Anonym bruker Skrevet 29. mai 2012 #1 Skrevet 29. mai 2012 Som ikke tar lang tid, er ikke så bra i dag! Er åpen for andre forslag også
sillyfilly og Olivia Skrevet 29. mai 2012 #2 Skrevet 29. mai 2012 Sheherd's pie. Spagetti utav en boks med tomater/tomatpure Kjøttdeig i pita. Tomatsuppe med kjøttdeig. Nå begynner jeg å bli tom for ideer.
☆☆☆ Skrevet 29. mai 2012 #3 Skrevet 29. mai 2012 Kjøttkaker, det eneste som egentlig funker med kjøttdeig. Taco og lignende blir bare "fettete" om det lages med en så feit deig. Supert å lage dobbel porsjon når du er i gang, og fryse halvparten...
Anonym bruker Skrevet 29. mai 2012 #4 Skrevet 29. mai 2012 Chiligryte: Stek 1 pakke kjøttdeig Hakk en litt stor løk og stek sammen med kjøttdeigen. Bland i en boks tomatbønner, et stort glass hot tacosaus, og en liten boks mais (sånn fra de der trepakningene med mais). La småkoke litt. Kjøp en sånn stor rød pose med runde tortillachips, og plukk ut ca 1/3 av de peneste, hele chipsene. Disse legger du til side. Resten finknuser du og tilsetter i kjøttdeigblandingen. Hel over i en ildfast form, strø revet ost over og sett de chipsene du plukket ut ned i formen slik at de står opp. Stekes i ovnen til osten er smeltet og chipsene har fått en lys brun farge. Server med salat, rømme, mer taco saus og evt guacamole/avokado. Kjempegodt og veldig enkelt. Vi bruker en sautepanne hvor man kan ta av håndtaket, så da lager vi hele gryta i den, strør over osten og setter chipsen i og setter hel sulamitten inn i ovnen uten å måtte bruke en ekstra ildfast form. Kjempeenkelt.
Anonym bruker Skrevet 29. mai 2012 #5 Skrevet 29. mai 2012 Chiligryte: Stek 1 pakke kjøttdeig Hakk en litt stor løk og stek sammen med kjøttdeigen. Bland i en boks tomatbønner, et stort glass hot tacosaus, og en liten boks mais (sånn fra de der trepakningene med mais). La småkoke litt. Kjøp en sånn stor rød pose med runde tortillachips, og plukk ut ca 1/3 av de peneste, hele chipsene. Disse legger du til side. Resten finknuser du og tilsetter i kjøttdeigblandingen. Hel over i en ildfast form, strø revet ost over og sett de chipsene du plukket ut ned i formen slik at de står opp. Stekes i ovnen til osten er smeltet og chipsene har fått en lys brun farge. Server med salat, rømme, mer taco saus og evt guacamole/avokado. Kjempegodt og veldig enkelt. Vi bruker en sautepanne hvor man kan ta av håndtaket, så da lager vi hele gryta i den, strør over osten og setter chipsen i og setter hel sulamitten inn i ovnen uten å måtte bruke en ekstra ildfast form. Kjempeenkelt. Glemte å si: Hvis det ser ut som om gryten blir litt tørr etter at du har tilsatt tortillachipsene, tilsett litt ekstra vann og la den koke litt til så det hele "setter seg". Man kan også bruke rester fra fredagstacoen til dette; tacokjøttdeig, rester av mais/tomat/paprika/sopp/andre grønnsaker dere måtte bruke til taco, rester av skjell (til å smule opp og ha i gryten) osv...
Anonym bruker Skrevet 29. mai 2012 #6 Skrevet 29. mai 2012 Sheherd's pie. Spagetti utav en boks med tomater/tomatpure Kjøttdeig i pita. Tomatsuppe med kjøttdeig. Nå begynner jeg å bli tom for ideer. Strengt tatt så heter det ikke Sheperds pie når det er laget av kjøttdeig/oksekjøtt, da heter det Cottage pie. Sheperds pie er alltid laget av lammekjøtt, derav navnet...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå