Anonym bruker Skrevet 4. august 2012 #1 Skrevet 4. august 2012 Leste at noen her hadde begynt å spise det og at det var positivt for fordøyelsen. Har prøvd, og synes det jeg også. Men er det sunt? Er jo advarsel mot å spise for mye. Noen med god greie på dette? "blond"
TPK Skrevet 5. august 2012 #2 Skrevet 5. august 2012 Advarselen mot å spise for mye går nok på at det har avførende effekt. Står jo det samme på pakker med f.eks Läkerol.
Anonym bruker Skrevet 5. august 2012 #3 Skrevet 5. august 2012 Man skal ikke spise for mye knuste linfrø for det omgjøres til blåsyre i kroppen. Men du trenger bare å svelge linfrøene hele for at det skal hjelpe på fordøyelsen. Ha en spiseskje i vann, la de trekke litt å svelg. Smaker ingenting, men hjelper godt på en hard mage. De har også mange kcal. som man slipper om man svelger de hele, da bare glir de gjennom tarmen.
Gjest Gul stjerne Skrevet 5. august 2012 #4 Skrevet 5. august 2012 Veeeldig sunt! Hvis du knuser frøene får du nytte av alle godsakene de inneholder, f eks naturlig østrogen som kan være med å forebygge vektøkning og andre plager som kan komme med alderen...
Light of my life Skrevet 5. august 2012 #6 Skrevet 5. august 2012 Hæ? Blåsyre? Det er det dummeste jeg har hørt. Linfrø er veldig sunt, det inneholder bla vegetablisk omega 3. Men de MÅ knuses, ellers klarer ikke tarmene å nyttigjøre næringstoffene.
Anonym bruker Skrevet 5. august 2012 #7 Skrevet 5. august 2012 Hæ? Blåsyre? Det er det dummeste jeg har hørt. Linfrø er veldig sunt, det inneholder bla vegetablisk omega 3. Men de Må knuses, ellers klarer ikke tarmene å nyttigjøre næringstoffene. Da får du google det da vettu, det er riktig at det er blåsyre i frø. Hørte det på Oprah. Ja, google det!
Anonym bruker Skrevet 5. august 2012 #8 Skrevet 5. august 2012 Det med blåsyre stemmer, det er bare å google.
Anonym bruker Skrevet 5. august 2012 #9 Skrevet 5. august 2012 Hæ? Blåsyre? Det er det dummeste jeg har hørt. Linfrø er veldig sunt, det inneholder bla vegetablisk omega 3. Men de Må knuses, ellers klarer ikke tarmene å nyttigjøre næringstoffene. Ja, det er blåsyre. Nei, de skal ikke knuses. "Spørsmål: Jeg har hørt at linfrø kan inneholde blåsyre. Jeg spiser ca. 1 ss pr. dag i frokostblandingen min, er dette helsefarlig? Svar: Det er riktig at linfrø inneholder cyanogene glukosider som frigjøres til blåsyre (hydrogencyanid; HCN) i magen. Noe av blåsyren en får i seg omsettes og fjernes, men det er skadelig dersom en får i seg for mye blåsyre. En til to spiseskjeer av hele linfrø pr dag for en voksen person vil ikke føre til noen forgiftningsfare i følge Livsmedelsverket i Sverige Hele frø bør benyttes da knuste frø vil frigjøre mer HCN. Dersom en vil være helt sikker kan en jo varmebehandle knuste linfrø ved ca 90 – 100 grader i stekeovnen ca 20 min. Svaret er vurdert av Birgitte Paulsen, Seksjon for smittestoff og biotoksiner i Mattilsynet."
Anonym bruker Skrevet 5. august 2012 #10 Skrevet 5. august 2012 Altså; ille bra med knuste linfrø i brød? Hilsen Linfrø-fantast
Anonym bruker Skrevet 5. august 2012 #11 Skrevet 5. august 2012 Hæ? Blåsyre? Det er det dummeste jeg har hørt. Linfrø er veldig sunt, det inneholder bla vegetablisk omega 3. Men de Må knuses, ellers klarer ikke tarmene å nyttigjøre næringstoffene. Så lenge du varmebehandler frøene, er det sunt ja. Men de må opp på 100 grader, har jeg lært. så i brød som skal stekes, er knuste bra, om du tar de "rå" bør de være hele. greit å vite hva man snakker om, før man åpner munnen...
Light of my life Skrevet 5. august 2012 #12 Skrevet 5. august 2012 Ok, var litt for slapp til å google men uansett er litt linfrø sunt, og hvis de ikke knuses så kommer de ut hele - dermed får man ikke nyttigjort næringstoffene.
Rosepus™ Skrevet 5. august 2012 #13 Skrevet 5. august 2012 (endret) Hæ? Blåsyre? Det er det dummeste jeg har hørt. Linfrø er veldig sunt, det inneholder bla vegetablisk omega 3. Men de Må knuses, ellers klarer ikke tarmene å nyttigjøre næringstoffene. Så lenge du varmebehandler frøene, er det sunt ja. Men de må opp på 100 grader, har jeg lært. så i brød som skal stekes, er knuste bra, om du tar de "rå" bør de være hele. greit å vite hva man snakker om, før man åpner munnen... Dette lærte jeg også om på Oprah, ja I tillegg må man ha med at store mengder hele linfrø, som ikke er bløtt i vann før inntak, sveller noe innmari, og leste for noen år siden om en person (tror det var i Sverige, men ikke sikker) som hadde hørt linfrø var sunt, og svelget store mengder. Frøene svellte opp i tarmen, så den sprakk. OG: Uten vann og mosjon i tillegg, vil det være mot sin hensikt å ta mye linfrø. Bare linfrø vil man bli obstipert av. Endret 5. august 2012 av Rosepus™
Anonym bruker Skrevet 5. august 2012 #14 Skrevet 5. august 2012 Tusen takk for mange svar - selvom jeg føler meg like usikker på om dette egentlig er bra... Jeg har blandet en god spiseskje i frokostblandingen min - frø rett fra posen som er kjøpt på Rema 1000 - er vel uknuste frø, for knuste er vel som pulver? Regnes de som knuste av tygging? Er jo dumt å spise dette hvis det faktisk ikke er bra, men fint hvis det er bra og det faktisk hjelper på en litt treg fordøyelse.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå