Gå til innhold

Fløtegratinerte poteter - opplever at den skiller seg...


Anbefalte innlegg

Hvordan lager dere fløtegratinerte poteter ?

 

Jeg prøvde å lage en oppskrift jeg fant på nettet (Lars Barmen sin) med kun h Melk i, og den skilte seg.

Ble veldig "vannete" nederst, og fettet på toppen i tjukke klumper.

 

Trenger en bombesikker oppskrift.

Fortsetter under...

vel jeg lager den slik 4 pers:

 

en fløteboks

6-7 poteter litt store

1 løk

1 fedd hvitløk

 

skrell poteter hakk løk..ha alt i en gryte og kok det med fløte til potetene blir møre. smak til med salt og pepper. når de er ferdig kokt ha det i en ildfast form ha ost på sett i ovnen tikker østen blir smeltet. Veldig greit å koke alt først pga da vet du potetene er gjennomkokte

Gjest <3Barn&Engler<3

vel jeg lager den slik 4 pers:

 

en fløteboks

6-7 poteter litt store

1 løk

1 fedd hvitløk

 

skrell poteter hakk løk..ha alt i en gryte og kok det med fløte til potetene blir møre. smak til med salt og pepper. når de er ferdig kokt ha det i en ildfast form ha ost på sett i ovnen tikker østen blir smeltet. Veldig greit å koke alt først pga da vet du potetene er gjennomkokte

 

Denne kaster jeg meg på også :) Bombe sikekr opskrift ;)

Koker potetene i matfløte og kremfløte, en boks av hver (om jeg lager en stor form) og et par fedd hvitløk, når potetene er gjennomkokte, heller jeg de i en ildfast form, strør på ost og steker i noen min ;) Kan ikke bli annet enn godt!

Annonse

Hm, mine skiller seg aldri, og jeg lager alltid med h-melk. Jeg skjærer potetene i litt tykkere skiver enn vanlig og legger dem i en panne. Så heller jeg over melk til ca 2/3 opp på potetene og har i presset hvitløk, salt, pepper, litt persille, dill og timian. Lar det koke opp og så småkoke i ca 15 min før jeg smaker til og har over i ildfast form og ost på toppen. Så står de på ca 200 grader i ca 25 min og lar de hvile i minst 15 minutter før vi spiser dem (har ofte i biff etter potetene, så da blir det fort 20 min før vi spiser siden biffens skal steke i 8-10 min og så etterhvile i 10 min). Tror kanskje hviletiden etterpå er med på å gjøre fløtepotetene kremete og møre i stede for suppete. Stekte de en gang for lite og spiste med en gang, da ble det suppete.

...det heter da ikke melkegratinerte poteter... bruke fløøøte... wink.png

 

Men det smaker faktisk bedre med h-melk, og evt bare litt kremfløte. Jeg var veldig skeptisk til h-melk varianten helt til jeg smakte det, nå er jeg frelst, hehe...

Du må ikke bruke matfløte men KREMFLøTE :) Veldig viktig synes jeg.

 

Skiver opp poteter og hakker litt løk. Blander det sammen i en ildfast form sammen med masse maldonsalt og finmalt pepper. Strør over revet norwegia ost (riv selv) Og hell over en boks kremfløte. Om du vil ha den litt tykk tar du mindre kremfløte

Jeg har en venninne som er kokk, og hun har lært meg at om jeg skal lage noe med fløte som skal koke lenge (type fløtegratinerte poteter) så skal man bruke kremfløte og ikke matfløte. Matfløte skiller seg nemlig når det koker en stund.

 

Men hvorfor det skiller seg når du bruker H-melk vet ikke jeg...!?

Annonse

Du må ikke bruke matfløte men KREMFLøTE :) Veldig viktig synes jeg.

 

Skiver opp poteter og hakker litt løk. Blander det sammen i en ildfast form sammen med masse maldonsalt og finmalt pepper. Strør over revet norwegia ost (riv selv) Og hell over en boks kremfløte. Om du vil ha den litt tykk tar du mindre kremfløte

 

glemte legge til at du må steke den (250 grader 45 min ca)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...