Gå til innhold

***oss over 30***


Tigerlise&Anton prøver igjen

Anbefalte innlegg

Hva er gluksebelastningstest? Hvordan og hvorfor tar man den?

 

Etter det jeg har forstått skal alle gravide over 35 år ta glukosebelastningstest, samt de med høy BMI før fødsel og de som har historie fra før med svangerskapsdiabetes. Skal i utgangspunktet tas 2 ganger - husker ikke helt ukene.

 

Testen kan tas på enkelte legesenter, ellers må en på labratoriet på sykehuset. I slik er det i hvertfall her jeg bor.

 

Det er for å avdekke eventuell svangerskapsdiabetes - og som igjen kan gi veldig store barn....

Dere får si meg i mot om jeg er helt på bærtur :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jordmora mi sa at dei med BMI over 27 før graviditeten må ta, nemnde ingen andre. Så eg spurde sjølv om å få ta etterkvart..om det er teikn til at det er nødvendig tenkjer eg no etter å ha lese om det...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bmi på 23, og skjønner ikke hvorfor jeg skulle ta glukosebelastning ved en ev. graviditet selv om jeg er over 35. Det er vel en viss økning i faren for sv.diabetes ved høyere alder, men man får vel uansett symptomer om man har dette? De skal iallfall gi meg en sabla god grunn før jeg drikker det svineriet en gang til! :P

 

Når det er sagt veide jeg ti kg mindre før, og trivdes bedre med det. Er høy, så det blir tungt for knærne med de ti ekstra kiloene, spesielt ved løping. Så nyttårsforsettene er klare: slutt på godteri bortsett fra fredag/lørdag og trening hver dag. Dvs. to ganger på treningssenter og en rask gåtur de kveldene jeg ikke får trent. Begynte faktisk i dag, var superdeilig med en kveldstur mens faren la barna :)

 

Ellers ingen tante her i dag, men hun har vel bare blitt litt forsinket. Puppene har nå vært ømme i 12 dager, mot normalt maks 10 dager før tr. Men mye murringer nå da, så moroa er vel over i morgen tenker jeg. Natta! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant på www.babyverden.no at det er "kvinner over 38 år".

Har en Tab hvor jeg enda ikke har lært meg å kopiere ting og tang.

 

Det er vel noe med at risikoen for svangerskapsdiabetes øker med alder og tror det er uavhengig av BMI.

 

Det er visst rutine i Norge å gjøre dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det verste med den glukosebelastninga er ikke selve drikken synes jeg, men det at man er sulten allerede når man kommer, og skal sitte på grusomme venteværelsestoler i to lange timer mens sulten gnager i deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er det jeg gruer meg aller mest til jeg også....jeg som våkner i 5 tiden helt utsultet...gleder meg til å få det overstått :P sitter her stup trøtt og venter på ei jeg skal jobbe med på eksamen. Satt i hele går og skal sitte i hele dag og morgen...godt utgangspunkt å være stup trøtt :P jeg er bare såååååå glad for at legen var enig i at jeg bør gå over på svangerskaps penger fra 1 feb, er liksom ett godt argument i tilegg til døgnforvirring og ett bekken som fint byttes bort :P

Gleder meg til i kveld, da skal jeg krype opp i sofaen med en solid porsjon vårruller og ris å kose meg før jeg slokner :D

Ha en strålende søndag

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Lykke til med eksamensjobbing Tussemor! Du kan trøste deg med at jeg sitter på jobben for å ta igjen en god del tapte timer :P

 

Ingen tante så langt - hva tror dere jenter, er jeg på tjukka? He he, skal vel noe til etter 19 pp'er...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lukke til med papirarbeidet Tussemor, og kryssar fingrane for Cayenne - spennande!

Fint med oppklaring Viiii :)

 

Her er eg i dag 20 veker! Då begynner det å blir meir verkeleg :) Trur eg kan kjenna litt romstering inni der, men det er litt vagt for det meste. Magen sprutveks om dagen, stor forskjell på ei lita veke..og det kjennest at det vert strekt både hit og dit nedi der, ikkje like beghageleg heile tida..men ikkje direkte vondt heller for det meste, og då er det jo greitt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har helgen gått til oppgave skriving,akkurat levert 1 stk Helserett og 1 stk i Helsepolitikk,litt fornøyd med meg selv;-)

Tussemor:lykke til med eksamen,når er det?

Cayenne:hadde vært moro hvis du slenger deg sammen med oss andre på tjukka lista he-he

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsatt i PP:

Mamma-til-Emma (14.pp, IKM 14.jan 2013) 30 år, mamma til ei, Vestfold.

**Cayenne** (19.pp, IKM 7. jan) Mamma til jente-04 og gutt-06.

En til, please. (9 pp, SA i oktober, IKM 27 jan.).

Ønske-spire (5.pp. ikm 20.jan) mamma til jente -02

GeekGirl81 (6.pp, IKM 30.des) 31 år, prøver på nr 1, Storbritannia.

ønsker*et*mirakel (ca. 1,5år, ikm 1.feb)

Sidney (prøvd siden juni, IKM 27.12, svak positiv test 22.12)

Kjærepære ( 7. forsøk med ass.bef. IKM ca 14. feb)

 

1.tri:

m1980 termin 29 august (?)

Rime (termin 22 august)

81-mamma❤❤ (termin 17 aug). 31 år, mamma til to på 1&3. Rogaland

Symbio (termin 16. August) 30 år mamma til en på 2 år

Lykkelig_4❤❤❤❤ (termin 27 juli)

Junimage (termin slutten av juni)

Asparges (termin 17 juni)

Lykketroll*morTil2? (termin 23 august)

 

2.tri:

79kvinne <3 ( termin 7 april )

Bokormamma (termin 30.mai)

Tussemor5 (termin 17 mai )

Ønsker3gull (termin 13.juni)

Viiii (termin 27.april)

Hønny-bønny (termin juni) 35 mamma til 3 på 9,8,og 3. 2xSA

Bumblebeee (termin 3.juli) mamma til jente-08 og gutt-10. Rogaland.

Grøne (termin 28.5.) 37, førstegangs

 

3.tri:

Tigerlise&Anton prøver igjen (termin 17.februar)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Postet her inne for noen dager siden på 17 DPO uten at jeg hadde fått mens, men så postet jeg ikke igjen siden jeg fikk mensen dagen etter.

 

Trodde jeg hvertfall, hadde to dagers mens og dett var dett lissom. Fremdeles en del symptomer og; kvalme, hodepine, nedsatt matlyst, tisser ørten ganger om dagen, oppblåst.

 

Har bestilt tester på nettet, så får teste igjen når de ankommer....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg satser på at dere er gravide begge to, Cayenne og M_1982 :)

 

Jeg er på dag 22 i syklusen. Skal vel ha tanta om sånn ca 1 uke. Rart med det altså. Det er meget lite sannsynlig at vi skal ha klart det denne syklusen, men jeg føler meg full av symptomer. Skikkelig murrende livmor allerede og veldig trøtt. Kroppen er god på å lure oss :)

 

Hvor tidlig har dere kjent "murringer" i mage/rygg ved graviditet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt gravid symptomer fra dagen etter sex :P det var inkludert kvalme/oppkast også kom det og gikk litt fram til det for alvor braket løs ca uke 4-6....

 

Her smalt det i dag. Jeg har mer eller mindre ligget på grunn av smertene i bekkenet som stråler ut i beina. Har prøvd å vært blid tiltross for smertene og eksamen skrivingen....og der begynte gubben med rundvask i kjøkkenskapet, hvor jeg måtte delta. Bare lurer slik på hva han tenker på. Jeg klikket skikkelig...sukk....håper på en bedre dag i morgen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg også tipper både M_1982 (det var da ivertfall absolutt helt klare symptomer) og Cayenne! :)

 

Men dere.. denne lista over gravide, 1. tri, 2. tri og 3. tri vi har her... den ser da ikke helt riktig ut?!? Det MÅ da unektelig være flere som er i 2. tri for eksempel ?!?

Hadde jo vært gøy om alle kunne oppdatere selv dersom det blir forandringer synes jeg:)

 

Huff tussemor:( Det hørtes ikke godt ut! Høres ut som et skikkelig vondt bekken ja:(

Mannen din var jo flink som vasket kjøkkenet synes jeg da.. men han trengte jo ikke å måtte ha deg med på sitt eget prosjekt kanskje;) Her i huset får man gjøre ferdig det man selv starter på. Dersom man er heldig.. og bare da.. så får man hjelp. Men det er slitsomt hvis store oppgaver påbegynnes og det forventes at man gjør like mye.. når man ikke har avtalt det på forhånd da selvsagt!

Nei, mannen din får da gjøre jobben ferdig selv! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, Tussemor!!! HATER det når mannen setter i gang med ting og forventer eller legger opp til at jeg skal være med når det ikke realistisk! Han er heldigvis blitt veldig god på å ikke gjøre slikt etterhvert, men det skjer at han ikke tenker seg om... heldigvis tar han seg i det. Men det er grusomt å sitte der med dårlig samvittighet for at man ikke bidrar også:-(

 

Her har helga forsvunnet mellom fingrene på oss, men endelig er mannen ved sine fulle sanser igjen og livet er relativt normalt. puh!

 

Vær obs jenter på at man kan bli bedt om å ta en sånn glukosebelastningstest hvis urinprøven på kontroll viser litt høyt sukkernivå... det var derfor jeg måtte. ETTERPÅ sier både fastlegen og jordmor at "ja, det var kanskje litt hysterisk å teste deg på grunnlag av en liten urinprøve i grenseland, for de testene der er dessverre veldig ofte upresise". Takk, liksom! Det var ekkelt nok å drikke den sukkergugga på tom mage, men jeg ble så kvalm og uvel etterpå også. Liker ikke mye sukker på morra'n i utgangspunktet, så jeg krysser fingrene for aldri å trenge det igjen.

 

Spennende dager, Cajenne og m1980.... venter på resultater....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt å høyra at mannen er på beina att bokormamma :)

 

Tussemor, for meg hjelper det litt i bekkenet å setja meg på golvet på alle fire og så bevega bekkenet opp og ned for å få sirkulasjon, det løyser på ein måte opp litt. Det skal seiast at eg ikkje har store problem nedi der for tida, men har bekkenlåsning til vanleg - og m trena for å halda den i sjakk/unna. Men det kan no vera verdt eit forsøk om det ikkje vert for vondt. (eg brukar den gamle gymøvinga: svai i ryggen og sakte skyt rygg - ingen brå bevegelsar.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann :)

 

Jeg ser jeg har fått en nesten navnesøster ;) M_1982

Spennende å se hva testene sier både for deg og Cajenne - sender masse babystøv deres vei :)

 

Så langt virker det som alt er bra hos meg. Er nå 6 uker og 5 dager fullgått. Men disse symptomene får meg til å stresse litt. (dvs fraværet av dem..) Jeg driver jo å kjenner etter hele tiden, brystene har vært veldig hovne og såre, men nå syns jeg de har roet seg.. Jeg har enda ikke noen ligamentsmerter (når startet det egentlig? syns å huske at jeg hadde det mye i begynnelsen med guttene..) Arg.. jeg driver meg selv litt til vanvidd med å kjenne etter og håper det ikke har gått galt uten at jeg har merket det. Men jeg er veldig sulten da, og har superekstremtsensitiv luktesans, og kaffe smaker heller ikke godt. Det er også symptomer hos meg, så jeg håper det bare er hodet mitt som strever litt siden SAen jeg hadde sist.

 

Rime: Gratulerer så mye med tvillinger i magen!! Så spennende :) Jeg kjenner at jeg er litt misunnelig, og tenkte med en gang: sukk - da får jeg nok ikke 2 denne gangen siden statistikken sikkert ikke viser flere tvillinggraviditeter i samme tråd! (jeg vet.. hodet igjen..)

 

Jeg hadde ultralyd i uke 6 med guttene, da oppdaget de bare 1 foster.. Så vi gikk ut og var så glade for hjerteslag og sa til hverandre at vi iallefall vet at det bare er èn! Så feil kan man ta ;) I uke 12 var det 2 sprellende dukker der på skjermen! det var en kjempefin tid å se dem på ultralyd, vi fikk begge to på skjermen og kunne se hvordan de lå i forhold til hverandre og hvordan de reagerte på hverandres bevegelser :)

 

Senere ble det så mye armer og bein, og de ble for store til å få begge på samtidig.. I begynnelsen trodde de også hos meg at de ikke hadde skillevegg- eller bare den indre fosterhinnen, men det viste seg senere at de hadde alt hver for seg. Jeg husker at jeg også tenkte på alt som kunne gå galt, men sjansen for at det skal gå bra er mange ganger større :)

 

Tussemor: irriterende med prosjekter som den bedre (?) halvpart har satt igang og forventer at begge er like engasjert i.. Nedvask av kjøkken er noe som krever indre motivasjon - ellers kan det fort bygge seg opp en voldsom uvilje og dårlig stemning, i allefall hos meg..

 

Valentines: Håper du har rett og symptomene viser seg å stemme! Kroppen er flink å holde oss for narr, både den ene og den andre veien.. Ikke til å stole på, men jeg mener jo også at jeg "kjente" på meg når jeg ble gravid!

 

alt vel til dere andre!

 

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er helt enig m ønsker3gull om at lista bør oppdateres oftere. Det er jo endel folk i denne tråden nå, så jeg bruker den til å prøve å holde oversikten. Da er det litt irriterende når den ikke stemmer. (Btw så går det helt fint å oppdatere lister fra Mob. Det er bare å dobbel-touche, og klippe og lime).

 

Cayenne og M_1982: HÅPER dere er gravide :) synes det høres ut som gravidsymptomer på deg altså Cayenne!

 

Apropo symptomer, mine første var at jeg ble veldig svimmel fra 6 dpo! Holdt på å svime av flere ganger! Fra 9 dpo gjespet jeg mye på dagtid. Og fra 12 dpo gråt jeg for filleting! Satt bla på kjøkkenet og hulket pga at Mette Marit hadde dratt til India ;)

 

Tussemor: var jeg deg ville jeg tatt bekkenproblemene veldig alvorlig, og tilpasset hverdagen slik at du i stor grad kan unngå smerter! Men, nå tilhører jo jeg de uheldige par prosentene som ikke ble bra etter fødselen... Så jeg er kanskje over gjennomsnittet hysterisk ;)

 

Har kranglet m mannen i kveld jeg og! Det skjer egentlig ikke ofte, men i dag ble jeg skikkelig irritert! Jeg har flyttet 90 mil for å bo der han kommer fra. (Trives med det altså) Men han er så vanskelig å få med på besøk der jeg kommer fra. Det er så dyrt og så trangt osv... I fjor var han med 1 helg! I år ønsket jeg at vi skulle ta to turer litt tett på våren, fordi vi får nr 3 i august, og da ser jeg ikke for meg det blir noen tur på en god stund (siden alle barna er så små da). Men da ble det utrolig mye stønning og klaging. Jeg mener at han plikter å være mer positivt innstilt til å reise dit, siden jeg faktisk har flyttet hit! Men selv mener han at han er veldig positivt innstilt, og at jeg ikke har grunn til å klage. Grr... Gikk å la meg i sinne, og nå får jeg jo ikke sove fordi jeg ligger å banner over den der idiotiske mannen ;)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsatt i PP:

Mamma-til-Emma (14.pp, IKM 14.jan 2013) 30 år, mamma til ei, Vestfold.

**Cayenne** (19.pp, IKM 7. jan) Mamma til jente-04 og gutt-06.

En til, please. (9 pp, SA i oktober, IKM 27 jan.).

Ønske-spire (5.pp. ikm 20.jan) mamma til jente -02

GeekGirl81 (6.pp, IKM 30.des) 31 år, prøver på nr 1, Storbritannia.

ønsker*et*mirakel (ca. 1,5år, ikm 1.feb)

Sidney (prøvd siden juni, IKM 27.12, svak positiv test 22.12)

Kjærepære ( 7. forsøk med ass.bef. IKM ca 14. feb)

 

1.tri:

m1980 termin 29 august (?)

Rime (termin 22 august)

81-mamma❤❤ (termin 17 aug). 31 år, mamma til to på 1&3. Rogaland

Symbio (termin 16. August) 30 år mamma til en på 2 år

Lykkelig_4❤❤❤❤ (termin 27 juli)

Junimage (termin slutten av juni)

Lykketroll*morTil2? (termin 23 august)

 

2.tri:

79kvinne <3 ( termin 7 april )

Bokormamma (termin 30.mai)

Tussemor5 (termin 17 mai )

Ønsker3gull (termin 13.juni)

Viiii (termin 27.april)

Hønny-bønny (termin juni) 35 mamma til 3 på 9,8,og 3. 2xSA

Bumblebeee (termin 3.juli) mamma til jente-08 og gutt-10. Rogaland.

Grøne (termin 28.5.) 37, førstegangs

Asparges (termin 17juni) Bergen, mamma til to på 5 og 8

 

3.tri:

Tigerlise&Anton prøver igjen (termin 17.februar)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsatt i PP:

Mamma-til-Emma (14.pp, IKM 14.jan 2013) 30 år, mamma til ei, Vestfold.

**Cayenne** (19.pp, IKM 7. jan) Mamma til jente-04 og gutt-06.

En til, please. (9 pp, SA i oktober, IKM 27 jan.).

Ønske-spire (5.pp. ikm 20.jan) mamma til jente -02

ønsker*et*mirakel (ca. 1,5år, ikm 1.feb)

Sidney (prøvd siden juni, IKM 27.12, svak positiv test 22.12)

Kjærepære ( 7. forsøk med ass.bef. IKM ca 14. feb)

 

1.tri:

GeekGirl81 (termin 4.sep.) 31 år, førstegangs, Storbritannia.

m1980 termin 29 august (?)

Rime (termin 22 august)

81-mamma❤❤ (termin 17 aug). 31 år, mamma til to på 1&3. Rogaland

Symbio (termin 16. August) 30 år mamma til en på 2 år

Lykkelig_4❤❤❤❤ (termin 27 juli)

Junimage (termin slutten av juni)

Asparges (termin 17 juni)

Lykketroll*morTil2? (termin 23 august)

 

2.tri:

79kvinne <3 ( termin 7 april )

Bokormamma (termin 30.mai)

Tussemor5 (termin 17 mai )

Ønsker3gull (termin 13.juni)

Viiii (termin 27.april)

Hønny-bønny (termin juni) 35 mamma til 3 på 9,8,og 3. 2xSA

Bumblebeee (termin 3.juli) mamma til jente-08 og gutt-10. Rogaland.

Grøne (termin 28.5.) 37, førstegangs

 

3.tri:

Tigerlise&Anton prøver igjen (termin 17.februar)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei hei søtinger!

Jeg må bare si at jeg er dårlig til å skrive her inne, men jeg leser ALT! :) drømmetråd, det er så koselig lesning!

 

Håper dere får positive tester nå straks Cayenne og m1982!

 

Nedvask av kjøkken? Har mannen begynt på det? Det hadde vært halleluja her i huset! Men å forvente/kreve hjelp var å tøye strikken!

 

I dag er det tidlig ul, kjenner at jeg blir litt nervøs av det hele. Men har jo ikke blødd til nå, så alt virker å gå som det skal. Rart hvordan tidligere opplevelser skal virke inn på hvordan det går nå.

Jeg lover å oppdatere dere om hvordan det gikk, men mulig det ikke blir før i kveld (så dere vet, og ikke blir bekymret :) ) for jeg har et lite nyttårsforsett om å ikke bruke mobilen så mye mellom barnehagedagens slutt å leggetiden. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lykke til i dag symbio!!

 

Åååå- når eg la meg i går låg eg og kjende på magen, og vips der kom det eit lite dult. Eg kvapp skikkeleg, noko som sikkert framkalte det neste dultet frå tulla - smeeeeelt! Fekk ikkje sova så fort då nei...overraska meg sjølv med så sterk reaksjon i grunn. I tillegg jublar eg for 20+ 1 i dag og halvvegs! Måtte berre dela litt lukke før eg spring på jobb :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åhhh Grøne, halveis er lykke, alle dult og spark enda større lykke :):wub:

Symbio lykke til i dag. Blir sikkert supert. Likte forsettet ditt, tror jeg skal slå følge ;)

Ett halvt døgn i senga gjorde godt for bekkenet. Selv om det blir mye sitting i dag også, er jeg hjemme og kan variere mere. Gubben gjorde ferdig kjøkken skapet og var såre fornøyd med seg selv ;) det ble bra. I tilegg hadde han fikset alt mulig annet, slik at det bare var for meg å levere ungene i dag :) herlig!!! Tror kanskje (forhåpentligvis) han skjønte litt mer i går :P at det IKKE er gøy med konstant dårlig samvittighet....nå skal kaffen og julens småkaker nytes før jeg setter i gang med skrivingen igjen. Skal levere 15 jan...ha en strålende dag. Klem

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lykke til på ul Symbio, det går nok kjempefint! :D

 

81-mamma; håper det har ordnet seg med mannen! Av og til skjønner de liksom ingenting - tror det er noe vi må leve med :o

 

Her er nok tanta på vei - puppene er på vei ned, og tiltakende murringer. Det som er litt rart er at jeg har en ganske god og bedre følelse for 2013 enn for 2012, selv om jeg er enda ett år eldre. Er ikke fullt så desperat etter å bli gravid lenger, og håper det kan hjelpe på å ha fokus andre steder. :)

 

Ha en herlig mandag! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et det noen som har erfaringer med EL som kan være sent i syklusen? Vi har ikke orket å prøve heeeeele mnd, men fokusert særlig rundt de periodene EL forventes ifølge disse kalkulatorene.....har ingen tegn å kjenne på i forhold til når jeg har EL så her er det gjetting, mistenker at begynner jeg med EL-test kommer det til å stress meg...... Har bestemt meg for at denne mnd SKAL vi prøve hele tiden, for når jeg tenker tilbake på nr 1 som er ti år så ble terminen forskjøvet med over en uke etter UL, det kan jo tyde på at jeg har sen EL......? Forøvrig er TR veldig stabil, så håper jo at EL også er det......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...