Anonym bruker Skrevet 19. august 2012 #2 Skrevet 19. august 2012 Her i huset liker vi det enkleste best. Jeg baker sukkerbrød selv, det blir definitivt best. Dynker med eplejuice eller appelsinjuice og har på rørte jordbær og krem i det ene laget, rørte jordbær og vaniljekrem i det andre laget, da blir det en frisk og veldig god kake (noras rørte syltetøy fra frysedisken er godt å ha i). Vanlig krem over hele kaka og marsipanlokk på toppen.
Anonym bruker Skrevet 19. august 2012 #3 Skrevet 19. august 2012 blander aprikossyletøy og vaniljekrem, gjerne med et tynt lag sjokolade over marsipanen-f.eks smeltet firkløver
Gjest Mentha Skrevet 19. august 2012 #4 Skrevet 19. august 2012 Hjemmebakt sukkerbrød (som ikke dynkes - jeg lager kaken en dag i forveien, og så får heller kremene stå og trekke inn i kaken før servering, da blir den ikke soggy, noe den har en tendens til å bli når jeg dynker), med et godt lag bringebærmousse og et godt lag vaniljekrem. Smaskens Evt er blåbær også en vinnerkombinasjon sammen med vanilijekrem!
Himmel og hav Skrevet 19. august 2012 #5 Skrevet 19. august 2012 Hjemmelaget sukkerbrød, dynket med melk er som regel utgangspuktet, etter det er vi ikke helt enige her i huset... Min favoritt: aprikossyltetøy, biter av hermetisk aprikos, krem og krokan Mannens favoritt: Bringebærsyltetøy, bananskiver, krem og vaniljekrem. En annen variant jeg har lagd noen ganger, som også er knallgod, er når jeg har kakao sukkerbrødrøra, dynker med kirsebærlikør og fyller med kirsebærsyltetøy, krem og finhakket, mørk sjokolade. Det er utrolig lekkert når man skjærer gjennom marsipanen og det er mørkt og dyprødt inni.
aanonym Skrevet 19. august 2012 #6 Skrevet 19. august 2012 Hvordan unngår dere at marsipanen 'svetter' ?
Anonym bruker Skrevet 19. august 2012 #8 Skrevet 19. august 2012 Jeg liker best å dynke sukkerbrødet i jorbærsaft silt av tinte jordbær og fylle med vaniljekrem (piano vaniljekrem blandet med litt fløtekrem), friske jordbær og revet kokesjokolade.
☆☆☆ Skrevet 19. august 2012 #9 Skrevet 19. august 2012 Marsipankake er faktisk den eneste kaken jeg liker best som kjøpekake (med makronbunn). Bløtkake, derimot, er best hjemmelaget. Dynket med melk og fylt med jordbærkrem. Pyntet med jordbær.
Anonym bruker Skrevet 19. august 2012 #10 Skrevet 19. august 2012 blander aprikossyletøy og vaniljekrem, gjerne med et tynt lag sjokolade over marsipanen-f.eks smeltet firkløver Jeg liker også å bruke aprikos/vaniljekrem, men blander vaniljekrem med kremfløte eller har et lag av hver. Nam! Dynker bunnen f.eks med melk eller utvannet syltetøy. Du kan kjøpe indisk tragant(tror det skrives sånn) på apotek. Gjør kremen tykkere og stivere. Ellers er jordbær/krem/valnøtter godt, men ikke akkurat nytt og spennende;-)
Gjest amandine Skrevet 20. august 2012 #11 Skrevet 20. august 2012 Marsipankake likes best som original hvit dame! Med tredelt hjemmelaget sukkerbrødbunn, et lag tynn makronbunn av hasselnøtter og valnøtter, og så rørte jordbær og krem mellom alle lagene. Den lages dagen før og får stå kjølig og kose seg til man skal spise den. Og den er deilig!
Anonym bruker Skrevet 20. august 2012 #12 Skrevet 20. august 2012 Jeg lagde marspianrullekake en gang og den ble heeeelt nydelig!!! Hjemmelaget sukkerbrød (i rullekakeform), sjokoladesmørkrem som fyll. Rulle dette sammen i en rullekake og drysse på sukker. Og marsipan rundt kaka etterpå. DEILIG!!!
alvemamma Skrevet 20. august 2012 #13 Skrevet 20. august 2012 Liker best klassisk variant: - hjemmelaget sukkerbrød, dynker med fløte eller melk - to lag med fyll; nederst vaniljekrem og hakkede valnøtter, øverst pisket krem med litt sukker og rørte jordbær (kjøper frosne og koker opp med nok sukker til at det blir ikke altfor søtt) - tynt lag med krem utenpå kaken, finhakkede valnøtter på toppen - blander tyntflytende melisglasur og smører (svært tynt lag) på innsiden av marsipanlokket. - litt roser på toppen mmm... Marsipankake!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå