Gå til innhold

***oss over 30***


Tigerlise&Anton prøver igjen

Anbefalte innlegg

Kjekt å høre fra deg Tigerlise, og tenk at du har kommet så langt! Hvorfor må du settes igang?

 

I dag har det vært fullt kjør, først fått to nisseunger avgårde til nissefest i barnehagen, deretter svangerskapskontroll, innom jobb med kake og videre til Stavanger på ul. Nå er vi hjemme en times tid før snuppa skal i bursdag. Ryggen og hodet verker og jeg lengter allerede etter senga. Ligger på varmt badegulv nå og kjenner at det gjør godt for ryggen...ungene koser seg i badekaret med badeskum fra adventskalenderen :) Trott, trøtt, trøtt, men skal ikke klage, nå er det juleferie og jeg har to dager alene før resten av familien tar juleferie.

 

Og nurket hadde det bare bra, Gynekologen er superkoselig og målte og forklarte, talte til og med fingrene på høyre hånda :D Det er fantastisk at noe så lite kan være så fullkomment. Gyn mente jeg var 13 uker, men det kan ikke stemme, da måtte jeg jo ha testet positivt 3 dpo. Så er nok bare nurket som eter og vokser for å kunne hamle opp med to duracellsøsken ;)

 

...på tide å finne frem kjole til snuppa og gjøre oss klare til fest!

Hvor var du på ul? Jeg tenker å ta en tur ved 11-12 uker, men har ikke bestemt meg for hvor.

Jeg har tidligere vært hos Hinna klinikken. Bra men dyrt! Husker ikke nøyaktig men mellom 1000-1500kr. Så har jeg vært hos femjordmødre på Forus. Billig å bra. Betalte 500. Har også vært hos Kari Utne på Bryne. Det var helt ok, 500 kr. Så heller mest mot Fem jordmødre..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tigerlise&anton, tusen takk :) så utrolig trivlig å høre fra deg, har tenkt en del på deg de siste ukene, så det var så gøy å se at Tussemor spurte etter deg! :)

 

Tussemor, det er bare å roe helt ned, for julen kommer uansett, og den blir like koselig uansett hvor mye eller lite man har styrt og stelt før dagen er her. Stresser aldri til jul je, for jeg eeeeeelsker julen og desember, så jeg har hatt julestemning siden 1 desember og pynter litt no og litt da, og vips så er det pyntet ferdig gitt! :) og er ikke alt i boks, så blir det koselig uansett. Jeg setter på julemusikk, og julefilmer, koker meg gløgg og nyter den beste mnd i året, hihihi!

Uansett så håper jeg julestemningen kommer smygendes til deg, skal blåse litt julestemning over til deg jeg, stooor juleklem fra meg! :)

 

Bumblebee, så kjekt med bra ul, gru gleder meg til fredag, men håper og har litt tro på at alt er bra.

 

Lykkelig_4, herregud, stakkar deg, håper virkelig du blir å føle deg bedre snart.

 

Her er alt bare bra! :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

81mamma: var på forusakutten, ei Bærheim tror jeg, betalte kr 800. Fem jordmødre er jo bra, samme er sigrids ultra i Stavanger. Jordmødre er nok rimeligere enn gyn, 500-700, alt etter hvor langt i svangerskapet du er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Alle :)

 

JEG ER GRAVID!! :D Tydelig og fin strek på alle de 6 testene som har gått med til nå.. Hvorfor MÅ jeg teste så mange ganger da? Kommer helt sikkert til å bruke opp de 4 jeg har igjen også - det er så deilig å se streken bli tydeligere for hver gang. Kanskje jeg tilogmed skal kjøpe en digital med ukeindikator..? Siden jeg er usikker på datoen? Jeg trodde at jeg skulle ha ikke mens i morgen - men nå har jeg jo testet positivt i flere dager.. Er det vanlig å teste positivt så lenge før?

 

Det høres ut til at vi strever med de samme tingene hele hurven.. Julepresanger - baking og omgangsyken..

 

Julepresangene kommer desverre ikke av seg selv i år heller.. Jeg har tradisjonen tro altfor store prosjekter (for meg da.. mange greier mye mer..) med hjemmelage greier som med nød og neppe blir ferdig i tide. I år er det bokser med små hjemmelagde pikekyss med ulike smaker. Håper jeg ikke har spist opp alle før dagen kommer!

 

I dag har vi bakt potetmelskaker hjemme - gutta skulle sette deigen på bakebrettene, J klarte det helt fint, mens H tok ca annenhver i munnen og på platen..

 

Det hele endte med en uvel gutt som ikke ville ha middag - han ville legge seg isteden for han hadde sånn en føølelse i magen. :P Det neste vi hører er at han prøver å skynde seg på badet uten å rekke det.. Stakkars kastet opp over hele gangen - i skohyllen og oppetter veggen! :@ :@ :@ Gulvet vårt er av gammel type tregulv som har mellomrom mellom plankene, så dette ble ikke så greit i det hele tatt.. Æsj.. og stakkars gutten som var så lei seg..

 

Nå må jeg gå å legge meg, skal ikke være her egentlig - for må opp klokken 5 i morgen.. Fysj, skulle ikke vært lov å stå opp så tidlig.. og jeg lærer aldri!

 

:)

 

 

 

 

Gratulerer såååååå masse :D det var julegaven sin det ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

81-mamma: Poden som kom opp med baby tv er 3, blir 4 noen mnd før før fødsel. Vet ikke helt hvor mye han forstår, men han trekker jo slutninger i perioder som gjør at jeg tror han forstår mer enn jeg er klar over. Gøy er det værtfall. 5 åringen kommer også med så mange gode kommentarer for tiden, at jeg holder på å le meg skakk!!!!!

 

Det var nesten mer magisk på baby tv i går enn på de forrige, muligens fordi jeg var alene og hadde jordmora for meg selv. Hun hadde så god tid, forklarte masse og lo sammen med meg nå lille trille, bokstavelig talt trillet seg vekk HVER gang hun skulle prøve å få ett profilbilde av h*n. Åsså så "PR kåt" ungen var, skulle bare ligge å kikke på mamman sin å vinke...herlig og gøy. Spent på hva som kommer ut jeg. Skal på ny Ul i uke 34. Gleder meg allerede.

 

Så flinke dere er alle sammen til å jobbe og fikse og ordne å styre og ikke styre og ta ting som de kommer. Jeg føler meg helt pumpet etter alt som har vært den siste tiden. Har bare lyst til å låse meg inne på ett rom for meg selv å bli der til neste tusenårsskifte eller noe ;) Julestemningen er så fraværende som den kan bli, synes liksom ikke jeg har gjort nok, selv om jeg er ferdig bakt, får masse bakst fra mamma osv...vi mangler faktisk bare juletreet, og en aldri så liten opprydding og vask :P og det gjør vi ikke før på lørdag. Pynting, er det lite av. Det som skal opp settes opp til første søndag i advent/ 1 des. Jesusbarnet puttes i krybba på julaften og det er det. Lysestakene får noen nye hvite lys før julaften og vips, så burde det vært julestemning :P

 

Sitter på nattevakt med en lesende kollega, så det er dørge kjedelig, derfor går det hardt ut over dere!!!!!!!! :P

 

Bokormamma: Jeg også er veeeeeeeldig spent på den ul din ;)

 

79kvinne: Så deilig med alt dette livet ;) jeg misunner deg ikke bekkenet ditt, men jeg må si du imponerer. Sååååå lite klaging på deg altså!!!!

 

Bumblebee: Hva er egentlig de greiene med riksen igjen? Hvorfor skal du følges opp der? Var det hjertet? Er heeeeelt bortreist :( og du kom gjerne med oppskrift på disse sarabernarene ;)

 

Rime: Du har bare sååååååå mye å glede deg til. Dette med bekymringer...tro meg, de kommer for fullt og vil ALDRI forlate deg så lenge du lever (etter at man får barn :P)

 

Tigerlise: Hvordan går det med deg??? Du begynner vel å vagge sånn passe bra nå ? ;)

 

Trodde jeg hadde super hukommelse, men den glapp en eller annen plass i det legen dukket opp. Får vel gjøre en liten innsats til :P også må jeg lete etter ett hentesett eller 2 som jeg kan begynne å strikke på, i håp om å bli ferdig før fødsel :P

 

Natti natt :)

 

hehe, synes det er bare sytet på meg for tia ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bokormamma: du har gjort oss så nysgjerrig med det store symfysemålet, og kommentaren fra jordmor om at det ble spennende å se hva ultralyden viste....

Nå begynner jo jeg å lure på om de har funnet tre der inne, og at du enda er så sjokkert at du ikke er kommet deg på Bim? :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Åååh, så koselig med så masse fin respons fra dere skjønne damer :wub: Blir helt rørt jeg :)

 

Jeg følges opp på St. Olavs (nasjonalt senter for fostermedisin), og har faktisk hatt 16 (!) ul nå uten å betale ei krone... Føler meg priviligert! Er 12 mil å kjøre hver vei, men verdt det for så god oppfølging. I 1. tri var det pga habituell abort (mistet 4 ganger, dette var på Fertilitetsklinikken) og deretter ukentlig ul uke 15-24 pga at jeg har sjøgrens syndrom og dermed en viss risiko for hjerteblokk hos fosteret. Den i dag var vekstestimering, og får vel en til i uke 36.

 

Grunnen til ks? Forrige gang ble jeg igangsatt allerede 2 dager etter termin (var moden, så det klarte seg å ta vannet så var det rett på rier). Jeg hadde kjempefine og kraftige rier, men han kom aldri skikkelig ned i bekkenet og åpningen stagnerte på ca 7 cm. Etter noen timer uten utvikling ble det bestemt ks. Selv er jeg lita og spinkel og gutten var relativt stor (4140). Ikke sikkert det samme skjer denne gangen, men jeg har i hvert fall fått innvilget ks, men kan ombestemme meg om jeg ønsker å prøve vaginal fødsel først. Kjenner det frister å prøve igangsetting et par uker før termin (hater å gi opp!), da er hun kanskje så lita at jeg har større sjans til å klare det?

 

Er det ingen som har hørt fra Bokormamma? Blir snart bekymra her...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, jeg har hatt så dårlig tid til å skrive her inne. Men kjære bokormamma, er alt i orden? Vi er spente jenter her inne, på hvordan det gikk på ul. Krysser fingrer for at alt er bra med deg og den lille!

Stor klem!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg begynner også å bli litt bekymret..

 

Tussemor, du spurte om det var hjertet som var grunn til oppfølging på Riksen. Det er det, har en genfeil som gir noe som heter LQTS - lang qt-tid syndrom, med alle skummelheter det fører med seg. Ser heldigvis bra ut til nå, men blir nok overvåket nøye fremover og under fødsel. Største risken for kardinale hendelser er faktisk post partum, første tre mnd tror jeg. (Trøster meg med at jeg har hatt dette hele livet, født to barn før, bare ikke visst om genfeilen) Håper å kunne følges opp på SUS etterhvert, stress å fly til Oslo i hytt og pine ;)

 

I tillegg er det hypertensjon, hypothyreose og tendens til svangerskapsdiabetes...hahaha. Skulle tro man var 84, ikke 34 ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var da voldsomt bumblebeee ;) Noen får liksom alt, mens andre de bare surfer gjennom gitt ;) Hørtes uansett ikke noe kjekt ut. Håper det ordner seg. Skjønner godt at du ikke vil pendle til Oslo i eningen...snakk om stress :P

 

Når det gjelder strikking, så aner jeg ikke hva jeg skal strikke, men tror nok det blir noe lett i ull. Mai trenger ikke nødvendigvis være av de varmeste mnd her, det gjelder for såvidt sommern også, så litt tynnt ull garn med "tykke pinner"/ lett og luftig...Har litt sansen for garnet til nøstebarn, men skal sjekke ut om jeg finner noe som kan være enda mykere!!!!! Så får vi se. Spørs om jeg rekker å strikke i det hele tatt med tanke på eksamner osv :P

Nei, da var det vist litt arbeid som måtte gjøres. Kjenner ryggen jubler etter litt juleferie!!!!!! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for hilsener :) siste medikament til prøving er Postafen her... så får vi se om det hjelper. Begynte å spy litt over 5 i dag! Spiren hadde det fint på ultralyden i går! Ble målt til 9 uker, og termin 25.07. Burde vel glede meg over at alt er bra, men er ærlig talt for utslitt til å bry meg så mye... Unnskyld! Høres utakknemlig ut... Håper alt er bra med bokormamma!!!! Klem til alle!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag settes alle krefter på å vaske litt fort over huset,da svigermor uten forvarsel kommer dalende som Mary Poppins kremt..

Bokormmamma,vi venter i spenning og blir litt bekymret for deg,uannsett så backer vi deg opp vet du:-)

Mangler fremdelses julefølsen,men den kommer kanskje med juletreet? hvis ikke så går det nok bra uannsett;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Heldige dere som kan strikke. Mamma strikket et sett til mini her da han var nyfødt, i noe hun kalte melkegarn. Det er noe av det mykeste strikkeplagget jeg har kjent.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er veldig, veldig spent på å høre hvordan det gikk med deg på UL, Bokormamma.....og som du ser, ikke den eneste her inne :) Håper alt var i den skjønneste orden.

 

Glad for å høre at alt er vel med deg også, Tigerlise! Vi skylder deg jo alle en stor takk her inne for å ha startet verdens beste tråd, som har klart lokke til seg et knippe av landets skjønneste damer :wub:

 

O Herre..stakkars deg Lykkelig. Kjenner jeg blir sympatikvalm bare ved tanken på hva du går igjennom.

 

Svigermor i Mary Poppins-utgave...hahahaha, Hønny. Det hørtes jo faktisk litt betagende ut. Og juletre gjør susen!

 

Cajenne..hvordan står det til? Fremdeles tantekrek på gang eller du i gang med happyrødvinshumping?Jada, ingen sperrer for dyneløfting her inne :D

 

Rolige siste dager på jobb her..alle rapporter i boks og handlingsplan for julen satt i verk. Bare julelunsj i morgen så fri hele julen, hohoho..men bakvakt da..så bestiller herved null kriser.

 

Ha en god dag alle favorittforumdamer..tror jeg skal snike meg til en julebuldring før nissefest i barnehagen. Herlig tid altså!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, hvor blir det av bokormmamma, jeg også blir bekymret!

 

Ellers er det i morra dags dato for første ul, kjenner jeg er nervøs, for jeg har ingen symtomer omtrent, annet en litt ømme pupper, litt trøttere, men ikke så mye synes jeg, og kjenner av og til noe i magen, men håper bare jeg er av de heldige som ikke har noe annet.

Etter ul blir vi igjen i tromsø for å gå ut å spise, gå på hobbiten (jeg er tolkien nerd) og sove på hotell, så håper virkelig vi har grunn til å feire i morra!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På tide med enn oppdatering fra bokorm. Nå ja synes jeg også. Venter i spenning..

Kos.deg på ul rime, og på kino :-) bare gled deg ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kunne ikke sagt meg mer enig. Jeg begynner å bli engstelig for bokormmamma om ikke alt stod bra til jeg nå :(

Jeg må jo selv innrømme at dersom vi skulle få dårlige nyheter på ultralyd i januar, så blir det nok vanskelig å snakke om.. selv her :( Det vil gjøre vondt:( Men nå håper jeg så inderlig at alt stod bra til på ul bokormmamma, og heller at du er midt i julestria og ikke har tid til å skrive her!;)

 

Kos deg i hopetall med ul, kino og kos imorgen Rime! Det blir nok godt å se spiren og å kose seg etterpå med mannen ja:)

 

Åh.. kjære deg Lykkelig, det høres forferdelig ut! Jeg føler SÅNN med deg! :( Skjønner bare så altfor godt at julefølelsen ikke er der! Jeg håper og krysser fingrene for deg og at kvalmen blir borte veldig, veldig snart!! Hvor langt er du på vei nå?

 

Hihihi og i grunn litt skrekk og gru Hønny! Svigermor på besøk er ikke alltid en spøk! De kan jammen titt og ofte påpeke litt av hvert de;) Jeg hadde et utbrudd ovenfor mannen idag senest jeg angående min svigermor. Mannen blir fortvilt da, og vet ikke helt sine arme råd. Jeg er nok ekstra ille pga hormoner.. og tar liksom gjerne en krig:D men det er likevel ting jeg lenge har irritert meg over. Èn ting lurer jeg på: hvorfor vet alltid liksom svigermor best og hvorfor blander de seg så mye opp i ting som ikke er deres business i det hele tatt?!? *sukk*

 

Idag har jeg tatt juleferie. Juhuu.. UTROLIG deilig!:) Imorgen skal jeg og mannen på kontroll hos jordmor, håper vi hører hjertelyd!!Jeg har et par ærender imorgen, og vask og pynting på lørdag, så kan jula komme for alvor her i huset:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi er visst flere som venter på julestemningen! Jeg har stort sett bakt, vasket og pyntet ferdig.....idag tok jeg juleferie, men har ikke helt "feelingen"......det kan ha med å gjøre at jeg tok en tentamensbunke med meg hjem for å rette i jula,men helst er det vel fordi jeg sitter med en spenning i kroppen! TR ventes idag eller i morgen, foreløpig er det ingen tegn på at hun kommer! Bruker vanligvis ha ømme pupper noen dager før ankomst, men kjenner nå ingenting! Har derimot vært trøtt og tidvis svimmel i det siste, så håper jeg kan teste i morgen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har forresten hørt at love hearts hjelper mot halsbrann, for de av dere som plages med det :) mot kvalme har jeg ikke så mange råd, var selv mildere plaget med kvalme forrige svangerskap....men, som regel går det over etter en stund :)

Krysser fingrene for at alt er bra me bokormmamma og nurket i magen.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spennende ønsker spire! :) Når tenker du å teste?? :)

Krysser fingre for deg!!

 

Huff, ja - håper virkelig ikke det er noe galt bokormamma!!! Det hadde vært grusomt trist!

Håper alt er bra, og at du bare ikke har hatt tid til å være her inne siste dagene!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har forresten hørt at love hearts hjelper mot halsbrann, for de av dere som plages med det :) mot kvalme har jeg ikke så mange råd, var selv mildere plaget med kvalme forrige svangerskap....men, som regel går det over etter en stund :)

Krysser fingrene for at alt er bra me bokormmamma og nurket i magen.....

jeg spiste myyyye loveharts på slutten sist! Hadde med meg en rull i senga som jeg lå å knasket i meg :) nå blir jeg veldig kvalm ved tanken! Men det blir jeg i grunnen med tanken på det meste av mat nå :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tipset Ønske-spire! Love hearts skal jeg huske på.. regner egentlig med at halsbrannen dukker opp snart desverre;)

 

Her sitter jeg og ser på Jamie Olivers Jul:) Gode tips til julematlaging og morsomme nye desserter. Artig og verdt å teste:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er jeg og Mary poppins(svigermor) ferdig med julegaveshopping for i år,hurra!!!

Helt ødelagt og skal legge meg TIDLIG,så er det bare litt mat som må handles imorgen og et stk juletre,så er julen 2012 brått over;-)

Lovehearts hjelper,gubben må en tur på butikken før jeg skal legge meg kjenner jeg:-D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her kommer svigers på lørdag, jeg bør egentlig vaske.. men nå lager jeg rundstykker til julefrokost med klassen min i morgen. Har også begynnt et nytt prosjekt med Sarah Bernard kaker som snart skal "monteres"".. Gleder meg til å smake på dem!

 

Uff, mye koseligere å bake enn å vaske.. Jeg er flink til å utsette ting! ;)

 

Så spennende med testing Ønske-spire! Krysser fingre og tær for fine streker :)

 

Lykkelig: Stakkars deg-- kvalme og oppkast er absolutt helt pyton, håper det gir seg snart.. Salt lakris har jeg hørt hjelper..?

 

Håper også at Bokormamma er for opptatt med julestria til å være her.. Veldig spennt på å høre hvordan det gikk.

 

ooobs! ovnen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...