Anonym bruker Skrevet 28. august 2012 #1 Skrevet 28. august 2012 Prøver meg på lavkalori.. F.eks i dag når vi skal ha kjøttkaker, om jeg dropper poteter, eller spiser bare en liten en, kan jeg erstatte det med mer kålstuing??
Anonym bruker Skrevet 28. august 2012 #2 Skrevet 28. august 2012 Det kommer jo helt an på hvordan du lager kålstuingen. Hvis den er som min, spekket med smør og fløte så har den ingenting i et lavkalorikosthold å gjøre.
☆☆☆ Skrevet 28. august 2012 #3 Skrevet 28. august 2012 Neppe. Smør, mel og melk = kalorier. Men du kan sikkert lage den mer kalorifattig om man ikke bryr seg om smaken..
Anonym bruker Skrevet 28. august 2012 #4 Skrevet 28. august 2012 Altså.. det er jo ikke store mengder hverken smør eller mel. 1 ss smør = 37 kcal 1 ss mel = 49 kcal 2 dl ekstra lett melk = 76 kcal 0,25 hodekål = 80 kcal Spiser du halvparten av dette så er jo det helt greit
☆☆☆ Skrevet 28. august 2012 #5 Skrevet 28. august 2012 Altså.. det er jo ikke store mengder hverken smør eller mel. 1 ss smør = 37 kcal 1 ss mel = 49 kcal 2 dl ekstra lett melk = 76 kcal 0,25 hodekål = 80 kcal Spiser du halvparten av dette så er jo det helt greit Vi har tydeligvis forskjellig mening om hva som er god kålstuing, her kommer du ned på alt. 2 i mitt innlegg.
Anonym bruker Skrevet 28. august 2012 #6 Skrevet 28. august 2012 Altså.. det er jo ikke store mengder hverken smør eller mel. 1 ss smør = 37 kcal 1 ss mel = 49 kcal 2 dl ekstra lett melk = 76 kcal 0,25 hodekål = 80 kcal Spiser du halvparten av dette så er jo det helt greit Vi har tydeligvis forskjellig mening om hva som er god kålstuing, her kommer du ned på alt. 2 i mitt innlegg. Hvordan lager du kålstuing da?
Anonym bruker Skrevet 28. august 2012 #7 Skrevet 28. august 2012 god kålstuing skal lages med mye meierismør, hvetemel og ekte fløte! Litt kål og krydder..
☆☆☆ Skrevet 28. august 2012 #8 Skrevet 28. august 2012 Tredoble smørmengden i alle fall. Og bruke skikkelig melk (siden vanlig melk har så dårlig holdbarhet og vi bruker så lite bruker vi laktosefri, den er lett så jeg runder av med en dæsj matfløte). Skal sies det ikke er ofte vi har kålstuing, hvis jeg ikke kan få den kaloririke spiser jeg heller dampet kål (nydelig, forresten).
Lettie Skrevet 28. august 2012 #9 Skrevet 28. august 2012 (endret) Det er jo nydelig med forvellet nykål da!! Koker den bare litt raskt og har evt litt smør på (trenger ikke). Det er jo sunnere enn kålstuing, slipper mel og greier Endret 28. august 2012 av Lettie
gale damen Skrevet 28. august 2012 #10 Skrevet 28. august 2012 mat=kcal Det er da bedre å lage skikkelig mat, av skikkelige råvarer, og faktisk bli mett, enn å drive å dille med lavkalori- og lightprodukter. Som alltid er det kcal inn vs kcal forbrent som er saken. Mat skal være godt, og det er ikke noen som helst grunn til å sulte seg i hjel eller lage mat som ikke smaker noe. Det er ikke sånn at mat med høyt kcal innhol er usunt, og man helst burde klart seg på 25 kcal om dagen .. Bruk melk, bruk smør, bruke mel. Men ikke spis en liter av stuingen hver dag!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå