maryM Skrevet 30. mai 2012 #1 Del Skrevet 30. mai 2012 Har googlet litt og ser at det er forskjellige meninger om dette. WHO endret jo sine retningslinjer i 2007 http://www.who.int/foodsafety/publications/micro/PIF_Bottle_en.pdf der de anbefaler å alltid blande ved minst 70 grader. Leser at mange mener at MME pulvere ikke mister næringsstoffer av særlig grad og risikoen ved å blande ved for lav temp. er værre. Er jo også mange som har hatt flaskebarn fra før 2007 som er vant til å blande med nykokt vann. Hva gjør/har dere gjort? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143941065-blander-dere-ved-70-grader-selv-om-det-st%C3%A5r-noe-annet-p%C3%A5-pakken/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
lillenims Skrevet 30. mai 2012 #2 Del Skrevet 30. mai 2012 Jeg brukte MME som skulle blandes ved 70 grader nettopp pga WHO sine anbefalinger. Her er vitamininnholdet i pulveret justert slik at innholdet i den ferdige blandinga blir riktig når det er blandet ved høy temperatur, en del vitaminer (spesielt vit C) er varmefølsomme slik at det må tilsettes mer av dem i pulveret for at sluttresultatet skal bli bra. Likedan vil det kunne bli for lite av en del vitaminer om man blander ved for høy temperatur. (Men det er litt litt slingringsmonn altså.) Når man bruker MME som skal blandes ved lavere temperatur så er det *spesielt* viktig at man kun blander for ett måltid om gangen og ikke varmer opp MMEen på nytt. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143941065-blander-dere-ved-70-grader-selv-om-det-st%C3%A5r-noe-annet-p%C3%A5-pakken/#findComment-144273692 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå