Gå til innhold

Hvordan beregne mengde til gulrotkake. Fra rund kake til langpanne...hjelp?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har en oppskrift som holder til en "vanlig" rund kake. Nå skal jeg ha til en langpanne. Hva gjør jeg da?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Då kan du feks gå til detsoteliv.no og sjå på alle gullrotkakeoppskriftene der. Fleire av dei kan lagast i langpanne.

Gjest peacock
Skrevet

Jeg synes det er lettest å måle arealet på de ulike formene (men nu er jeg jo glad i matte da).

 

Rund form: radius*radius*3,14 (radius = diameter delt på 2...).

 

Firkantet form: side*side

 

Arealet for den firkantede formen deler du nå med arealet til den runde formen, så får du den faktor du skal gange oppskriften med.

Skrevet

Tror jeg hadde heller hadde funnet en oppskrift som passer til ei langpanne....

Skrevet

jeg pleier å doble deigen om jeg lager i langpanne (rund-kake-oppskrift) og halvere deigen i rund form om oppskrifta er til langpanne. Funker alltid det!

Skrevet

Jeg pleier å øke alle mengder med 50%. Dvs 2 egg blir 3 egg, 100 gram sukker blir 150 gram. Kaka blir selvsagt noe flatere i langpanna, så steketiden blir litt kortere.

Skrevet

Dobler oppskriften fra rund form, hvis jeg skal ha "vanlig" langpanne. Til de litt mindre langpannene lager jeg 1 1/2 oppskrift. Pleier å funke fin fint!;)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...