Anonym bruker Skrevet 24. april 2012 #1 Del Skrevet 24. april 2012 er det virkelig farlig å spise majones, marsipan ulike dressinger og feks italiensk salat?? det står står ingenting i om det i den brosjyren jeg fikk om mat men nå har jeg fått kastet det i fleisen av en hysterisk mamma.. å nå sitter jeg å er rimelig frustrert:(:( Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143930739-herregud-alts%C3%A5/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lea-Pea Skrevet 24. april 2012 #2 Del Skrevet 24. april 2012 Herregud for et hysteri. Jeg har da spist dressinger, majones, sushi og faktisk spekeskinke. Min baby lever enda! Det er så mye hysteri rundt omkring. Ikke kan man spise oppskjært pålegg, ikke salami, ikke spekemat etc etc. Snart kan vi bare spise kjøttkaker og brødskive med gauda. Man kan ikke slutte å leve forde om man er blitt gravid. Hva pokker gjorde våre mødre da? Min mamma røyka til og med under svangerskapene sine. Jeg er da ei frisk dame i dag, som selv skal ha baby. Kjenner jeg blir irritert av sånne fullstendige hysteriske mammaer. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143930739-herregud-alts%C3%A5/#findComment-144181395 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 24. april 2012 #3 Del Skrevet 24. april 2012 ja..jeg har rimelig levd med majonespakken i hånden og diverse andre ting som skal inneholde egg.. det står kun om måsegg i matportalen Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143930739-herregud-alts%C3%A5/#findComment-144181408 Del på andre sider Flere delingsvalg…
charnelle Skrevet 24. april 2012 #4 Del Skrevet 24. april 2012 er det virkelig farlig å spise majones, marsipan ulike dressinger og feks italiensk salat?? det står står ingenting i om det i den brosjyren jeg fikk om mat men nå har jeg fått kastet det i fleisen av en hysterisk mamma.. å nå sitter jeg å er rimelig frustrert:( :( I noen land rådes gravide ikke til å spise eksemplene du har over. Merk at i Norge er dette ikke tilfelle! Forhold deg til rådene fra norske helsemyndigheter. Her i Norge er alt det du nevner helt ok å spise. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143930739-herregud-alts%C3%A5/#findComment-144181414 Del på andre sider Flere delingsvalg…
live09 Skrevet 24. april 2012 #5 Del Skrevet 24. april 2012 Majones???? Det har jeg aldri hørt, og ikke dressinger heller... Hvis det er problematisk ligger jeg dårlig an! Merk; I´m not worried! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143930739-herregud-alts%C3%A5/#findComment-144181443 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 24. april 2012 #6 Del Skrevet 24. april 2012 Kun i utlandet, ikke i Norge Jeg holder meg til statens anbefalinger jeg, så får andre rundt meg synse det de vil Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143930739-herregud-alts%C3%A5/#findComment-144181457 Del på andre sider Flere delingsvalg…
lilleluli Skrevet 24. april 2012 #7 Del Skrevet 24. april 2012 da ligger også jeg dårlig an...er avhengig av majones og remulade...her snakker vi ikke litt.. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143930739-herregud-alts%C3%A5/#findComment-144181459 Del på andre sider Flere delingsvalg…
November-spire-79 Skrevet 24. april 2012 #8 Del Skrevet 24. april 2012 Tror jeg har spist majones hver dag i 7-8 uker jeg Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143930739-herregud-alts%C3%A5/#findComment-144181469 Del på andre sider Flere delingsvalg…
babysyk_74 Skrevet 24. april 2012 #9 Del Skrevet 24. april 2012 Folk er litt for hysterisk spør du meg.Det meste er ganske så trygt å spise i Norge.Men er du på ferie i utlandet bør du passe deg Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143930739-herregud-alts%C3%A5/#findComment-144181477 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shanti ♥ Skrevet 24. april 2012 #10 Del Skrevet 24. april 2012 Hei! Mange av disse "ekstratingene" man skal være forsiktig med stammer fra rykter eller adopterte råd fra utlandet som ikke behøvs her i Norge. F.eks. spurte jeg Matportalen om dette med rå egg (ref majones): Hei! Er det trygt for gravide å spise rå, vanlige egg? Jeg har lest at det kan inneholde toxoplasmose, listeria og salmonella. Det står ingenting om dette i anbefalingen til gravide, men jordmødre og leger jeg har snakket med er usikre. Det vil jo involvere ganske mye forskjellig mat (eggedosis, kake-kremer, bløtkokt egg, majones..). Vet også at flere lurer på dette. Veldig takknemlig for svar! Hei Den vanligste sykdomsfremkallende bakterien som forbindes med egg er Salmonella. Norske matmyndigheter har nasjonale overvåkingsprogrammer for Salmonella i levende fjørfe, og bakterien forekommer svært sjelden her i landet. Salmonella i fjørfebestanden i Norge er vesentlig lavere enn for eksempel i Danmark og andre land i Europa. På utenlandsreise bør du ikke spise rå egg eller produkter som inneholder dette. http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/egg/#tabs-1-2-anchor Her kan du se generelle råd ifbm reise utenlands. http://www.matportalen.no/matsmitte_og_hygiene/tema/syk_av_maten/mat_paa_reise_utenlands Problemstillingen knyttet til rå egg/salmonella, og gjelder ikke gravide spesielt - derfor står det ingenting om dette under rådene til gravide. Det er Listeria og Toxoplasma som kan skade fosteret. http://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/gravide/listeria_og_toxoplasma_kan_skade_fosteret Hilsen Redaksjonen Matportalen Når det er sagt er rådene fra norske helsemyndigheter/matportalen velbegrunnede og bør tas på alvor! Det nevnes f.eks. salami og spekeskinke over her, og oppskåret kjøttpålegg bør spises godt innenfor holdbarhetsdato (sistnevnte pga listeria).. Salami og spekeskinke er ikke varmebehandla, og man finner toxoplasmapasasitten hos 2-5% av nordisk gris (oppimot 34% av får, for de av dere som spiser fenalår!), og bare 10% av norske gravide er smittet før svangerskapet. Infeksjon med toxoplasma og listeria kan få svært alvorlige følger for fosteret, og kan veldig lett unngås - så mye er ikke den salamiskiva verdt Det eneste jeg holder meg unna utover Matportalens anbefaling, er softis.. det er vel fordi jeg ikke stoler på rengjøringsrutinene rundt softismaskinene, og vil unngå den lille risikoen for listeria. Dessuten er kuleis mye bedre Men det er min personlige greie.. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143930739-herregud-alts%C3%A5/#findComment-144181481 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 24. april 2012 #11 Del Skrevet 24. april 2012 Alle har forskjellige meninger om hva gravide ikke kan spise. Noen tror det er greit med alkohol og røyk, mens andre tror ikke at du kan spise kjøtt engang. Det beste er å stole på egen magefølelse og følgene rådene fra Helsedirektoratet og Matportalen! Skulle man hørt på alle de rare rådene om mat fra alle o genhver hadde man jo sultet ihjel. Jeg fikk høre av ei dame at jeg ikke måtte drikke melk, for det kunne gjøre min egen melk dårlig for babyen. Hahaha.. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143930739-herregud-alts%C3%A5/#findComment-144181721 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå