Anonym bruker Skrevet 3. mai 2012 #1 Skrevet 3. mai 2012 Hvordan lager dere fløtegratinerte poteter ? Jeg prøvde å lage en oppskrift jeg fant på nettet (Lars Barmen sin) med kun h Melk i, og den skilte seg. Ble veldig "vannete" nederst, og fettet på toppen i tjukke klumper. Trenger en bombesikker oppskrift.
holahopp Skrevet 3. mai 2012 #2 Skrevet 3. mai 2012 vel jeg lager den slik 4 pers: en fløteboks 6-7 poteter litt store 1 løk 1 fedd hvitløk skrell poteter hakk løk..ha alt i en gryte og kok det med fløte til potetene blir møre. smak til med salt og pepper. når de er ferdig kokt ha det i en ildfast form ha ost på sett i ovnen tikker østen blir smeltet. Veldig greit å koke alt først pga da vet du potetene er gjennomkokte
Anonym bruker Skrevet 3. mai 2012 #3 Skrevet 3. mai 2012 fløte, poteter, salt og hvitløk og ost. Bombesikker og farlig godt.
Light of my life Skrevet 3. mai 2012 #4 Skrevet 3. mai 2012 Grunnen til at retten skilte seg er nok fordi fløte og poteter ikke har vært lykkelige sammen siden 80' tallet
Gjest <3Barn&Engler<3 Skrevet 3. mai 2012 #5 Skrevet 3. mai 2012 vel jeg lager den slik 4 pers: en fløteboks 6-7 poteter litt store 1 løk 1 fedd hvitløk skrell poteter hakk løk..ha alt i en gryte og kok det med fløte til potetene blir møre. smak til med salt og pepper. når de er ferdig kokt ha det i en ildfast form ha ost på sett i ovnen tikker østen blir smeltet. Veldig greit å koke alt først pga da vet du potetene er gjennomkokte Denne kaster jeg meg på også Bombe sikekr opskrift
Anonym bruker Skrevet 3. mai 2012 #6 Skrevet 3. mai 2012 Koker potetene i matfløte og kremfløte, en boks av hver (om jeg lager en stor form) og et par fedd hvitløk, når potetene er gjennomkokte, heller jeg de i en ildfast form, strør på ost og steker i noen min Kan ikke bli annet enn godt!
Anonym bruker Skrevet 3. mai 2012 #7 Skrevet 3. mai 2012 Grunnen til at retten skilte seg er nok fordi fløte og poteter ikke har vært lykkelige sammen siden 80' tallet Men jeg brukte ikke fløte, men H Melk. HI
Alva♂️♂️♂️♀️ Skrevet 3. mai 2012 #8 Skrevet 3. mai 2012 Hm, mine skiller seg aldri, og jeg lager alltid med h-melk. Jeg skjærer potetene i litt tykkere skiver enn vanlig og legger dem i en panne. Så heller jeg over melk til ca 2/3 opp på potetene og har i presset hvitløk, salt, pepper, litt persille, dill og timian. Lar det koke opp og så småkoke i ca 15 min før jeg smaker til og har over i ildfast form og ost på toppen. Så står de på ca 200 grader i ca 25 min og lar de hvile i minst 15 minutter før vi spiser dem (har ofte i biff etter potetene, så da blir det fort 20 min før vi spiser siden biffens skal steke i 8-10 min og så etterhvile i 10 min). Tror kanskje hviletiden etterpå er med på å gjøre fløtepotetene kremete og møre i stede for suppete. Stekte de en gang for lite og spiste med en gang, da ble det suppete.
Anonym bruker Skrevet 3. mai 2012 #9 Skrevet 3. mai 2012 Poteter i skiver, fløte, hvitløk, salt, pepper og litt muskatt. Har allt i ildfast form og setter den i ovnen. Rører av og til og Tar på ost når den nesten er ferdig.
Anonym bruker Skrevet 3. mai 2012 #10 Skrevet 3. mai 2012 ...det heter da ikke melkegratinerte poteter... bruke fløøøte...
Alva♂️♂️♂️♀️ Skrevet 3. mai 2012 #11 Skrevet 3. mai 2012 ...det heter da ikke melkegratinerte poteter... bruke fløøøte... Men det smaker faktisk bedre med h-melk, og evt bare litt kremfløte. Jeg var veldig skeptisk til h-melk varianten helt til jeg smakte det, nå er jeg frelst, hehe...
Anonym bruker Skrevet 3. mai 2012 #12 Skrevet 3. mai 2012 Du må ikke bruke matfløte men KREMFLøTE Veldig viktig synes jeg. Skiver opp poteter og hakker litt løk. Blander det sammen i en ildfast form sammen med masse maldonsalt og finmalt pepper. Strør over revet norwegia ost (riv selv) Og hell over en boks kremfløte. Om du vil ha den litt tykk tar du mindre kremfløte
*Mummimamma og LilleGull* Skrevet 3. mai 2012 #13 Skrevet 3. mai 2012 Jeg har en venninne som er kokk, og hun har lært meg at om jeg skal lage noe med fløte som skal koke lenge (type fløtegratinerte poteter) så skal man bruke kremfløte og ikke matfløte. Matfløte skiller seg nemlig når det koker en stund. Men hvorfor det skiller seg når du bruker H-melk vet ikke jeg...!?
Anonym bruker Skrevet 3. mai 2012 #14 Skrevet 3. mai 2012 Du må ikke bruke matfløte men KREMFLøTE Veldig viktig synes jeg. Skiver opp poteter og hakker litt løk. Blander det sammen i en ildfast form sammen med masse maldonsalt og finmalt pepper. Strør over revet norwegia ost (riv selv) Og hell over en boks kremfløte. Om du vil ha den litt tykk tar du mindre kremfløte glemte legge til at du må steke den (250 grader 45 min ca)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå