Gå til innhold

Muffins i langpanne - hvorfor har jeg aldri tenkt på det før?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Det smaker jo det samme, unga liker det, og gud så mye enklere! Bare å skjære dem opp i små ruter etter steking. Jeg hater det der klinet med å fylle ørten muffinsformer...

Videoannonse
Annonse
Skrevet

På jernia har de en genial flaske for å fylle røren i formene.

Skrevet

Hehe, om du bare finner en oppskrift som smaker supert kan du bruke den til alt ;)

 

Jeg bruker samme oppskrift til muffins, eplekake i langpanne, fruktkake i langpanne (strør frosne bær over kaka før jeg steker den), kanelkake (strør kanel og sukker over før jeg steker) osv.

Skrevet
På jernia har de en genial flaske for å fylle røren i formene.

 

åhå! Det hørtes lurt ut! Det må jeg skaffe meg altså!... For kanskje små muffins egentlig er morsommere en den trøtte langpanna! ;-)

 

Takk for tipset

 

HI

Gjest Mamma til 3 små Gull
Skrevet

Jeg pleier å helle røra i en plastpose å klippe et hull :)

Skrevet

En mugge med god helletut funker da også utmerket til å fylle røra i formene?... Kan styre meg for mer skapfyll, he, he. Men å bruke favorittrøra til at er jo genialt :)

Skrevet
Kan du Dele den oppskriften :):)

 

LANGPANNEKAKE.

 

4 egg

5 dl sukker

150g smør

2,25 dl melk

6,5 dl hvetemel

3 ts bakepulver

 

Visp egg og sukker til eggedosis

kok opp melk og smør, røres varmt inn i eggedosisen

Sikt i hvetemel og bakepulver

 

Det blir en ganske tynn røre som du heller i bakepapirkledd langpanne (eller muffinsformer).

Blir utrolig god som eplekake, stikk eplebåter i kaken og strø kanel og sukker over før du steker den (har fått utrolig mye skryt for den eplekaken og har måttet dele oppskrift utallige ganger). Blir utrolig saftig og god :)

Skrevet

Jeg bruker en liten sauseøse, den har akkurat passe størrelse.

 

Mange bruker is-skje også, fyller en muffinsform helt perfekt.

Skrevet

Jeg pleier å helle røra i en plastpose å klippe et hull :)

 

Det gjør jeg også. Veldig enkelt og greit!

Skrevet
Jeg bruker en liten sauseøse, den har akkurat passe størrelse. Mange bruker is-skje også, fyller en muffinsform helt perfekt.

 

men det drypper og blir så masse klin!

Skrevet
Jeg pleier å helle røra i en plastpose å klippe et hull :)
Det gjør jeg også. Veldig enkelt og greit!

 

så lure dere er :-)

Skrevet

Den flaska har jeg brukt hos svigermor, har ikke laget muffins hjemme siden oppdagelsen. Hjemme har jeg brukt engangs sprøytepose.

Skrevet
Kan du Dele den oppskriften :):)
LANGPANNEKAKE. 4 egg 5 dl sukker 150g smør 2,25 dl melk 6,5 dl hvetemel 3 ts bakepulver Visp egg og sukker til eggedosis kok opp melk og smør, røres varmt inn i eggedosisen Sikt i hvetemel og bakepulver Det blir en ganske tynn røre som du heller i bakepapirkledd langpanne (eller muffinsformer). Blir utrolig god som eplekake, stikk eplebåter i kaken og strø kanel og sukker over før du steker den (har fått utrolig mye skryt for den eplekaken og har måttet dele oppskrift utallige ganger). Blir utrolig saftig og god :)

 

Steketid? :) Lager du eplekake i langpanne også da eller, og bare legger eplebåtene oppå røren og dytter de litt nedi?

Skrevet

Dytter! Vil gjerne ha steketid/ grader :-)

Skrevet

Er det noen av dere som pynter muffinsene med sånn eggekrem eller smørkrem (eller hva det nå er!) Noen som har god oppskrift på en sånn krem? :)

Skrevet
Dytter! Vil gjerne ha steketid/ grader :-)

 

Sorry, skulle selvfølgelig fått med steketid og grader....

 

Steker den på 180 grader i drøye 30 min når jeg lager langpannekake. For å få verdens beste eplekake heller jeg røren i langpannen og stikker eplebåter ned i røren over det hele og strør kanel og sukker over.

Skrevet

[quote name=2 hjertegull :)' timestamp='1346405136' post='144506381] Er det noen av dere som pynter muffinsene med sånn eggekrem eller smørkrem (eller hva det nå er!) Noen som har god oppskrift på en sånn krem? :)

 

Angel feather icing er det definitivt beste å ha på muffinsen.

 

Jeg synes det blir altfor mye smør med en klump smørkrem som er nesten like stor som selve muffinsen på toppen, det blir kvalmende synes jeg. Men Angel Feather smelter på tungen :)

 

Om du googler Angel Feather iscing finner du mange oppskrifter, men Manuela har jo som vanlig en flott prikk-til-prikk forklaring du umulig kan mislykkes med...

 

http://www.passionfo...oppskrifter-pa/

Skrevet

[quote name=2 hjertegull :)' timestamp='1346405136' post='144506381] Er det noen av dere som pynter muffinsene med sånn eggekrem eller smørkrem (eller hva det nå er!) Noen som har god oppskrift på en sånn krem? :)

 

Angel feather icing er det definitivt beste å ha på muffinsen.

 

Jeg synes det blir altfor mye smør med en klump smørkrem som er nesten like stor som selve muffinsen på toppen, det blir kvalmende synes jeg. Men Angel Feather smelter på tungen :)

 

Om du googler Angel Feather iscing finner du mange oppskrifter, men Manuela har jo som vanlig en flott prikk-til-prikk forklaring du umulig kan mislykkes med...

 

http://www.passionfo...oppskrifter-pa/

 

Mange takk :-D

Da blir det muffins her i helga.. Mmm, herlige DIB = inspirasjon!

Skrevet

Ikke for å være vanskelig, men blir ikke muffins i langpanne det samme som kake? :P eller er det jeg som ikke henger helt med...?

Skrevet
Kan du Dele den oppskriften :):)
LANGPANNEKAKE. 4 egg 5 dl sukker

Genialt150g smør 2,25 dl melk 6,5 dl hvetemel 3 ts bakepulver Visp egg og sukker til eggedosis kok opp melk og smør, røres varmt inn i eggedosisen Sikt i hvetemel og bakepulver Det blir en ganske tynn røre som du heller i bakepapirkledd langpanne (eller muffinsformer). Blir utrolig god som eplekake, stikk eplebåter i kaken og strø kanel og sukker over før du steker den (har fått utrolig mye skryt for den eplekaken og har måttet dele oppskrift utallige ganger). Blir utrolig saftig og god :)

Genialt. Dette skal prøves :)

Skrevet
Kan du Dele den oppskriften :):)
LANGPANNEKAKE. 4 egg 5 dl sukker 150g smør 2,25 dl melk 6,5 dl hvetemel 3 ts bakepulver Visp egg og sukker til eggedosis kok opp melk og smør, røres varmt inn i eggedosisen Sikt i hvetemel og bakepulver Det blir en ganske tynn røre som du heller i bakepapirkledd langpanne (eller muffinsformer). Blir utrolig god som eplekake, stikk eplebåter i kaken og strø kanel og sukker over før du steker den (har fått utrolig mye skryt for den eplekaken og har måttet dele oppskrift utallige ganger). Blir utrolig saftig og god :)
Hvordan skal den stekes foresten?
Skrevet

Stekingen ble skrevet litt senere i tråden, 180 grader i drøye 30 min, sjekk med stekenål at den er gjennomstekt :)

Skrevet
Kan du Dele den oppskriften :):)
LANGPANNEKAKE. 4 egg 5 dl sukker Genialt150g smør 2,25 dl melk 6,5 dl hvetemel 3 ts bakepulver Visp egg og sukker til eggedosis kok opp melk og smør, røres varmt inn i eggedosisen Sikt i hvetemel og bakepulver Det blir en ganske tynn røre som du heller i bakepapirkledd langpanne (eller muffinsformer). Blir utrolig god som eplekake, stikk eplebåter i kaken og strø kanel og sukker over før du steker den (har fått utrolig mye skryt for den eplekaken og har måttet dele oppskrift utallige ganger). Blir utrolig saftig og god :)
Genialt. Dette skal prøves :)

 

Da har jeg lagd kaka og den er goood!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...