*ei tulle+spire* Skrevet 21. mars 2012 #1 Skrevet 21. mars 2012 jeg skal lage et stort fruktfat, men sist ble omtrent alle eplene og bananbitene brune etter kort tid, enda jeg la de i sitronvann først! Har du noen tips til å unngå dette? Tenkte å ha me jorbær i skiver,blåbær, bringebær,eplebåter,melon og druer denne gang å lage en figur på et fat,da jenta mi skal ha med på bursdagsfeiring. Andre tips til frukt o.l mottas me takk:D
litekreativtbrukernavn Skrevet 21. mars 2012 #3 Skrevet 21. mars 2012 Har over litt ren sitronsaft... Alt med syre skal hjelpe, så eple eller appelsinjuice funker sikkert også
lykkelig<3 Skrevet 21. mars 2012 #4 Skrevet 21. mars 2012 Eit tips til og skjære banan er og bruke plast kniv.!!!! Då kan du unngå att det vert brunt.. Kanskje du kan prøve det på eple også.!?!
stadig_større Skrevet 21. mars 2012 #5 Skrevet 21. mars 2012 Når du åpner for oksygen på epler/pærer/bananer etc vil det sette igang en prossess som gjør frukten brun, skjært med plastkniv eller ikke.. Det du kan gjøre er å ta, som allerede foreslått, eplejuice eller frisk sitron og helle dette over frukten. Du kan også fylle en bolle med kaldt vann, og ha sitron i, og "skylle" frukten oppi. Da blir det ikke så sterk smak av evt. eple eller sitron. Jeg personlig syns det er godt å bruke diverse juice, for det gir god smak, spesielt i fruktsalat Sikkert litt klønete forklart, men håper du får et friskt og fint fruktfat
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå