Gå til innhold

***oss over 30***


Tigerlise&Anton prøver igjen

Anbefalte innlegg

Gratulerer så mye, Rime!!!

 

Jeg lever etter den filosofien når det gjelder svangerskap at det meste går bra hvis man holder hodet kaldt. Det er SÅ mye som kan gå galt, selv i et rissikofritt svangerskap. Og selv med høy rissiko for det ene eller det andre, så betyr ikke det at det man frykter VIL skje. Vi lever i et samfunn som kanskje vet litt for mye idag, skrekkhistoriene får alltid bein å gå på. Men tenk på det slik at nå får du i alle fall god oppfølging, og skulle noe utvikle seg uheldig, vil du vite det tidlig.

 

Vi har hatt mange uvisse timer og dager i forbindelse med spesielt det andre svangerskapet mitt, da hjerteproblemene mine var rimelig ferske og ingen kunne si hvordan de ville påvirke fosteret. Men vi bestemte oss for at vi skulle anta at alt var i skjønneste orden helt til det motsatte ble bevist, og skulle noe dukke opp, fikk vi krysse den brua da. Eneste måten å overleve svangerskap på, tror jeg.

 

Men tenk så kjekt, da! Etter alt dette slitet å bli belønnet med to barn? Dere har jo ikke hendene fulle fra før, heller, så da går det helt sikkert fint. Bare pass på deg selv, få masse hvile og tenk positivt, så er jeg sikker på at dette går helt fint.

 

Og for all del, ikke ta bekymringene på forskudd: Fordi om hun ikke så to sekker, betyr ikke det at de ikke er der:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

GRATULERER med to små hjerter Rime! :D Så utrolig spennende! Jeg signerer de andre her - sikker på at dette går veldig bra! Og selv om det sies at risikoen kan være til stede, så er det ofte en lav sannsynlighet for dette.

Endret av Valentines
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer Rime!!! Så stas med 2 nurk,dette går bra vet du:-) Hvor mange uker er du?

Og som alle spør: hva sa mannen din,min holdt på å dø da de trodde de så to hjerter ha-ha,men her er det bare en;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å Rime :) er det noen som fortjener å få tvillinger så er det deg :) og som de andre skriver, det går som regel godt! :)

 

En til please: blir spennende med test i morgen altså :)

 

Ang kjønn så vil vi nok vite. Mannen er iallefall for å vite. Jeg kunne kanskje tatt det som en overaskelse denne gang, for jeg har ingen ønsker om kjønn. (Gjetter jente, siden vi har to jenter fra før, og tendensen i familiene er enten bare jenter eller bare gutter). Men samtidig synes jeg at jeg får et annet forhold til babyen i magen når jeg vet! Godt å kjenne spark å stryke på magen å tenke lille jenta mi :) også er det lettere å konsentrere seg om å finne navn. Så tror nok vi vil vite ja :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åååå GRATULERER Rime!!:) SÅ moro.. dobbel lykke det jo:)

.. tenk som bokormamma sier.. at selv om de ikke så to fostersekker, så betyr ikke det at de ikke har hver sin sekk! Ta det med ro og gled deg over at dere faktisk har klart å lage hele TO mirakler samtidig:) Fantastisk!:)

 

Når det gjelder kjønn, så vi vil gjerne vite det om vi får. Jeg tipper at vi venter ei jente til jeg.. for jeg har to jenter fra før og magen min begynner å ligne jentemagene fra de forrige svangerskapene. Det begynner liksom å fylle seg litt ut mot sidene av livvidden.. ikke sånn "tutete". Men det er vel kanskje litt tidlig å si enda også da;) OUL 17.jan. viser vel kanskje.. forhåpentligvis hva som skjuler seg inni her:)

 

Bumblebee.. har du fått time til ordinær ultralyd enda?.. for du er vel uke 14, er du ikke?

 

Utrolig spennende nå En til please, og veldig snart Cayenne også. 7.januar på deg ikke sant Cayenne?

 

Vi går og kikker på telefonen vår stadig om dagen, mannen og jeg. Et vennepar venter en liten gutt i disse dager:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Koselig å lese det dere skriver, jenter, og dobbeltgrattis til Rime! Må bare si at min vakre hvite katt jeg hadde før het Rime <3 Hehe...Og så måå jeg også bare fortelle at jeg starta på spray i dag :) Så nå er jeg liksom i siget :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åhhh, tusen takk alle sammen. :)

 

Bokormamma, jeg er helt inig med deg, har fått roet meg litt nå og det største sjokket har lagt seg. Jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle ta noen sorger på forskudd og tar det som det kommer :)

Kan jo hende hun så feil, det sa jo ho også! :)

 

Tenk det er bare 1% sjanse for å få tvillinger på naturlig vis, hoho, og vi er den 1 % :D

 

Mannen, hehehehe, han fikk sjokk når e ringte han, for han kunne ikke være med i dag, så la han på, og en halv time senere så ringte han og sa: jøss, to stykker altså, ja det ska nå bli travelt nok, hehehehe! Da svarte e: travelt, og det sier du, hoho, jo du, det skal nå bli både tungt og travelt, men ikke så mye for deg tenke e! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her renn tårene på hormonella - så fint Rime at du har fått roa deg og tar det som ei lukke, tenk det to!!! Og så artig med mannen som måtte tenkja seg litt om ;)

 

Skal seiast at eg visst er kome i ei litt lettrørt fase, tårene kom då eg såg på semifinalen i sprint i går og når ho ungjenta slapp Kristin Størmer Steira framfor seg i mål...jaja, godt det er av fine ting..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ha, ha, grøne, samme som meg! Jeg klarer nesten ikke snakke med mannen om kveldene. For jeg har hele tiden klump i halsen av noe på tv. Og det er overhodet ikke triste ting ;) men det er faktisk kunn på kveldstid.. Rart!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, ikm er senest 7., men hvis jeg skal tro på den veldig tidlige eggløsningen på cd 12 er jeg 13 dpo i dag. Tok en test og den var helt hvit - ikke engang kontrollstrek. Såååå ikke gravid liksom, ha ha :P

Har ikke flere tester her, men får se om jeg kjøper en i lunsjen i morgen. Ingen tegn til tr enda iallfall, ikke engang mensmurringer som jeg pleier ha fra rett etter el, og det er litt skummelt for da begynner jeg å håpe :o

 

Når det gjelder å vite/ikke vite her, så er det nok totalt uaktuelt for min nysgjerrighet å gå gjennom et helt svangerskap uten å vite ;)

Innbiller meg liksom at det er ei jente som mangler, men blir akkurat like glad for gutt. Bare det blir en baby, så! :)

 

Heier på deg, En til nå! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ååååh, gratulerer så mye Rime!!!! Ble helt svett da jeg leste innlegget ditt... Tenk så gøy å få to når det først klaffet :) Ja, det blir slitsomt den første tiden, men tenk så moro de får av hverandre. Og etter hvert kommer de til å leke så fint sammen at mor får litt tid for seg selv ;)

 

Spennende å følge med dere som skal teste snart, jeg eeelsker testing ;)

 

Vi har bestemt oss for å ta imot tilbudet om planlagt ks, så 4. februar blir det fødsel :D En dag etter min 36-årsdag :) Kun 33 dager igjen. Hjelp og yeeey! Skummelt kort tid til, men nå begynner det å kjennes på kroppen, så skal bli deilig å bli ferdig! Har vel hatt et utrolig lett svangerskap, men man kjenner da hva som skjer inni det... :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

81-mamma

 

 

Ha, ha, grøne, samme som meg! Jeg klarer nesten ikke snakke med mannen om kveldene. For jeg har hele tiden klump i halsen av noe på tv. Og det er overhodet ikke triste ting ;) men det er faktisk kunn på kveldstid.. Rart!

 

Det har eg ikkje tenkt på, men det er nok mest sein ettermiddag kveld ja :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er så spennende å følge dere, alle sammen! Det gir en ekstra dimensjon til det å være gravid. I de to siste svangerskapene har det vært en god gjeng rundt meg her i bygda med termin iløpet av noen få måneder, og det er kjekt, men denne gangen er det meg ot to til som er mye yngre, og venter sitt første. Når vi i tillegg vet at vi ikke vil bli værende her, er det liksom ikke det samme å late som om vi skal følge hverandre med stor interesse.

 

Dere, damer, er derfor mine magevenninner! Ta det som et kompliment, for jeg er kresen på venninner, altså:-)

 

Når det gjelder kjønn, fikk vi ikke noe klart svar fra den mildt sagt spesielle jordmora på OUL, men vi har hele tiden følt at det er en jente som mangler i flokken vår, og det var i alle fall ingen testikler eller snopp i syne på UL. Men vi skal jo tilbake i alle fall i mars, så kanskje blir vi klokere da. Med to gutter og ei jente fra før spiller det overhode ingen rolle for oss, men det er som en del av dere sier at man føler seg litt nærmere den lille når man kan tenke på han eller henne, i stedet for "babyen". Også var det jo dette med navn, da.... Jeg sliter der, denne gangen. Og det er uvant, for de andre har kommet av seg selv. Men, men... må bare fortsette å lete og holde sansene åpne, så dukker det vel opp:-D

 

Nå klør jeg bare etter at mannen skal bli frisk, så jeg kan dra og besøke min rykende ferske nevø, som ble nyttårsbarnet på St.Olavs. Som stolt tante er jeg overbevist om han blir en usedvanlig kjekk kar, for han ligner på guttene mine som nyfødte og hadde samme vekt og mål som meg:-) Kan vel knapt bli bedre;-)

 

Nyt kvelden, damer! Her skal beina i været mens jeg kjenner den lille danseren i magen min gjøre kveldsgym. Tiden etter at de andre er lagt om kvelden, er liksom blitt vår tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm...måtte svi av en test i kveld etter at jeg "fastet" i fire timer. Ikke den minste antydning til strek engang. Får vel se skriften på veggen og innse at syklusen tuller med meg. Sikkert ikke som den skal etter SA. Nå roer jeg fokuset og venter heller på TR.

 

Nyt kvelden Bokormamma og god bedring til mannen din...og gratulerer så mye med "nyttårsnevø". Høres ut som en stilig kar ja..Alltid så koselig å lese oppdateringene dine. Og ja, vi er en fin gjeng mageveninner her inne:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med 2 Rime. Det blir helt sikkert hektisk, men også veldig kjekt!!

 

Har vært hjemme i dag, barnehagen stengt.

Men i morgen begynner hverdagen - har vært godt med langfri. Fikk etterhvert samlet opp litt krefter igjen etter hektisk innspurt i innflyttingen i nydelen på huset.

 

Til helga er det faktisk bare 3 måneder til jeg starter i min permisjon igjen. 7 måneder etter jeg begynte på igjen i jobb etter forrige permisjon :-)

 

Men først skal jeg til jordmor på fredag. Er litt spent. Jeg fikk ingen god følelse ved første besøk, men har valgt å gi henne en sjanse til. Jeg følte at jeg ikke fikk helt gehør for det jeg hadde på hjertet.... Jeg er heldigvis ikke av den sorten som bekymrerer meg så mye gjennom svangerskapet, men jeg har angst for en ting - og det er å gå overtid. Førstemann ble født 12 dager på overtid, han satt fast med skuldra og de fant ikke puls når de endelig fikk han ut....så heldigvis fødte jeg på et sykehus hvor neonatalavdelingen er en av de beste. Han ble lagt i respirator og nedkjølt i 3 døgn. Det gikk bare bra med han - ingen skader eller noe. Med nummer 2 ble vi henvist til samtale med sykehuset i gooood tid før termin. Sykehuset ville gjerne sette meg i gang før termin og vi var inne til samtale nummer 2 1 måned før termin. Jordmoren jeg gikk til den gangen var kjempefin gjennom hele svangerskapet.Tok meg på alvor. Denne jordmoren ville ikke henvise meg til sykehuset før i uke 36. Det er jo altfor sent. Må manne meg litt opp før den samtalen på fredag....Hvis vi ikke går overens da, så prøver jeg å få bytte til min gamle jordmor,...... snøft...

 

Måtte bare få ut litt mkn irritasjon som driver å bygger seg opp.

 

Vi fikk ikke vite kjønn på ultralyden...snufs...denne gangen ba vi om å få vite, men nurket var ikke villig til å vise seg fram.... Så vi må bare vente. Med en av hver spiller det ingen rolle, men det var jo de klærne som hadde vært kjekt å få ryddet unna :-)

 

Ha en strålende kveld damer...!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jippiiiiiiii Rime, så utrolig fantastisk da!!!!!!! Den som venter på noe godt, evnter jaggu meg ikke forgjeves altså!!!!!! Åhhhh, dette er den beste nyheten på lenge altså!!!!! Ta med deg godfølelsen du har hatt den siste tiden, det merker knøttene og de vil vokse seg store og sterke!!!! For en gøy reaksjon av mannen...hehehe...ser han nesten for meg ;) Å du, det kommer bare til å gå kjempebra!!!!!! Du blir sikkert kjempe godt oppfulgt og etter uke 20 får du ikke jobbe mer. Det heter seg på "fint" at tvillingsvangerskap er risikosvangerskap....Å tenk å være den 1%...unike, akkurat som DEG, å nå får du 2 unike gull som skal snu opp ned på hverdagen deres!!!!!!!! :wub: gleder med sånn til å følge med deg altså!!!!!!

 

Bokormamma: Den kveldsgymnastikk tiden er bare såååå deilig!!!! Her er det døgnet rundt, så jeg håper lille trille gjør fra seg litt aktivitet der inne, slik at han blir en sovebaby når han kommer ut :P Det er ellers så gøy å lese innleggene dine, du beskriver alt så godt!!! Håper mannen din snart kommer til overflaten og normalen igjen, slik at du kan få sovet og hvilt deg, og nytt den lille nevøen din ;)

 

Tigerlise: Så spennende med fastsatt dato. Kjente jeg ble helt skjelven jeg...blir fødsel på samme dag som ene kroken min det ;) Blir kjekt å høre hvordan det går, misunner deg litt som snart er ferdig ;)

 

Vii: Stå på kravene, det er vel den eneste måten å komme seg fram innenfor helsevesenet...sukk...er så trist at det har utviklet seg slik...Håper dere blir møtt på en skikkelig måte neste gang!!!!!

 

Bumblebee: Hvordan gikk det på riksen? Jeg er så spent!!!!!!

 

En til please: Så utrolig kjipt med disse blendahvite testene dine...men det er vel desverre litt slik at kroppen bruker litt tid på å få syklusen på gli etter fødsler og aborter og slikt. Har vært ganske trøblete her etter slike hendelser. Jeg endte med å kjøpe fertilitetsmonitoren bare for å være sikker på at jeg hadde EL :P Krysser dog fingrene for at kroppen din produserer HCG sakte ;) Jeg unner deg så virkelig den der lille spira, men hun sitter nok tvert når kroppen din er klar!!!!!!!

 

Pokker, der hadde jeg glemt å skrive ned alle jeg skulle kommentere.

 

Det var noen som nevnte kjønn og når de kan se det på UL. Jeg mener at det har vært sagt her at uk 12 er alt for tidlig. Hos legen min tar de UL bare for å sjekke at der er liv fordi det ikke er anbefalt å bruke doppler før etter uke 15 pga stråling...gjør ikke meg noe igrunn ;)

 

Det var ei jeg skulle kommentere noe strikkegreier til også, var det deg ønsker3gull? Uansett, jeg har begynt å strikke i baby ull og jeg tror det vil fungere serdeles bra til ett lite barn, selv om det er vår/sommerbarn. Hun jeg kjøpte garn hos var helt enig ;) men de hadde noe garn med ca 50% merinoull og 50% egyptisk bomull som jeg vurderte. Det er sikkert ikke så dumt. Her blir det værtfall jakke, sparkebukse, lue og sokker, så får vi kle av og på etter behov. Våren og sommeren her trenger ikke alltid å være så fantastisk varm :P

 

Her er det ellers lite nytt under solen. Jeg går rundt som en tikkende bombe og kjenner at lunta er ekstremt kort og lettantennelig. Ungene kommenterer at det ikke er noe gøy at mamma blir så lett sint, og da må mor jobbe med tårene...sukk..snakk om frustrert hormonheks!!!!!! Gubben fikk klar beskjed om holde seg så langt vekk fra meg som han overhode kan framover, fordi jeg rett og slett driter i han og livet hans. Typisk han, prøver han å ro seg inn, men i dag var det ingen åpning. Jeg bare måtte gi beskjed om at jeg overhodet ikke var interessert i å høre hva han hadde å si. Han får finne ut av problemene/ prioriteringene sine selv. Jeg har mer enn nok med lille trille og de 2 to stakkarne. Dog er jeg så sint at jeg har vondt for å puste. Skal ta ett skikkelig oppgjør etter neste eksamen i midten av januar. Planen er der i værtfall. Jeg hverken orker eller klarer å se en annen løsning enn å finn meg mitt eget. Gubben har nok andre planer, men det får vi se på når vi får pratet skikkelig sammen. Han klarer liksom ikke å se at vi er i en slags "unntakstilstand" og at det faktisk krever litt av han også!!!!!! MEN, jeg er pokker meg sterk nok til å klare ALT alene, hvis jeg må....PUH....sutre, sutre :P Oppi alt dette skal vi på hotellweekend, en overnatting, men det tror jeg holder. Tilbydde han å reise alene, slik at han kan drikke seg full sammen med kollegaene sine, men da var han tydelig på at jeg helst skulle være med. Kan jo bli en positiv ting da....skal prøve å skru hodet mitt til å bli positivt innstilt på det :P

 

Nei, nå får jeg jobbe litt her.

 

Håper dere alle har en god og fredfull natt og at dere får en strålende dag i morgen med mye positivt og godt!!!!!!!!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne syklusen virker lovende, men siden jeg har blitt skuffet flere ganger er jeg litt forsiktig med å håpe ennå....

 

Er 17 DPO, og har spottet bittelitt siden i går. Pleier alltid å spotte fra CD 27 (12 DPO) og får mensen CD 29, men er nå på CD 32 og har ikke fått mensen. Har i tillegg vært småkvalm, hatt litt hodepine, ømme bryst (som føles digre) og i går hadde jeg menssmerter, men uten at det kom noen mens.

 

Jeg temper for å finne EL, og tempen har ikke falt. Vanligvis ser jeg nedgang i temp og får mensen neste dag.

 

Hadde negativ test i går, men har alltid testet positivt ganske sent tidligere. Så de neste dagene blir spennende :)

Endret av M_1982
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ul i går også er jeg jammen med nervøs i dag, har så mye mindre ømme pupper i dag, men kan ikke det gå litt opp og ned! Nesten ikke vonde i det hele tatt! 7+2 i dag, og må nok innrømme at jeg ikke slapper helt av etter en ma og en sa! :(

Pokker altså at e ikke bare kan slappe av og få nyte det her!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rime, d er helt naturlig å være engstelig og spesielt etter alt du har opplevd!! Puppene kan variere i ømmhet gjennom svangerskapet. "desverre" er kroppen vår navlet slik at den forandrer seg, og det gjør oss så skrekkelig engstelige i perioder...sikkelig slitsomt!!! Men dette SKAL gå bra!!! Blir du ALT for engstelig kan du jo bare ta kontakt med legen eller jordmor å få en prat el ny ul ;) Håper du får en god dag vennen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så mange kos innlegg å lese gjennom på morgenkvisten. Nå skal jeg stå opp, ta meg en dusj og en god, lang hotellfrokost før jeg rusler bort til Riksen. Litt spent kjenner jeg. Tror jo selv at alt er greit, er vel i grunnen mest nervøs for at legene skal lage big deal av dette. Ok, jeg vet at LQTS er alvorlige greier, men jeg har jo født to barn før med dette, forskjellen var bare at ingen visste..

 

Kommer tilbake med kommentarer og oppdatering senere. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lykke til bumlebee...gleder meg til oppdatering, i mens skal jeg anskaffe meg litt skjønnhets søvn, mens lille trille fortsetter trenings økten sin ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lykke til Bummbelbie:Riksen pleier da å være fornuftige går nok bra;-)

 

Skjønner deg godt Rime,jeg er ikke kvalm lenger å synes det er skummelt,selv om det er godt at det endelig slapp taket. Uannsett er det utenfor din kontroll nå,du har lagd 2 nurk,nå er det opp til naturen og kroppen din å pleie dem,uannsett hva du gjør eller tenker kan du ikke kontrollere det mer,kos deg med lykken:-)

 

Tussemor:natta;-)

 

Tigerlise: så flott at du har fått dato,jeg driver og krangler om keisersnitt,jordmor vil ikke søke for meg.Mente at dette fikk jeg ta direkte med Ullevål,så da venter jeg på innkallese til samtale der

 

Jeg er så stolt at jeg klarte å jobbe igår,og at jeg ikke var ødelagt når jeg kom hjem,god følse etter 6 uker med elende;-P

Så idag skal jeg ut på tur i skogen med hesten min,som har hatt laaang juleferie

Ha en fin dag alle sammen:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God morgen! Er så mye aktivitet her inne, at det er nesten vanskelig å henge med! Rime, kjære deg, nyheten din ga meg gåsehud!!! :) gratulerer med dobbel lykke! Det er automatisk høyere risiko med to, men normalt går alt fint! Du får bare ekstra oppfølging underveis, og forhåpentligvis synes du det er beroligende! Når det gjelder symptomer kan jeg bare føye meg til de andre, de kommer og går! Dessverre går kvalmen her hele tiden... men bortsett fra det da :)

Lykke til Bumblebee med sjekk på Riksen i dag. Lurer på om det er de samme legene der som jeg jobbet med for mange år siden. Fantastisk fagmiljø! Vet ihvertfall at jeg hadde følt meg helt trygg der! Hvor overnatter du? Pasienthotell? Var gamle Riksen jeg jobbet på... lurer på hvor jeg skal overnatte når jeg skal innover på duotesten. Det blir vel i løpet av de neste to ukene en gang. Formen er så elendig, at jeg klarer ikke å reise t/r Oslo på en dag...

Tussemor... Synes det er så trist å lese om hvordan du sliter med mannen. Ikke lett å være hormonell og sliten, uten støtte fra han du skal dele alt med! Ingen kan si hvordan du kan løse en slik situasjon, da bare du vet hvordan hverdagen egentlig er! Dersom dere skulle flytte fra hverandre, så er ikke det verdens undergang heller! Min mor satt plutselig alene med fire mellom 2 og 9 år. Hadde 0 utdannelse, ikke førerkort, huslån, aldri betalt en regning selv.... Hun tok utdannelse og lappen, og var den beste mamma vi kunne hatt! Alle fire har høyere utdannelse, og har aldri vært i trøbbel :) Kan ikke klage noe over oppveksten min! Ønsker deg masse lykke til fremover!

Entilplease... håper virkelig at du får den positive testen du lengter etter! Vet hvordan du har det! Men plutselig er den positiv, og så raser ukene av sted. Jeg er visst snart i 2trimester!

Ellers er det ikke noe nytt fra Gudbrandsdalen... Kvalmen er like mye til stede. Føles som om jeg har spiseforstyrrelser! Kaster opp og spiser! I tillegg har jeg valgt å ha ungene hjemme fra barnehagen ut uka. Det er MASSE influensa her. Jeg er faktisk litt bekymret for å få det... Har ikke lyst til å vaksinere meg, selv om jeg er høyrisiko. Ikke så enkelt det der! Men lykketrollene leker veldig fint sammen. Bortsett fra at jeg ikke får hvile, så går da dagene ..... Happy days alle sammen!!!!

PS!

Bokormamma; en klem og masse sympati til deg! Mannen min ble operert i kneet rett før jul, så jeg vet litt om hvordan du har det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...