TPK Skrevet 8. mai 2012 #1 Skrevet 8. mai 2012 Ja, jeg er helt amatør på baking! Tenkte å prøve denne oppskriften: http://www.freiahjemmekonditori.no/?id=454&type=Recipe#all ...men jeg blir forvirret av den første setningen... Skal jeg bruke begge eggene og alt sukkeret for å lage eggedosis? Er det bare å vispe sammen til det blir litt stivt? Eller helt stivt? Skal jeg skille plommene fra eggehviten? Håper det er noen der ute med mer peiling enn meg :-)
Anonym bruker Skrevet 8. mai 2012 #2 Skrevet 8. mai 2012 Pisk egg og sukker i 5-10 minutter. Så det blir luftig og hvitere på farge.
magpie Skrevet 8. mai 2012 #3 Skrevet 8. mai 2012 hvis du har 3 dl sukker og to egg kommer du ikke til å få "god" eggedosis. Eller den blir ikke stiv hvis du har mer sukker enn egg. Men i utgangspunktet skal du bare vispe sammen (helst med elektrisk visp) egg og sukker. Kan jo hende at den ikke trenger å bli så luftig i denne oppskriften.
TPK Skrevet 8. mai 2012 Forfatter #4 Skrevet 8. mai 2012 Takk. Men da bruker jeg altså 2 egg og 3 dl sukker? Ikke spare noe sukker til "det tørre"?
Blabb00 Skrevet 8. mai 2012 #5 Skrevet 8. mai 2012 Husk at alt sukkeret skal være "smeltet" slik at du ikke kjenner noen sukkerkorn i bunn av eggedosisen. Da er den ferdig!
Anonym bruker Skrevet 8. mai 2012 #6 Skrevet 8. mai 2012 skulle akkurat til å si det, gressenka... husk på det;)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå