Gå til innhold

Tips til dåpskake jeg kan bake? Eier ikke kunnskaper på kjøkkenet. En enkel, pen og god kake. Setter pris på mange innspill..


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg kan bake gulrotkake, boller og steke pannekaker, hehe..

 

Noen som kan komme med en pen, god dåpskake?

 

Godt beskrevet a la A-B-C settes også pris på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

På våren/sommeren er jo verdens beste med jordbær eller en pavlova (evt med topping av limemousse fremfor krem) fantastisk godt med masse friske bær!

 

Ellers er det masse inspirasjon her: http://www.kakefesten.com/

 

Hva kunne du tenke deg? Vanlig bløtkake, hvite bunner eller sjokoladekake med fyll eller noe helt annet?

 

Vi hadde en mudkake med waltersmandlerkrem og bringbærmousse, en kake med lyse bunner, blåbær/hvit sjokoladekrem og limemousse, en kake med aprikos/appelsin og citrusmousse og en oreokake. Finnes et utall av muligheter :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kunne tenkt meg ei veldig god sjokoladekake :) Men egentlig hva som helst! Noe som ikke er veldig vanskelig å lage. Vi bestiller marsipankake, og oreokake skal tanta til samboer lage.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en fantastisk oppskrift på mudcake, den er kjempegod med fyll og lages flere dager i forkant. Et tips er å ha et vått håndkle (veldig vått!) rundt formen frem til det er en halv time igjen av steketiden, da hever kaken helt jevnt:

 

http://www.annettesk...a-mud-cake.html

 

Kærnemelk=skummetkultur... Har vedlagt en mengde- og tidsberegning avhengig av formstørrelse :-)

 

Blir veldig god med 1 lag waltersmandlerkrem og 1 lag bringebærmousse!!

 

Walters mandler krem:1 boks krem varmes, 1 plate sjokolade hakkes og den varmefløten helles over sjokoladen (ellers risikerer du å varme sjokoladen for mye, det går ikke). Når sjokoladen er smeltet stilles kreme kaldt (den må bli iskald!) og piskes opp før bruk. Avhengig av hvor stor kaken er må du høyst sannsynlig bruke dobbelt porsjon. Du kan også saktens overtrekke kaken med denne kremen og så pynte med friske bringebær, det er kjempegodt!

 

Bringebærmousse kan du finne på kakefesten.com, Oppskriften til annetteskager er uten gelatin, og det anbefaler jeg ikke ;-)

 

Kaken må du legge sammen dagen før, evt. to dager i forveien, for den må sette seg godt i formen før du kan pynte den. Overtrekk kaken kvelden før om du ikke når det på selve dagen, og legg på bringebærene på morgenen :-)

post-847058-0-38581400-1336391403_thumb.png

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal du gjøre det enkelt, med ok resultat og minst mulig arbeid?

 

Kjøp en tredelt kakebunn, ferdig krem på sprayboks, bringebærsyltetøy, marsipan og et par bananer. OG selvsagt stæsj til å ha på kaken (sjokoladedingser e.l.)

Dynk bunnen med melk, knus banan, Lag ettt lag med banan og ett med bringebær. Smør utover krem på det hele og legg på marsipanlokket. Pynt - og ferdig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hva med en alldeles nydelig iskake? Ingen steking, kun piske sammen og blande ;)

 

Oppskrift:

1. legg en kakeformring oppå serveringsfatet

2. knus 14 bixit- kjekser og legg halvparten nedi kakeformen - altså på fatet;)

3. pisk 3 eggeplommer og 2 dl sukker til eggedosis i en stor bolle

4. pisk en pakke fløte i en annen bolle

5. ta en eske smøreost (ananas/mandarin gjerne) og 1 ss vaniljesukker i en liten skål og pisk dette sammen

6. stivpis 3 eggehviter

7. Da starter blandingen: bland først smøreosten med eggeplommer/sukker, hell så i kremen og bland den i, og tilslutt tilsettes de piskede eggehvitene. Rør det hele godt sammen og vips så har du ismassen:)

8. Legg denne ismassen i forma på fatet, altså oppå kjeksen- og strø resten av de knuste kjeksene oppå kaken.

Legg folie over og frys:)

 

Ikke akkurat kjempepen kake, men nydelig god, og rimelig grei å få til:) Når du skal servere kan du ta en tynn kniv (fileteringskniv?) og skjære forsiktig langs kanten på forma for å få den til å løsne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...