Gå til innhold

***oss over 30***


Tigerlise&Anton prøver igjen

Anbefalte innlegg

Å guri meg.. prøver å henge med her jeg, dere herlige skravlere:)

Jeg kan ikke si meg mer enig 81-Mamma.. det er rene thrilleren her! :)

 

.. men du da Cayenne... du er jo bare på 12 dpo! er du ikke?!?... jeg tipper du får en fin positiv test på lørdag jeg. Jeg fikk jo sen positiv test jeg synes jeg å huske. .. og dessuten, noe som jo er litt merkelig. Strekene på mine tester(jepp.. jeg tok mange da jeg ikke trodde det hele var sant:D) var sterkere på kveldstid enn på morgenen.

Du er bare for tidlig ute til å teste tror jeg!

 

Tussemor.. kjære deg:( Jeg føler sånn med deg. Får så vondt av at du ikke har det bra nå. Kan du ikke få satt av skikkelig tid med mannen og fortelle ham litt sindig og rolig hva som er galt da?

 

Rime.. ta det helt med ro. Jeg var helt fra meg av redsel da jeg oppdaget at symptomer forsvant og jeg til og med spottet blod til å begynne med.. men det er faktisk slik de andre sier her.. symptomer kommer og går, går sin vei helt.. og nye og andre kommer inn;) man kan jo bli helt tussete av slikt!

 

Bumblebee.. jeg kan veldig godt forstå at du ble skuffet over ikke å få noen ultralyd når du hadde forventet det;)

.. men heldigvis er det ikke lenge igjen til OUL for deg heller da, eller hva ?!:)

.. og det var jo kjempebra at du får føde der du vil!

 

Idag var det sååå stille i magen hele formiddagen at jeg nesten begynte å lure. Men plutselig... så våknet h*n:) .. og jeg syntes jeg igjen kjente liv tett, tett inntil navelhøyde og stusset litt på det også. Så høyt.. til bare en 17/18 uker å være?! Hmm... jaja. Vi får vite litt mer på OUL om noen få uker da heldigvis.

Har begynt å tenke mye på om alt er bra inni der. Om den vokser som den skal, om den er frisk og velskapt osv. Gir fullstendig F i om det er gutt eller jente:D det spiller overhodet ingen rolle. Bare alt er braaaa... !!

 

Har forresten fått lyst til å "pakke ned julen" idag. Juletreet drysser, de er slutt på røde stearinlys, et par av juleblomstene har visnet og en halvfull konfekteske fant jeg i baderomshylla isted da jeg skulle legge inn rene håndklær. Vesla har tygget og kost seg på badet tenker jeg;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi har også to tette, det er 19 mnd mellom dem. Travelt, spesielt siden vi flyttet da mini var 2-3 mnd, og ungen av mine unger sover noe særlig før de nærmer seg året. Puh! :D Nå er de verdens beste lekekamerater, bare avbrutt av stunder med skikkelig krig. Hehe. Anbefaler tette!

 

13 mnd melleom våre største,går helt fint det. De omtaler seg som tvillinger he-he

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ooooh, kynnere! DET er en av ulempene med tette svangerskap. Livmora "husker" sist fødsel og hvis jeg står eller går mye en dag, vips, begynner den å trekke seg sammen litt sånn for moro skyld.

 

Men jeg har sjokolade og Munkholm, og god skrivelyst -for en gangs skyld, så da er det bare å sparke beina opp i sofaen, plassere laptopen på fanget og nyte livet.

 

La meg låne hodene deres litt, damer: Datteren min har en annen far enn ektemannen min. Jeg og faren hennes har ikke vært sammen siden lenge før hun ble født, og alt er helt uproblematisk mellom alle involverte i familiene våre. Pappa'n hennes er ikke en stor del av livet hennes, han betaler ikke bidrag, har ikke foreldreansvar og ser henne kanskje to ganger i året, ettersom han bor på et annet kontinent. Familien hans bor på Østlandet, og følger opp litt sånn av og på... De er veldig ivrige, men det blir litt mye ord og litt lite action, og da er det jeg som sitter der med en skuffet jente. Til jul kom pappa'n og halvsøstra til dattra mi til landet, og de skulle komme hit like før jul, slik de pleier, så vi fikk åpne julegaver og feire litt sammen. Men så kom og gikk jula, uten et ord fra dem. Og på fb ser jeg at de har feiret jul sammen med familien hans på østlandet, og at det er masse happybilder av min datters lillesøster og søskenbarn og alle de fine gavene de har fått... Datteren min fikk ikke en gang julegaver eller et kort fra noen av dem, og det bruker hun da virkelig å gjøre. Ikke ett ord hørte vi, hele jula. Så ringer farmor på nyttårsaften og snakker litt min, men fortsatt sies ikke et ord om jula eller hva sm skjedde. Idag ringer farmor igjen og spør om hun kan ta med datteren min dit faren hennes bor i en uke i april. Men fortsatt intet ord om jula... Det er helt greit for meg at hun tar med datteren min på besøk til faren hennes, for all del. Men er det ikke litt rart at vi ikke har hørt et ord hele jula og nå er det plutselig full familielykke igjen?

Min bedre halvdel er rasende over at ikke noen av dem lot høre fra seg i jula, mens jeg mest av alt er litt forvirret og merker jeg blir veldig beskyttende over datteren min, som tross alt lurer på hvorfor hun ikke fikk julehaver fra pappa, eller besteforeldrene, når hun sendte til alle dem...

 

Min hormontåke og mannens influensababbel gjør det litt vanskelig å tenke klart her. Er jeg på jordet som reagerer? Og bør jeg forfølge dette, eller bare avskrive hele greia?

 

Innspill, damer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ooops glemte en ting:

Cayenne: Min egløsning var jo plutselig ni dager senere enn den pleier, skal vi tro OUL... og testene mine var naturlig nok sent ute med å bli positive også. Så det er håp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hrmf! Seier eg!

Det er heilt på sin plass å reagera på korleis dattera di blir behandla. då tenkjer eg ikkje nødvendigvis på at ho må flotte julegåver frå alle dei - men å bli hugsa!! Har sjølv ein far som starta nytt kull og så "gløymte" oss andre...og det er ikkje storleiken på gåva som er viktig, men det at ein vert inkludert, tenkt på og tatt som ein del av deira familie og. Ikkje berre når det passar, men alltid. Det er frykteleg sårt å bli utelatt frå sine eigne foreldre/besteforeldre, som skal vera klippene til godt opp i vaksen alder om det lar seg gjera. Når ikkje dei bryr seg ein gong gjer det noko med eigenverdet..

 

Det kan jo godt vera her at gåvene forsvann i posten eller noko sidan det pleier å vera i orden - men eg får vondt i hjarta av dattera di!! Og syns at noko må seiast til dei andre vaksne om korleis ho har det pga dette slik at det ikkje skjer igjen.

 

Prøver å stoppa her...vert berre så oppbrakt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bokormamma, oi, sier nå bare jeg. Klart du skal reagere, og for å være heilt ærlig så hadde ikke jeg tatt dette like rolig som deg, jeg hadde nok eksplodert og blitt forbanna slik mannen din er, men no skal det også sies at jeg er veldig rett fra levra, med et noe, kremt, sunt temperamang!

Med tanke på at de ikke sa i fra om endringer, eller sier noe i etterkant, så vet jeg heller ikke om jeg hadde villet overlate datteren min til dem, for det er nå helt klart at de ikke er så pliktoppfyllende, men klart nå kjenner jo ikke jeg dem, og har kun lest det du skriver. Men hadde jeg vært deg så ville jeg konfrontert dem om dette, for til syvende og sist så er det datteren din som sitter igjen som den tapende parten, og det mener jeg ikke er riktig, og det bør de få høre. Man behandler ikke folk på denne måten!

 

Håper virkelig ikke jeg tok for hardt i nå, men som jeg nevnte, så er jeg veldig rett fra levra!

 

Forresten, er det til utlandet hun vil ta med datteren din? Og hvor gammel er datteren din?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Henger meg på :)

 

Kjekt å lese litt om hvordan det går. Ser ut til at det er tid for syke menn om dagen.

 

Førstegangsprøver, 35 år og ny i gamet selv om vi har prøvd ei lita stund. Prøve å være avslappet til det hele, men en veldig utålmodig kar som ikke vil bli for gammel som far. Hadde egentlig ikke tenkt at jeg hadde det travelt før jeg ble plaget med muskelknuter. Fjernet 3, og no æ det jaggu ei ny på vei. Heldigvis gikk operasjonen bra og kan føde normalt hvis alt er i orden :)

 

Første runde med pergo er unnagjort, så nå er det bare å vente til neste uke på resultat. Hatt vondt i kroppen i ei uke snart :S

 

Litt skremt og usikker på om jeg vil at det skal lykkes denne gangen. Måtte ta MR og røntgen av ei skulder i går. Usikker på hvor mye det kan påvirke et lite krek...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hallo,litt hjelp damer..har kjøpt meg angelsound men reka er ikke så veldig klar for dette. noen tips..? jeg hørte bare meg og når vi har vært på kontroll har jo ikke de klart å få frem klar lyd,bare laaangt bort. Jeg er ikke bekymmret bare hadde lyst å høre for moro skyld;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bokormamma - jeg hadde forlangt en meget grundige forklaring på hvorfor dere ikke hørte noe i jula, og latt faren få vite at det slett ikke er sikkert dere stiller opp og er like imøtekommende i fortsettelsen om det skal være på den måten! Hadde nok kommet med noen sannhetens ord, ja!

 

Velkommen Væææ, her har vi det koselig :)

 

Hadde heftige el-smerter 20. og 21., så regner med el var 21. Men man vet jo aldri. Men om jeg tenker riktig er jeg 13 dpo i dag. Så håpet er vel ikke ute. Uansett virker det ikke som tr kommer i morgen iallfall - ingen tradisjonelle mensmurringer, og puppene holder på å hoppe ut av bh'en :P (de pleier å gå litt ned et par dager før tr.) Men er uansett ikke veldig optimistisk etter 19 pp'er ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Viii - har du to tette på gang?

Vi ser jo på alderen min at når vi no får vår første bør den neste komma ganske snart, for vi vil ikkje ha enebarn om vi kan unngå det. Mest på grunn av at eg var enebarn til eg var åtte og sakna veldig søsken, og det er godt å ha nokon til hjelp når ein vert vaksen og vi foreldre og besteforeldre skrantar..har erfart det.

 

Så kor tette blir dine?

Andre med erfaring med tette?

 

Heisann

 

Jeg har en som nærmer seg 4,5 år i slutten av måneden og ei som bli 16 måneder i løpet av helga og termin 27. april med nummer 3. Så de to siste blir tette - ca 20 mnd. Vi trodde vel aldri at det skulle bli slik. Vi brukte vel over ett år før vi ble gravide etter vi startet opp igjen å prøve etter førstemann før vi i det hele tatt traff noe - og det var først på fjerde positive graviditetstest at spiren satt i 9 mnd :-). Og med min alder tatt i betraktning - 41 - så trodde jeg nok ikke at det ble flere....startet aldri med prevensjon etter nummer 2, men spiren satt godt fast når vi traff denne gangen.

 

Jeg skjønner veldig godt tankene dine. Er enebarn og vet alt om å være alene om ansvar for generasjonen over seg. Mine barn får heller aldri søskenbarn da det ikke blir barn på den andre siden dessverre. Mannen min har ett søsken og der blir det ikke barn :-(....Så da synes vi det må være godt for barna å være flere.

 

Jeg har vært rimelig heldig med det siste svangerskapet. Nesa mi har ikke vært like fintfølende denne gangen - sist gang sto jeg med skjerf for nesa OG mentuhlatum godt smurt under nesa de få gangene jeg skiftet bæsjebleie på eldstemann. I en periode måtte mamman min komme på besøk om jeg visste at jeg skulle være hjemme alene og at jeg risikerte at han fikk bæsjebleie (skjedde ikkje hver dag at den kom)...

Så jeg synes at det har gått greit å gå gravid med ei lita ei som ikke var fylt året når jeg ble gravid...

 

Forhåpentligvis får de også stor glede av hverandre etterhvert. 3 år mellom nummer 1 og 2 var nok litt større avstand enn ønsket. Fordelen var jo at han skjønte litt mer - og forsto litt om det å ta hensyn når mammas form ikke var helt bra. Han er i hvertfall kjempestolt av sin lillesøster, og det var vært lite sjalusi....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet du Rime.. jeg er helt enig i deg med resonnementet ditt angående bokormamma sitt innlegg. Det skal ikke være slik at datteren din bokormamma skal sitte og lure. Hun skal ALDRI lure.. hun skal ha svar. Sånt blir man bare usikker av, og det er voksne sitt ansvar å gjøre barn trygge!.. uansett slektsforhold mener nå jeg. Så "hear, hear" Rime.. knall at du har termperament (ikke temperamang :D) .. you go girl! Spør dem bokormamma. Spør dem pent så kan de ikke annet enn å føle seg flaue selv mener nå jeg. De BØR ha en naturlig forklaring. Dessuten.. når de har forklart.. uansett om det er pappaen hennes eller farmoren.. så be dem forklare for datteren din også. Be dem ta en telefon. For det er faktisk IKKE din jobb å forklare hva DE eventuelt gjør feil. Den jobben får de jammen gjøre helt selv.. voksne folk!

 

Cayenne.. jeg har også hatt el-smerter på den tiden jeg har trodd jeg har hatt el. Også den mnd jeg ble gravid. Men likevel tror nå gynekolog at jeg er noen dager lenger på vei! Så jeg tror egentlig at man KAN ha eggløsning flere ganger.. kanskje til og med uten å skjønne det, eller at det liksom skulle være "feil" ift. syklus. Skjønner at du ikke tror det vil funke denne gangen heller som du sier.. etter 19pp. Men jeg synes absolutt du skulle ha litt flere rødvinsorgasmer RETT ETTER at tanta har reist jeg.. gjerne begynne samme dag og hold på drikk rødvin og kos dere annenhver.. eller hver tredje dag frem til et par dager etter at du skulle hatt el (etter syklus/telling/boka).. så tenker jeg den sitter jeg! Jeg er HELT overbevist faktisk.

Benytt deg av mørketiden som er nå, tenn lys og drikk rødvin og slå ut håret. Mannen din kommer til å elske deg for det tenker jeg :D

..når det er sagt så har jeg fortsatt ganske så god trua på deg denne mnd. altså. Som du sier.. du føler at ting er littebitt annerledes enn andre mnd. før tanta kommer:)

 

Ojojoj.. det ble sent ikveld også som igår på meg gitt. Men ikveld blir det ikke noe hanky-panky på meg og mannen altså! Jeg er såå sliten! (han sliter meg ut.. hehe.. neida.) Men jeg får kynnere etter hver orgasme jeg nå da. Ikke så voldsomme siden jeg ikke er så langt på vei, men kjenner at det er det jeg har. Veldig snålt å kjenne dem igjen.

Lurer på om jeg også kommer til å ha kraftigere eller oftere kynnere nå som jeg er gravid med nr. 3;) Det er IKKE veldig behagelig.

Men dere.. dersom man har mye kynnere..sies det ikke å være særlig bra?..eller gjør det ingenting?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ooops glemte en ting:

Cayenne: Min egløsning var jo plutselig ni dager senere enn den pleier, skal vi tro OUL... og testene mine var naturlig nok sent ute med å bli positive også. Så det er håp!

 

Min var nok neste 14 dager senerer enn den pleide å være med førstemann. Var faktisk på jentetur den langhelga eggløsningen burde ha vært....

Testet og testet - til og med hos lege....Så alt er mulig. Krysser fingre Cayenne.

 

Bokormamma: Enig med de andre her inne at dette ikke er akseptabel oppflrsel av familien til datra di. Dem bør virkelig forklare henne godt hva som skjedde.! Får vondt inni meg når jeg leser innlegget ditt. Stakkars jente - må føkes ekstra sårt for henne også at det skjer i jula hvor forvetningene til det aller meste for barna er skyhøye!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for oppmuntringer, søte dere :wub: Og skal ta deg på ordet, Ønsker! :lol: Aner forresten ikke om kynnere er negativt, men hadde masse av dette med nr to. Han er helt i orden iallfall...

 

Nå stuper jeg i seng etter at mini holdt det gående til over 11 før hun sluknet. En smule ute av rytme, ja :o

Endret av **Cayenne**
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei alle dere :) GODT NYTTÅR

 

Rime: grattis med twins i magen!

 

Jeg har vært fraværende, men kan aldri holde meg langt unna denne kosetråden!!!!

 

Her har nyttår passert, mens-løs. Har hatt en katt og mus lek med min far angående alkohol, han fylte opp glasset, jeg tømte det ut bak ryggen på han......Nesten skammelig å helle perfekt sjampis i blomsterbedet, men men.

Ellers testet jeg på tirsdag....negativt.

 

Vet det bare er noen uker siden jeg tok ut spiralen, men har mensmurringer/stikkinger i underliv, smerter i korsrygg, ømme bryster og svingende humør, som har pågått i nesten 10 dager..... og ingen mens.....og masser av ubeskyttet moro de siste ukene (trippelthurra!!!).

Tenkte å teste igjen neste uke. Syns det er utrolig vanskelig med alkohol drikking i prøveperioden. Skal man unne seg litt rødvin med venninne eller droppe det i tilfelle rottefelle? Noen som har synspunkter???

 

Ellers har jeg begynt i ny jobb Weeeeee :)

 

Natta til alle dere :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ønsker 3 gull,tror jeg det var..Kynnere er ikke farlig så lenge de de ikke går over i sammentrekinger. Kynnere er livmorens trim sier min jordmor. Ofg kynnere etter sex er jo helt vanlig,men hvis du er urolig snakk med legen/jordmoren din;-)

Ellers fant gubben hjertelyden på reka igår kveld,og glad som han er i duppedingser koste han seg glugg ihjel he-he

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for innspillene, damer. Det er litt greit å få andres syn på situasjoner der man vet at man selv er følelsesmessig involvert. Jeg har egentlig et veldig godt forhold til denne familien, men noe har vært litt ute av lage med dem i høst, uten at jeg helt kan forklare det.

Vel, jeg får grave litt og finne ut hva som skjer. Selv om hun er bare seks, er datteren min veldig skarp og observant, så de burde ikke tatt så lett på dette.

 

Når det gjelder kynnere har jeg hatt mer og mer for hvert svangerskap. Med nummer en merket jeg ikke en eneste en, med nummer to var de brysomme på slutten eller hvis jeg sto lenge og med nummer tre holdt de det gående nesten halve svangerskapet. Nå er jeg i uke 20 etter ny tidsregning, og de holder det gående allerede. Men det er ikke farlig i seg selv, og under fødselen med nummer tre merket jeg at alle kynnerne og tulleriene jeg hadde de siste ukene hadde gjort en god jobb, åpningsfasen gikk som en drøm!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da var vaksina satt gitt. Etter en hurra meg rundt tur til legen og en aldri så kort diskusjon, var det gjort. Kjente på det i helga at det ble litt for mye risiko med tanke på arbeidsplassen min + lille trille...neste gang er det glukosebelastningstest....gud som jeg gruer meg :P Men lille trille var overlykkelig over litt action fra utsiden og slo til :) i natt oppdaget jeg at han nå er så sterk at han sparker så vi ser det utenpå magen...og jeg har ett godt spekklag :P så nå skal ungene få se og kjenne også!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Usj! Glukosebelastningstesten er det verste jeg har gjort! Tar heller en fødsel...

Ikke meninga å skremme noen som evt ikke har gjort det før, men fytti... det var ubehagelig. Jeg får jo for sikkerhets skyld hjertebank av alt og ingenting så etter å ha drukket den dukkergugga og fått beskjed om å sitte helt i ro, fikk jeg sånn hjertebank at jeg måtte legge meg på gulvet med beina i stolen for alt surret og jeg greide ikke puste. Dere skulle sett fastlegen min (en skikkelig kjekkas i førtiåra) da han skulle spasere forbi for å se hvordan det gikk. Han så ut som et stoooort spørsmålstegn! "Eh... ligger du her, du ja...?"

Var sikkert litt av et syn: En middels stor hvalross, lett grønn om nebbet som lå på gulvet, med støvlettene godt plassert i en kurvstol mens hun forsøkte å lese et manuskript som skulle vurderes til dagen etter:-S

 

Denne gangen har han lovet meg at det skal mer enn borderline urinprøve til før jeg utsettes for det der, ettersom jeg har hatt tre svangerskap uten problemer, og den glukosebelastningstesten der faktik kom ut mer perfekt resultat:

 

Planer for hlega, damer? Her er mannen blitt noe bedre, og da er selvsagt det første han foreslår en skikkelig runde i senga... Hrrmf... etter halvannen uke med minimalt søvn og masse stress mens han har vært i feberørska frister det lite, så der har han en kjempeutfodring på inspirasjonsfronten, kjenner jeg. Er dessuten skeptisk til alle bugs han måtte ha i seg... God helg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Knis Bokormmamma, legen min bare lo da jeg sa at jeg ikke hadde lyst, så sa han at jeg bare kunne glede meg til å drikke den gugga...ugh...gruer meg og forbanner meg selv for de ekstra kg i syden...sukk, men hva gjør en ikke for lille trille :P

 

Her skal det jobbes med eksamen hele helgen...ugh...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Yakk.. jeg må også ta glukosebelastningstest!:(.. men da jeg sa til jordmor at jeg blir skikkelig kvalm av så søtt og at jeg faktisk måler blodsukkeret mitt forholdsvis jevnlig, så sa hun at nå har flere og flere jordmødre i andre land begynt å gå over til å måle langtidsblodsukkeret istedet. Og siden jeg har en BMI på over 27, så blir det ultralyd i uke 30 for vekstestimering også. Blæææ... både uvant og ekkelt å måtte få liksom tilpasset kontroller og slikt bare fordi jeg har en litt for høy vekt. Altså, jeg veier faktisk ganske mye.. men ingen tror meg.. ikke jordmor nesten engang. Hun syntes jeg var flott og ikke så stor ut i det hele tatt. Det er kanskje noe med høyden min som får fordelt kiloene litt bedre ut:D

 

Men en annen ting dere, angående svineinfluensa (har sjekket jordmor-sidene her inne,men de har jo ikke svart på alle de spørsmålene enda!.. og på nettet finner jeg ikke noe fasitsvar!).. men jeg lurer på: i 2009 tok jeg vaksinen mot svineinfluensaen. Vet dere om jeg fortsatt er beskyttet?

Jeg har lurt på om jeg skulle vaksinere meg denne gangen.. men aaaner jo ikke om jeg kan skade fosteret i magen på noe som helst måte!.. og når det ikke er dokumentert så vet jeg neimen om jeg tør ta den jeg altså!

Hva tenker dere rundt dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ønsker3gull, hva er langtidsblodsukker?.. Det var noe av det eneste fornuftige jeg fikk ut av jordmortimen sist gang (dagens time ble utsatt aven uviss grunn..) at jeg kanskje kunne slippe unna glukosebelastningstesten. Jeg må på grunn av alder (og BMI' en bikker dessverre litt over 27), men jeg har ikke de tidligere gangene lagt på meg mer enn vel 12 kg.....

og testene har vært helt fine.

 

Jeg er litt motstander av disse vaksinene for influensa. Sist gang vurderte jeg det sterkt, men eldstemann var stadig litt for småsyk hele veien til atvi tok den. Og bank i bordet - tror jeg har hatt influensa kun 2 ganger i mitt liv, så særlig utsatt har jeg ikke vært....så jeg tror jeg dropper det :-)

 

Helgen blir vel rimelig rolig. Eldstemann får i morgen besøk av 4 kompiser fra den gamle barnehagen og han gleder seg vanvittig. Minstejenta har fått feber, så det er jo nok ikke så mye vi får gjort. Og mor har 2 dager igjen av antibiotikakuren mot UVI.....så det blir i hvertfall ingen sengekos på de voksne :-( Gubben surmuler nok litt over det, men vet også det at om vi ikkje tar det rolig, så blir drt ei ny runde med antibiotika :-) Så han holder ut. Kanskje det kan bli litt kos på mannen uansett :-)

 

God helg alle sammen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har vore og tatt vaksina i dag, det kan vera litt rest av hjelp i den gamle svineinfluensavaksina - men dei er ikkje heilt sikre, såg og på Tv at grunnen til at så mange vart sjuke var at effekten begynte å gå ut, eg hgusar ikkje kven som sa det så eg kan ikkje gå god for sannhetsgehalten der...eg hadde først tenkt å ikkje ta, så vart det så mykje om det i media, og i lag med at eg jobbar i barneskule, har vore borti astmaliknande sjukdom grunna inneklimasjuke så var eg på vippen - og mannen sa: Den der skal du ta...kjende på at samvitet at det måtte til. Men er slett ikkje heilt sikker ..

 

Eg spurde sjølv om eg kunne få sånn glukosetest eg, kjenner at eg angrar litt. Hadde BMI på 24, 8 eller noko då eg vart gravid, men har hatt mykje høgare før..og veit at eg ikkje har så stabilt blodsukker, sjølv om det faktisk kjennest som det er betre regulert no enn før. Kjennest som ein del slike kroppslege greier virkar betre no når eg er gravid - veldig glad for at forbrenninga har godt så opp i allefall :)

 

Begynner og å tru at eg kjenner liv i magen :) Har kjent av og til noko som kan vera litt turning nedi der, men usikker sidan eg ikkje veit heilt korleis det eigentleg kjennest. Som om noko stryk på innsida? Trur eg kjende litt då dei verste rakettane stod på i nyttårsfeiring og litt kvar dag etter. Men usikker endå, bikkar veke 20 på søndag...så det nærmar seg vel uansett?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ønsker3gull, hva er langtidsblodsukker?.. Det var noe av det eneste fornuftige jeg fikk ut av jordmortimen sist gang (dagens time ble utsatt aven uviss grunn..) at jeg kanskje kunne slippe unna glukosebelastningstesten. Jeg må på grunn av alder (og BMI' en bikker dessverre litt over 27), men jeg har ikke de tidligere gangene lagt på meg mer enn vel 12 kg.....

og testene har vært helt fine.

 

Jeg er litt motstander av disse vaksinene for influensa. Sist gang vurderte jeg det sterkt, men eldstemann var stadig litt for småsyk hele veien til atvi tok den. Og bank i bordet - tror jeg har hatt influensa kun 2 ganger i mitt liv, så særlig utsatt har jeg ikke vært....så jeg tror jeg dropper det :-)

 

Helgen blir vel rimelig rolig. Eldstemann får i morgen besøk av 4 kompiser fra den gamle barnehagen og han gleder seg vanvittig. Minstejenta har fått feber, så det er jo nok ikke så mye vi får gjort. Og mor har 2 dager igjen av antibiotikakuren mot UVI.....så det blir i hvertfall ingen sengekos på de voksne :-( Gubben surmuler nok litt over det, men vet også det at om vi ikkje tar det rolig, så blir drt ei ny runde med antibiotika :-) Så han holder ut. Kanskje det kan bli litt kos på mannen uansett :-)

 

God helg alle sammen!

Langtidsblodsukker er en blodprøve man tar for å sjekke hvordan blodukkeret ditt ser ut inntil 3 mnd. tilbake i tid. Da får man vite helt eksakt gjennomsnittlige blodsukkeret ditt. Det er den beste indikatoren for å se hvordan blodsukkeret ser ut. Da ser man om man har diabetes.

Jeg vet det fordi en i familien har diabetes. Blodprøven som taes på legekontoret i din kommune får du svar på nesten med en gang... ivertfall samme dag.

 

Hmm.. jeg får se hva vi gjør angående vaksine;)

Skulle ønske det kom littebitt mer informasjon om dette i media. Mange som lurer på det tenker jeg.. i og med at mange tok denne vaksinen forrige runde i 2009/2010 også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...