solstråle- g09 og ?12 Skrevet 5. mai 2012 #1 Skrevet 5. mai 2012 Min sønn har mest sannsynlig cøliaki ( enda til utredning). Prøvde å lage toro sine glutenfrie brød, men lille karen rynket på nesen og spyttet det ut. Lurer på om noen har noen gode oppskrifter på glutenfrie brød / rundstykker som barn liker? Og hvordan få brødet luftig og saftig ikke tungt og bløtt? Hvis noen i tillegg har tips til sider hvor de har oppskrifter på boller, pizzadeig, kaker som er glutenfrie så setter jeg STOR pris på det
Anonym bruker Skrevet 5. mai 2012 #2 Skrevet 5. mai 2012 Jeg synes denne oppskriften er ganske god: http://ivrig.blogg.n...odt_gluten.html Cøliakiforeningen har endel oppskrifter på sine sider: http://www.ncf.no/oppskrifter.aspx men trodde ikke det var anbefalt at en begynte på glutenfri kost før utredningen var ferdig?
Gjest Ziva Skrevet 5. mai 2012 #3 Skrevet 5. mai 2012 Du bør nok vente til han er ferdig utredet, desverre. Men hør med legen hans. Og svenskeshopping er ikke å forakte når det gjelder utvalg og pris på glutenfrie produkter.
It's all about me Skrevet 5. mai 2012 #4 Skrevet 5. mai 2012 Han har vel tatt gastroskopien siden dere allerede har startet på glutenfritt? Hvis ikke er glutenfri mat et stort FY. Av brød så er Fria sitt blå fra frysedisken det mest barnevennligr. Min på 6 vil bare ha dette, og rynker på nesen til alle jeg baker selv om jeg synes de smaker 100 ganger bedre. Har også oppskrift på knallgod hamburgerbrød/rundstykker og pizzabunn. Rop må meg hvis han får diagnosen så skal jeg lete de frem.
Swiftie Skrevet 5. mai 2012 #5 Skrevet 5. mai 2012 Hei, jeg ville blitt veldig glad om du kunne funnet frem de oppskriftene:) Har du oppskrift på ett glutenfri brød som smaker godt?
Appelsindyret Skrevet 5. mai 2012 #6 Skrevet 5. mai 2012 (endret) Kan anbefale dette brødet: Oppskriften finner du også her, http://www.klikk.no/...ticle752097.ece hvis ikke er denne dama også på FB under gruppen "Snadder uten gluten" Lenes knafrie havrebrød Blir ett brød, uten gluten og melk 150 g glutenfrie havregryn 100 g Jytte Original 70 g Jytte Teff (Se forklaring på Jyttemel og teff under «Sunne meltyper ») 50 g Fibra Teff ¼ ts tørrgjær 1½ ts salt 5 dl kaldt vann Bland alt det tørre. Tilsett vannet, og rør kjapt sammen. Strø litt mel over deigen, og ha plastfolie over bakebollen. Sett til heving på kjøkkenbenken i 18–20 timer. Når deigen er ferdig hevet, strøs godt med mel på en bakeplate av plast eller et bakepapir. Hvelv deigen på melet, og «brett» den løse deigen ca. 8 ganger inn mot midten. Strø litt mer mel over deigen. Ha bakebollen over deigen, og la den stå til heving i nye 2 timer. Etter ca.1½ time settes ovnen på 270 grader. Sett en ildfast gryte inn i ovnen for oppvarming (se stekemetoden til «Susannes Superbrød»). Ha godt med mel på brøddeigen før den hvelves over i den varme, ildfaste gryten. Lag gjerne et par dekorative snitt i brødet. Sett ovnen ned til 260 grader. Stek brødet med lokket på i cirka 40 minutter. Sett så ned gradene til 250. Ta av lokket, og stek i cirka 15 minutter til. Brødbaker: Lene Simonsen, «Smakfulle, glutenfrie brød» (Forfatterens Forlag, 2011),www.snadderutengluten.blogspot.com Det tar sin tid... men absolutt det beste brødet jeg noengang har smakt!!! ellers bruker jeg SEMPER MIX til Pizzabunn, hamburgerbrød, polsebrød og rundstykker. Bruker den også til kaker osv. Deigen ser litt spesiell ut, den er helt "blaut" og hvit så ikke bli "skremt" den skal være sånn og ser helt normal ut etter steking Endret 5. mai 2012 av hønemortil1
Tipp topp Skrevet 5. mai 2012 #7 Skrevet 5. mai 2012 Når det gjelder kaker så er Toro Langpanne og Muffins glutenfrie.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå