Anonym bruker Skrevet 23. mars 2012 #1 Skrevet 23. mars 2012 jeg er 7 uker på vei, og vi skal ut å spise i dag, kan jeg spise en biff som er medium stekt?
mamma_til_gutt Skrevet 23. mars 2012 #2 Skrevet 23. mars 2012 Det er anbefalt å kun spise gjennomstekt kjøtt i graviditeten.
Anonym bruker Skrevet 23. mars 2012 #3 Skrevet 23. mars 2012 En biff som er rosa (altså medium stekt) har hatt en kjernetemperatur på 65 grader. Og da er alle de bakteriene som man er redde for (som sjeldent forekommer i Norge) fakisk drept. Jeg har spist biffen min medium i alle mine 3 svangerskap. Alt med måte. Nekter å spise ihjelstekt mat som faktisk ikke er nødvendig å gjøre bare fordi jeg er gravid, når det andre er helt trygt.
Anonym bruker Skrevet 23. mars 2012 #4 Skrevet 23. mars 2012 Velger å følge rådene på Matportalen og der står det klart og tydelig at kjøttet skal være gjennomstekt eller kokt. Kjøttet skal ikke være rosa og kjøttkraften skal være klar. Folk får gjøre som de vil, men jeg synes det er et relativt lite offer å velge bort dette i 9 måneder. Finnes mange andre gode ting vi gravide kan kose oss med :-)
Anonym bruker Skrevet 23. mars 2012 #5 Skrevet 23. mars 2012 joda, men når man for en gangs skyld skal ut å spise så tenker jeg å spise noe jeg liker... liker ikke fisk, så da har jeg fint lite å velge mellom men får se hva de har på menyen igrunn....er allefall 3 år siden sist jeg var ute å spiste så... HI
mamma_til_gutt Skrevet 23. mars 2012 #6 Skrevet 23. mars 2012 Du gjør jo som du vil, og oddsen for konsekvens er liten. Jeg tok en medium-well en dag da jeg bar i din situasjon, men må ærlig innrømme at det ikke smakte særlig godt. Jeg visste jo at det kunne være skadelig. Men som sagt skjer sjelden. Men at medium biff har hatt kjernetemp høy nok til å drepe farlige ting er ikke tilfellet altså.
sillyfilly og Olivia Skrevet 23. mars 2012 #7 Skrevet 23. mars 2012 En biff som er rosa (altså medium stekt) har hatt en kjernetemperatur på 65 grader. Og da er alle de bakteriene som man er redde for (som sjeldent forekommer i Norge) fakisk drept. Jeg har spist biffen min medium i alle mine 3 svangerskap. Alt med måte. Nekter å spise ihjelstekt mat som faktisk ikke er nødvendig å gjøre bare fordi jeg er gravid, når det andre er helt trygt. Jeg er enig her altså... Altså her i Norge på en relativt trygg restaurant(altså ville ikke spist halvveis stekt kjøtt på kebab sjapper feks) så ville jeg bare gjort det altså.
Gjest Juliea+gullet07.03.11 Skrevet 23. mars 2012 #8 Skrevet 23. mars 2012 Skal det ikke være 175 grader i minst 4 min for at det er ok? 165 er ikke høy nok temperatur da. Jeg hadde ikke gjort det, spis fugl eller gjennomstekt.
Anonym bruker Skrevet 23. mars 2012 #10 Skrevet 23. mars 2012 Skal det ikke være 175 grader i minst 4 min for at det er ok? 165 er ikke høy nok temperatur da. Jeg hadde ikke gjort det, spis fugl eller gjennomstekt. ?
Gjest Juliea+gullet07.03.11 Skrevet 23. mars 2012 #11 Skrevet 23. mars 2012 Husker dette vagt fra jeg var gravid og ville spise lam. At jeg kunne putte inn et steke termometer og om det var stabilt 175 grader i 4 minutter var bakteriene drept. Tenkte det gjaldt biffngså, men biff får sjelden en skjøt temperatur siden den stekes så kort så jeg ville ikke spist biff med mindre den bar gjennomstekt.
Anonym bruker Skrevet 23. mars 2012 #12 Skrevet 23. mars 2012 Hehe. Hvis biffen blir 175 grader inni så skal jeg love deg at du ikke spiser den! En medium/rå biff er ca 55-60 grader i kjernen. Medium 60-65 over 65 så er den så godt som kremert Tenk på at kokende vann er 100 grader, og så skal det være 75% varmere enn det?
Gjest Juliea+gullet07.03.11 Skrevet 23. mars 2012 #13 Skrevet 23. mars 2012 Som smjeg skrev over vet kr en biff ikke blir så varm, men jeg husker dette gjaldt stek iallefal. Så derfor jeg ikke ville spist biff fordi den ikke er i nærheten... Men er vel bare å sjekke matoortalen jeg husker ikke så godt. Men jeg ville uansett ikke spist en medium biff. Er ikke anbefalt så hvorfor ta sjansen
Gjest tilda med to små <3 Skrevet 23. mars 2012 #14 Skrevet 23. mars 2012 Jeg tenker at i 9 mnd bør det ikke føles som noe voldsomt stort offer å lese og ta til etterretning det som står på matportalen ;-)
Anonym bruker Skrevet 23. mars 2012 #15 Skrevet 23. mars 2012 Det gjelder ikke stek heller. Helt ok at man ikke skal spise rått kjøtt, men ikke oppfordre folk til å brenne opp maten, for den vil nesten ta fyr om du steker (uansett hvilket kjøtt det måtte være snakk om) til 175 grader.
Gjest Juliea+gullet07.03.11 Skrevet 24. mars 2012 #16 Skrevet 24. mars 2012 Oppfordrer da ikke folk til å brenne Opp Maten. Men det er da ikke uvanlig at mat som er i ovn slik en stek gjerne er har en ovnstwmoerstur på over 200 grader til og med.. Skrev det ikke er slik med biff fordi den vil bli ødelagt, men er da ingen som steker en stek på 75 grader den stekes da Alltid på godt over 100 grader. Herregud
Anonym bruker Skrevet 24. mars 2012 #17 Skrevet 24. mars 2012 Oppfordrer da ikke folk til å brenne Opp Maten. Men det er da ikke uvanlig at mat som er i ovn slik en stek gjerne er har en ovnstwmoerstur på over 200 grader til og med.. Skrev det ikke er slik med biff fordi den vil bli ødelagt, men er da ingen som steker en stek på 75 grader den stekes da Alltid på godt over 100 grader. Herregud Du er gjerne ikke så dreven på kjøkkenet? For dette skjønner du visst ikke....
Mamma i vinden Skrevet 24. mars 2012 #18 Skrevet 24. mars 2012 Skal det ikke være 175 grader i minst 4 min for at det er ok? 165 er ikke høy nok temperatur da. Jeg hadde ikke gjort det, spis fugl eller gjennomstekt. :-) Er nok 75 grader, ikke 175!
Mamma i vinden Skrevet 24. mars 2012 #19 Skrevet 24. mars 2012 Og HI: Det er ikke verre enn å spise biffen "well done" denne ene gangen! Hvorfor lage et stort problem ut av en bagatell? Med masse godt tilbehør blir det bra, selv om kjøttet er helt gjennomstekt. Kos deg!
Anonym bruker Skrevet 24. mars 2012 #20 Skrevet 24. mars 2012 Mulig det er noen som blander fahrenheit og celsius grader her.
Anonym bruker Skrevet 24. mars 2012 #21 Skrevet 24. mars 2012 Neida, hun tror at steketemperatur og kjernetemperatur er det samme... Forøvrig går det meget fint å steke kjøttet på 75 grader, men da over laaaaaang tid. Det er faktisk da det blir aller best.
Ugress Skrevet 24. mars 2012 #22 Skrevet 24. mars 2012 Hehe.. Tror du har misforstått kraftig Oppfordrer da ikke folk til å brenne Opp Maten. Men det er da ikke uvanlig at mat som er i ovn slik en stek gjerne er har en ovnstwmoerstur på over 200 grader til og med.. Skrev det ikke er slik med biff fordi den vil bli ødelagt, men er da ingen som steker en stek på 75 grader den stekes da Alltid på godt over 100 grader. Herregud
Mamma i vinden Skrevet 24. mars 2012 #23 Skrevet 24. mars 2012 Oppfordrer da ikke folk til å brenne Opp Maten. Men det er da ikke uvanlig at mat som er i ovn slik en stek gjerne er har en ovnstwmoerstur på over 200 grader til og med.. Skrev det ikke er slik med biff fordi den vil bli ødelagt, men er da ingen som steker en stek på 75 grader den stekes da. Selvsagt steker man på høyere temp, men her var det snakk om steketermometer og innvendig temp! Alltid på godt over 100 grader. Herregud
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå