Gå til innhold

vil lære meg å drikke vin


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg ville anbefalt en ung valpollicella eller kanskje en californsk zinfandel, saftige viner som er lette og like! Men aller helst ta et aperitif-kurs, for eksempel rødvinens verdens med Toralf bølgen, da lærer du kanskje hva du liker eller ikke liker, hvem vet, kanskje du skulle vise deg å være barolo-fan ;-)

Skrevet
Det fant jeg også ut en gang. Fikk tips om en kjempegod "begynne å like vin-vin" Den er rød og heter Egri Merlot. Du Må prøve den, kommer ikke til å angre. Den gjorde faktisk at jeg begynte å like vin. Og fortsatt er det favoritten selv om jeg har prøvd maange andre. Den kan fint drikkes alene, men vin er jo alltid bedre med masse deilig ost og kjeks til ;-)
Syns røde viner ofte er veldig sure jeg. hvor mange prosent er den? :) hi

 

Ja, det synes jeg å. Men denne er overhodet ikke det. Veldig lett å drikke. Har også anbefalt den til andre som heller ikke liker vin, og de var helt enige.

Husker ikke hvor mye prosent, men den er ikke av de med høyest ihvertfall... :-)

Skrevet

Om du vil prøve hvitvin er dr.loosen som nevnt tidligere god.

Og Mosselland riesling. (tror det er flere typer av denne, du kan lese på hvilken som har minst garvestoffer(det sure/beske)

 

Ellers har jeg opplevd å få god hjelp på polet når jeg har spurt hvilken som er lett å drikke for en som ikke liker vin.

 

Riesling er generelt godt. :-)

 

Mmm, nå fikk jeg lyst på vin og spekemat.. Typisk når jeg er gravid..

Skrevet

Har desverre ingen tips til deg, men har samme problemet selv, så skriver her for å finne igjen siden så jeg også kan finne en god vin jeg kan lære meg å like ;)

Skrevet

Peach canei er en typisk nybegynnervin.

 

Ta et glass vin til maten som start. (biff med et glass rødvin til)

 

beskriv på polet hva du ønsker, så er de veldig hjelpsomme!

 

Peach canei er så langt fra vin som du kan komme. Det er ferskenlikør, og er ment som smakstilsetter i drinker, ikke til å drikke rent.

Haha, det var dagens!

Skrevet
Peach canei er en typisk nybegynnervin. Ta et glass vin til maten som start. (biff med et glass rødvin til) beskriv på polet hva du ønsker, så er de veldig hjelpsomme!
Peach canei er så langt fra vin som du kan komme. Det er ferskenlikør, og er ment som smakstilsetter i drinker, ikke til å drikke rent. Haha, det var dagens!

det er da vin ;

http://johnsine.blog..._13mai2009.html

hi

Skrevet
Peach canei er en typisk nybegynnervin. Ta et glass vin til maten som start. (biff med et glass rødvin til) beskriv på polet hva du ønsker, så er de veldig hjelpsomme!
Peach canei er så langt fra vin som du kan komme. Det er ferskenlikør, og er ment som smakstilsetter i drinker, ikke til å drikke rent. Haha, det var dagens!
det er da vin ; http://johnsine.blog..._13mai2009.html hi

 

peach canei drikker du om du er 15-16 år og ikke har noe annet!!!

Skrevet
Peach canei er en typisk nybegynnervin. Ta et glass vin til maten som start. (biff med et glass rødvin til) beskriv på polet hva du ønsker, så er de veldig hjelpsomme!
Peach canei er så langt fra vin som du kan komme. Det er ferskenlikør, og er ment som smakstilsetter i drinker, ikke til å drikke rent. Haha, det var dagens!

det er da vin ;

http://johnsine.blog..._13mai2009.html

hi

Ja, det var sikre kilder. Hun tror også pisang ambon er vin. Skikkelig vinkjenner hun ja.. Men nei, peach canei er ikke vin. Ikke i nærheten en gang ;)

Skrevet

Peach canei er aromatisert svakvin, eller en form for winecooler om du vil. Muskatellvin som ikke har fått utvikle seg og som er tilsatt ferskensmak. Å sammenlikne peach canei med drikkbar vin er derimot helt hårreisende.

Skrevet
Peach canei er en typisk nybegynnervin. Ta et glass vin til maten som start. (biff med et glass rødvin til) beskriv på polet hva du ønsker, så er de veldig hjelpsomme!
Peach canei er så langt fra vin som du kan komme. Det er ferskenlikør, og er ment som smakstilsetter i drinker, ikke til å drikke rent. Haha, det var dagens!
det er da vin ; http://johnsine.blog..._13mai2009.html hi
Ja, det var sikre kilder. Hun tror også pisang ambon er vin. Skikkelig vinkjenner hun ja.. Men nei, peach canei er ikke vin. Ikke i nærheten en gang ;)

jo det er en musserende fruktvin.

leste det på en vinside.

Skrevet

Her er det mannen som ikke liker vin. den eneste han drikker er black tower (Tror den finnes i både hvit og rød som 3-liter). Den er akkurat passelig lett og søt. Jeg synes kanskje den blir bittelitt saft-aktig da jeg trives godt med tørre og lette hvitviner, men ser at den kan være en kjempegod begynnervin... ;)

Skrevet

Jeg blir nesten overrasket over forslagene mange kommer med her,, black tower, boheme etc er viner vi drakk før vi selv kunne handle for å si det sånn. Trodde ikke voksne folk drakk sånt!? Kanskje jeg bare er blitt gammel og snobbete...

Skrevet

Hehe, altså.... Hva skal man si, jeg tenkte bare å nevne hva min kjære samboer foretrekker å drikke ettersom at han alltid har hatet vin og plutselig kom hjem en dag og mente han hadde funnet en han kunne like.. Selv foretrekker jeg helt andre viner, men det var liksom ikke tema. Litt enig i at den er noe jeg nok kunne drukket på ungdomsskolen, og det stemmer godt ifht min sambo da jeg pleier å si at han har samme smak (mat og vin) som jeg hadde da jeg var 12 ;)

Skrevet
Peach canei er aromatisert svakvin, eller en form for winecooler om du vil. Muskatellvin som ikke har fått utvikle seg og som er tilsatt ferskensmak. å sammenlikne peach canei med drikkbar vin er derimot helt hårreisende.

 

Du har peiling! :)

Skrevet

Hei HI

 

Den vinen er en spansk rødvin med mye fatpreg..spørs om du vil like den...Men det er lite garvestoff da..Tror du må begynne på noe lettere. Står det årgang på? Det er ikke en lagringsvin så vis den har stått lenge er den ødelagt. Hvordan har du oppbevart den?

 

Hilsen polansatt

Skrevet

El copero får du på flaske i de flestepolbutikker, denne er det tilsatt sukker i..

 

Hilsen polsansatt

Skrevet

Peach canei er ikke en fersken likør men en aromatisert svakvin eller en fruktvin. Er bare 5 % alkohol så det er ikke en likør...

 

hilsen polsansatt

Skrevet
Peach canei er en typisk nybegynnervin. Ta et glass vin til maten som start. (biff med et glass rødvin til) beskriv på polet hva du ønsker, så er de veldig hjelpsomme!
Peach canei er så langt fra vin som du kan komme. Det er ferskenlikør, og er ment som smakstilsetter i drinker, ikke til å drikke rent. Haha, det var dagens!
det er da vin ; http://johnsine.blog..._13mai2009.html hi
Ja, det var sikre kilder. Hun tror også pisang ambon er vin. Skikkelig vinkjenner hun ja.. Men nei, peach canei er ikke vin. Ikke i nærheten en gang ;)

jo det er en musserende fruktvin.

leste det på en vinside.

 

Den har ikke gått gjennom gjæringsprossessen som gjør vin til vin, og går ikke inn undre den betegnelsen. Musserende er den heller ikke, da den ikke er tilsatt kullsyre. Jeg jobber som vinselger for vinarius.

Skrevet
Hei HI Den vinen er en spansk rødvin med mye fatpreg..spørs om du vil like den...Men det er lite garvestoff da..Tror du må begynne på noe lettere. Står det årgang på? Det er ikke en lagringsvin så vis den har stått lenge er den ødelagt. Hvordan har du oppbevart den? Hilsen polansatt

Den vinen er drukket opp ;)

Fikk den da i meg tilslutt. var litt sur men.

hi

Skrevet (endret)
Peach canei er en typisk nybegynnervin. Ta et glass vin til maten som start. (biff med et glass rødvin til) beskriv på polet hva du ønsker, så er de veldig hjelpsomme!
Peach canei er så langt fra vin som du kan komme. Det er ferskenlikør, og er ment som smakstilsetter i drinker, ikke til å drikke rent. Haha, det var dagens!
det er da vin ; http://johnsine.blog..._13mai2009.html hi
Ja, det var sikre kilder. Hun tror også pisang ambon er vin. Skikkelig vinkjenner hun ja.. Men nei, peach canei er ikke vin. Ikke i nærheten en gang ;)

jo det er en musserende fruktvin.

leste det på en vinside.

 

Den har ikke gått gjennom gjæringsprossessen som gjør vin til vin, og går ikke inn undre den betegnelsen. Musserende er den heller ikke, da den ikke er tilsatt kullsyre. Jeg jobber som vinselger for vinarius.

 

Wow, virkelig? Da synes jeg at det er veldig merkelig at du ikke vet at boblene i kvalitetsvin, som for eksempel champagne, kommer som en naturlig konsekvens av gjæringsprosessen, altså: boblene oppstår i vinen, ingen kullsyre tilsatt....

Endret av L-8
Skrevet
Peach canei er en typisk nybegynnervin. Ta et glass vin til maten som start. (biff med et glass rødvin til) beskriv på polet hva du ønsker, så er de veldig hjelpsomme!
Peach canei er så langt fra vin som du kan komme. Det er ferskenlikør, og er ment som smakstilsetter i drinker, ikke til å drikke rent. Haha, det var dagens!
det er da vin ; http://johnsine.blog..._13mai2009.html hi
Ja, det var sikre kilder. Hun tror også pisang ambon er vin. Skikkelig vinkjenner hun ja.. Men nei, peach canei er ikke vin. Ikke i nærheten en gang ;)

jo det er en musserende fruktvin.

leste det på en vinside.

 

Den har ikke gått gjennom gjæringsprossessen som gjør vin til vin, og går ikke inn undre den betegnelsen. Musserende er den heller ikke, da den ikke er tilsatt kullsyre. Jeg jobber som vinselger for vinarius.

 

Wow, virkelig? Da synes jeg at det er veldig merkelig at du ikke vet at boblene i kvalitetsvin, som for eksempel champagne, kommer som en naturlig konsekvens av gjæringsprosessen, altså: boblene oppstår i vinen, ingen kullsyre tilsatt....

 

Hahaha, sammenligner du champagne og peach canei? Cava blir tilsatt kullsyre, da den ikke blir framstillt som champagne gjør, men peach canei ikke er noen av delene da det ikke er vin.

Skrevet
Peach canei er en typisk nybegynnervin. Ta et glass vin til maten som start. (biff med et glass rødvin til) beskriv på polet hva du ønsker, så er de veldig hjelpsomme!
Peach canei er så langt fra vin som du kan komme. Det er ferskenlikør, og er ment som smakstilsetter i drinker, ikke til å drikke rent. Haha, det var dagens!
det er da vin ; http://johnsine.blog..._13mai2009.html hi
Ja, det var sikre kilder. Hun tror også pisang ambon er vin. Skikkelig vinkjenner hun ja.. Men nei, peach canei er ikke vin. Ikke i nærheten en gang ;)

jo det er en musserende fruktvin.

leste det på en vinside.

 

Den har ikke gått gjennom gjæringsprossessen som gjør vin til vin, og går ikke inn undre den betegnelsen. Musserende er den heller ikke, da den ikke er tilsatt kullsyre. Jeg jobber som vinselger for vinarius.

 

Wow, virkelig? Da synes jeg at det er veldig merkelig at du ikke vet at boblene i kvalitetsvin, som for eksempel champagne, kommer som en naturlig konsekvens av gjæringsprosessen, altså: boblene oppstår i vinen, ingen kullsyre tilsatt....

 

Hahaha, sammenligner du champagne og peach canei? Cava blir tilsatt kullsyre, da den ikke blir framstillt som champagne gjør, men peach canei ikke er noen av delene da det ikke er vin.

 

Ehm, jeg refererte vel heller til vinselgeren her over som mente PC ikke kunne kategoriseres som musserende

Skrevet

Bah, får ikke redigert, så fortsetter her: da det ikke var tilsatt kullsyre noe som da skulle kunne stå som en definisjon på hva museene vin er. De fleste cavaer har også naturlige bobler, tilsatt kullsyre brukes bare på billig skvip.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...