Anonym bruker Skrevet 27. mars 2012 #3 Skrevet 27. mars 2012 Tenkte mer en konkret oppskrift. Taco spiser de ikke :-/ HI
Fruen i huset Skrevet 27. mars 2012 #4 Skrevet 27. mars 2012 Reinsdyrskav. Kjøp i frysedisken og følg oppskriften bak på pakka. Server med ovnsbakte delikatessepoteter (amandine), kokt rosenkål og tyttebær. Veldig enkelt, kan ikke bli annet enn knallgodt, meeeen er ikke helt sommermat da..
Anonym bruker Skrevet 27. mars 2012 #5 Skrevet 27. mars 2012 svin indrefilet surret i bacon,sleng det i panna,brun det og inn i ovnen,sammen med ovnsbakte amandinepoteter(strø litt urte,salt og pepper og hvitløk over,samt olje) stekte grønne asparges og championstuing(steker champignon har oppi fløte ,salt og pepper,kanskje litt hvitløk.(chili)og evt litt sukkerkulør for fargens skyld,denne bruker du som saus. enkelt ,og litt snobby:) ikke så enkelt å finne på noe kjempe enkelt hvis det skal være litt snobby også;/
Fruen i huset Skrevet 27. mars 2012 #6 Skrevet 27. mars 2012 Hehe, sommer og sommer ;p Føles som sommer her på østlandet!!
Selja Skrevet 27. mars 2012 #7 Skrevet 27. mars 2012 Hva med salma sashimi til forrett http://www.salma.no/oppskrifter/ra/salma-sashimi--261911 En deilig fiskesuppe til hovedrett og bare en enkel vaniljeis med skogsbærsaus (frosne skogsbær + sukker) og mørk sjokolade til dessert? Fort gjort alle tre og det smaker helt himmelsk.
Selja Skrevet 27. mars 2012 #8 Skrevet 27. mars 2012 En god fiskesuppe: http://snakk.klikk.no/Oppskrift/Norsk+fiskesuppe/12088137
Papegøyeblomst Skrevet 27. mars 2012 #9 Skrevet 27. mars 2012 Eh, taco er vel nesten det verste man kan servere en matsnobb... Hva m porsjonspizza med parmaskinke, ruccola, fersk mozarella og pinjekjerner ? Halve fiken ( ferske ) med honning og valnøtter? (sammen med ost, til dessert f.eks) Eller andelår ( google tilbehør) Sorbèt ( trenger ikke være hjemmelaget ) med litt fancy pynt og litt rørte bær over ? Aspargesbønner med gratinert parmesan (tilbehør til kjøtt) Broren min er litt matsnobb, bare tenker på hva han ville likt...
L-8 Skrevet 27. mars 2012 #10 Skrevet 27. mars 2012 Jeg er matsnobb! Hvilke råvarer kunne du tenke deg å bruke?
Gjest Juliea+gullet07.03.11 Skrevet 27. mars 2012 #11 Skrevet 27. mars 2012 Lammestek! Påsken starter jo på søndag og en stek gjør seg jo selv, partypoteter ved siden av og en god saus og noe tilbehør du liker, en god rødvin og middagen er i boks!
Ikkesåallerværst Skrevet 27. mars 2012 #12 Skrevet 27. mars 2012 Hakket tomat på boks (kjøp noen litt dyre), jeg bruker 2 til to voksne og en treåring (har da rester). Til to bokser: Fres 1 løk, med en hvitløksbåt og ca 10 gram ingefær. Tilsett tre gulrøtter, i skiver, fres videre. Løken skal ikke bli brun. Hell oppi tomatene, og ca 2 dl vann der du har rørt ut klar buljong. Tilsett to teskjeer sukker, la koke til gulrøttene er møre. Hell så alt i en blender, kjør til en jevn blanding. Kok feks egg til, og stek noe godt bacon ved siden av. Og rundstykker med godt smør.
Anonym bruker Skrevet 27. mars 2012 #13 Skrevet 27. mars 2012 Å, ble så glad når så mange har svart. Trodde jeg måtte inn å dytte. Tusen takk! Skal studere svarene nøye når jeg får tid etterpå. HI
Anonym bruker Skrevet 27. mars 2012 #14 Skrevet 27. mars 2012 Jeg er matsnobb! Hvilke råvarer kunne du tenke deg å bruke? Det går mye i kylling her. Men prøver gjerne noe nytt bare det ikke kan gå feil.
Anonym bruker Skrevet 27. mars 2012 #15 Skrevet 27. mars 2012 Lag feks jordskokkmos (husker ikke hva det egentlig heter) men "potetmos" laget med jordskokk. Dette er bare tilbehør altså, men knallgodt! og jordskokk er imponerende selv for matsnobber! Også er det utrolig enkelt:) Bare google for oppskrift. men kok opp jordskokker, mos de med en stavmikser og tilsett litt fløte, smør, salt og pepper så kommer du langt. V har servert det med dampet torsk med stekt bacon og smørdampede grønnsaker. Lett å lage, men ser flott ut! Forrett: en eller annen hjemmelaget suppe? feks gulrotsuppe? Aspargessuppe? Søk på matsteder som aperitif.no og du får masse supre oppskrifter!
Anonym bruker Skrevet 27. mars 2012 #16 Skrevet 27. mars 2012 Lammelår, sett det i ovnen på 100 grader i noen timer, bruk steketermometer så du får en kjernetemperatur på mellom 55 og 70 grader, alt ettersom hvor godt stekt du vil ha det. Server med sellerirotpurè, asparges og saus. Saus lager du av rødvin som du koker sammen med løk, gulrot og selleri til det har tyknet endel. Tilsett kraften fra lammelåret og kok videre. Sausen smakes til med salt og pepper, evt sukker hvis det trengs (balsamico er et godt triks for å få en fyldigere smak) Avslutt med litt smør.
Anonym bruker Skrevet 27. mars 2012 #17 Skrevet 27. mars 2012 Risotto: Hakk opp sjalottløk og litt hvitløk og fres lett i smør i en gryte. Tilsett ris (oppskriften står på pakken) og la det frese et øyeblikk sammen med løken. Spe ut med en blanding av hvitvin og grønnsak/kylling-buljong. La det koke inn mellom hver gang du tilsetter væske. Fres sopp ved siden av og tilsett denne og biter av asparges sammen med en god neve revet parmesan rett før servering. Smaker godt sammen med svinefilèt og rødvinsreduksjon.
Gjest sug lut Skrevet 27. mars 2012 #18 Skrevet 27. mars 2012 Matsnobber bør få Grandis bare for å se om de kan oppføre seg.
L-8 Skrevet 27. mars 2012 #19 Skrevet 27. mars 2012 Risotto: Hakk opp sjalottløk og litt hvitløk og fres lett i smør i en gryte. Tilsett ris (oppskriften står på pakken) og la det frese et øyeblikk sammen med løken. Spe ut med en blanding av hvitvin og grønnsak/kylling-buljong. La det koke inn mellom hver gang du tilsetter væske. Fres sopp ved siden av og tilsett denne og biter av asparges sammen med en god neve revet parmesan rett før servering. Smaker godt sammen med svinefilèt og rødvinsreduksjon. Jeg heier på denne, risotto er aldri feil! Men hva med å kjøpe noen kyllinglår av god kvalitet (stange, liveche e.l.) fyll god ost (f.eks blåmugg) under skinnet, Evt sammen med noen gode urter (salvie?) og salt/pepper på oversikten av skinnet. Risle godt med god olje over, og legg gjerne noen småtomater i formen med kyllingen, så blir de deilig smakfulle. Server med litt grønt.
Gjest Tullmusa83 Skrevet 27. mars 2012 #20 Skrevet 27. mars 2012 Ser du har fått tips om andelår ville tatt andebryst i stedet gnidd med honing salt og peper stekt som vannlig biff. Tatt jordskokkpuren hun andre foreslo til tilbehør sammen med rødvinssaus og urtebakte poteter. Da ville du ihvertfall imponert meg og jeg har to kokkefagbrev. Jordskokk er en grønnsak alt for få kjenner til og bruken av denne viser virkelig en matsnobb at du kan ditt.
Himmel og hav Skrevet 27. mars 2012 #21 Skrevet 27. mars 2012 Dette faller i smak selv hos min matsnobbsvigerinne: Hjemmelagede burgere! Bruk kjøttdeig, og beregn godt monn. Jeg pleier å blande i finhakket løk, salt, pepper, hvitløk og litt chili eller dijonsennep. Lag gjerne farsen i god tid slik at kryddersmaken får trekke ut. Lag store burgere som du bruner i panna, og ettersteker i ovnen i ca 10 minutter. Server dem med ciabattabrød, hjemmelaget hamburgerdressing, ulike typer salat, tomat, rødløk, avokado og evt annet som passer til. Ovnsstekte båtpoteter er godt inntil, og kaldt øl. Jeg slumper bare, men denne er omtrent sånn jeg lager den: Hjemmelaget hamburgerdressing 1,5 dl majones 0,5 dl creme fraiche 1 dl Heinz ketchup 2 ts paprikapulver 1 ts worsestershire sauce 0,5 ts finhakket sylteagurk 1 ts tørket dill salt, pepper og ørlite sukker
salt_fisk Skrevet 27. mars 2012 #22 Skrevet 27. mars 2012 Laksefilet med sitronmarinade, servert med stekt asparges pakket inn i spekeskinke og en dasj aioli til, enkelt - men utrolig godt! Dersom du vil så passer det seg også med jordskokkmos :-)
Anonym bruker Skrevet 27. mars 2012 #23 Skrevet 27. mars 2012 Mmm.. Fikk vann i munnen av denne tråden.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå