Gå til innhold

marengskake....plages


Anbefalte innlegg

Skrevet

driver med nr to no..prøver dobbel bunn no men blir bare mislykka. stått i ovnen over en time.. har blitt sprø og sprukket på toppen men er så bløt inni...skikkelig flytende masse nesten og smaker eggehvite.. enda pisket jeg kjempegodt før jeg helte den i form. har ikke sjangs til å få den av bakepapiret.. hva gjør jeg galt???

Fortsetter under...

Gjest Mentha & Junior
Skrevet

Er du sikker på at det ikke var spor av fett på vispene eller i bollen? Det er kjempeviktig at de er 100% rene og fri for fettstoffer for at det skal bli marengs.Eller kan det ha kommet et minibit med eggeplomme i røra`? Siden du nevner at røra er flytende er det det som slår meg.

 

Og har du dobbeltsjekket temperaturen på ovnen?

 

Jeg vet at på kaker med marengsbunn må alltid melblandingen vendes i, ikke vispes, for da går luften ut av marengsen, eller noe sånt, og røra blir flat og flytende.

Men jeg er ingen ekspert på marengs altså. Bare vet at jeg har brent meg endel ganger på disse tingene selv.

 

Håper resultatet blir vellykket likevel :)

Skrevet

Har du hatt i sukkeret litt etter litt og pisket til det har løst seg opp?

 

Kanskje du skal steke den lengre. I min oppskrift skal den steke i 2 timer på 125 grader, og så skrur jeg av ovnen og lar den stå der til den er kald.

Skrevet

vet d kom bittelitt gult oppi av egget men d var veldig bitte lite.tenkte ikke d skulle ødelegge hele kaken...ja hadde i sukkeret litt etter litt

Skrevet

Jeg har lagd mange marengsbunner, og den blir like vellykket hver gang, selv om det noen ganger komme bittelitt eggeplomme i røra, så tror ikke det er utslagsgivende.

Hvordan vet du at den er helt bløt inni?

Skrevet

når d sprekker på toppen så ser jeg bare flytende masse under

Annonse

Skrevet

Ok.. Jeg pleier å steke min på 160 grader i en time, for så å skru av ovnene og bare la den stå til neste dag, så har aldri faktisk sjekket kaka når jeg skrur av ovnen :)

Skrevet

nånn som har ei anna oppskrift da? hjelp

Skrevet

4 eggehviter, 250 g sukker, 1/2 ts salt, 1 ts balsamico- eller hvitvinseddik, 2 ts maizennamel. HELT ren bolle + visp, lav hastighet første 1-2 minuttene før du skrur litt opp samtidig som du begynner å ha i salt og sukkeret. Ikke pisk for lenge, da blir massen kornet. Jeg pisker ca 7 min til sammen. Vend inn først eddik, så maizenna med en slikkepott. Massen skal da være skikkelig tykk og seig, slik at du kan helle den rett over på bakepapir, form er ikke nødvendig. Den SKAL bli myk i midten når den er ferdig, men ikke flytende. Steker på 160 grader i én time, og lar den stå i ovnen til den er kald. Lykke til!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...