt. Bare ikke i nærheten av å være så godt som svele.

Sant så sant :) men kan ikke sammenlignes nei

Hilsen sunnmøring

Skrevet

http://www.digitaltf...x?art_id=116728

"Når du kommer til fergefylket Møre og Romsdal kan du ikke unngå å legge merke til svelene. Disse runde, lysebrune krysningene mellom vafler og pannekaker. Egentlig er det en dessert som består av kefir, hvetemel, sukker, hjortonsalt, natron, smør og egg. De stekes på ei stor takke, og skal en tro kjennere smaker de aller best nystekt. Svelene er gjerne smurt med smør og sukker eller smør og brunost. Andre alternativer er helt sikkert og mulig.

Der er definitivt kultur. Om det er mat strides de om, de som har uttalt seg. Men et kulturfenomen fra dagliglivet til mange mennesker på Møre er det."

 

 

Vi e veldig stolt over svele kulturen våres =)

Skrevet

Å, nÅ fikk jeg lyst pÅ sveler!!! Nam, nam.

Skrevet

Det ble muffeluffer istedenfor :D Ble godt det også, men sveler er myye bedre!

Skal ikke glemme hovedingrediensen neste gang, for den har utrolig mye å si på smaken altså! ;)

 

HI

Skrevet

Kanskje dumt spørsmål, men hva er sveler? :)

Vet ikke hva det er, men fikk veldig lusst på det med sirup på :P

Håpe det ikke er en pølse da, pølse å sirup liksom :) hehe

Vanskelig å beskrive, hvis du vet hva surmelkslapper (eller bare lapper) så er det ikke langt unna. Hornsaltet gjør at de har en litt annen smak (litt til felles med julemann). Serveres helst med smør og brunost eller sukker, men sirup går nok fint det også :)

MmMmM..hørtes godt ut, men det gjør vell alt for ei gravid :) hehe

Skrevet
Kanskje dumt spørsmål, men hva er sveler? :) Vet ikke hva det er, men fikk veldig lusst på det med sirup på :P Håpe det ikke er en pølse da, pølse å sirup liksom :) hehe

Svele spises med smørblanding (sukker og smør) eller brunost :)

Okda, hørtes godt ut :D

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...