Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Annonse

Annonse

Trenger vel ikke bli helt fanatiske vel...?!

 

Nei, det er jeg enig i. Men jeg kjenner meg selv så godt nå, at skulle det bli en SA eller MA, så vil min hjerne vrenge seg, og jeg vil selvfølgelig lure på om noe av det jeg gjorde, ikke gjorde og spiste påvirket slik at det ble slik.... Jeg er ikke noe flink til å la ting gå, spesielt ikke om jeg KUNNE ha gjort ting mer etter boka...

 

Jeg er nå 34 år, og jeg har ALDRI før testet positivt noen gang. Selv om jeg har prøvd leeenge før. Jeg husker bare at jeg var i 39 pp, da begynte vi å gi opp. Derfor kan det jo faktisk være sånn at det er vanskelig for meg å bli gravid. Og da vil jeg ikke ta sjansen... tenk om det tar 10 7 år til neste gang jeg blir gravid?

 

Derfor så passer jeg litt ekstra på. Det er igrunn lite å ofre, for JEG SKAL Få BLI MAMMA <3

Gjest Shanti ♥

Jeg er også litt "hysterisk" når det kommer til å spise og gjøre de riktige tingene (lar være å spise salat på restuarant/kafè, selv etter å ha spurt om de har vasket den skikkelig, har gått helt cold turkey på kaffen, spiser bare kokt skinke første dagen pakka er åpen, har dårlig samvittighet om jeg tar en 0.33 Munkholm osv), men en ostekake tror jeg jeg ville unnet meg.. Jeg er ingen kakebaker, men lager de ikke alltid ostekake med kremost fra beger, da (philadelphia, snøfrisk osv)? De er på listen over ting som er trygge å spise.. :)

 

Men, mamma i November, jeg forstår deg så inderlig godt, og vil du stresse deg opp over å ha spist det i ettertid og ubehaget ved det vil oppveie evt gleden av kaka (selv om du _egentlig_ vet det er greit) - så syns jeg det er vel verdt å holde seg unna :)

Jeg er i grunn veldig heldig, for jeg liker ikke kaffe, drikker sjeldent alkohol (for jeg syns det smaker så dårlig), og røyker ikke. Så det er ikke så mye jeg "må" slutte med. Og da er spekemat og gode oster som jeg er så glad i det eneste. Det er helt greit :)

 

Det fine er, at jeg har termin gor tid før jul, så da får jeg med meg biff tartar 1. juledag :D

 

Men jeg er helt enig i at en ikke behøver å bli fanatiske. En velger jo helt selv hva en gjør :) Og som oftest går det jo også veldig bra.

Jeg synes det er bedre å være litt forsiktig enn å være uforsiktig sånn at man er på den sikre siden ;) Jeg har heller aldri testet positivt før (33 år) og har sluttet med kaffe og cola :) synes ikke det er noe tap. Men jeg drikker alkoholfri øl fordi jeg har så lyst på øl når gubben tar øl i helgene ;) det fungerer bra hehe og jeg er i fin form dagen etter.....det er ikke han ;)

Spiser fremdeles trøderfår og noen grillpølser råe, samme som i gjorde før jeg ble gravid.

Har ikke blitt fanatiker :)

grillpølser er ikke rå ... i salg i butikk... så det er nok trygt :)

 

jeg har alltid sagt at de er råe men vet at de er bare kalde men like vell :)

Hadde de ikke vært trygge så hadde i gjort det likevel. De er bare så gode, liker de mest kalde enn varme.

Vanlig smørost er ikke faaarlig:) Det er upastoriserte oster som er det;p

 

Jeg var bare inne på denne Matportalen, og der står det at pastauristerte oster også kan inneholde det vi ikke skal ha (husker ikke det i farten, har vært en laaang dag....). Og så leste jeg om ei som hadde blitt smitta en gang på sykehuset, og mista sine tvillinger... :(

 

"Listeria har også blitt

påvist i myke og halvmyke oster som er

laget av pasteurisert melk, som for eksempel

brie, camembert og i muggoster

som gorgonzola. Selv om listeria forekommer

svært sjelden i disse ostene,

er man helt på den sikre siden dersom

man velger å unngå dem under svangerskapet.

Hvis gravide likevel ønsker

å spise denne type ost, bør den i hvert

fall inntas ferskest mulig. Tubeoster

og fastoster som Norvegia, Jarlsberg,

gauda og parmesan er trygge."

 

 

http://www.adressa.no/forbruker/helse/article990372.ece

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=187875

 

Så det hjelper ikke at mykosten er pasteuristert serru!

 

Men ostekaker er vel ikke laget med camembert, så det burde jo kanskje gå bra.

Har jobbet med ost så vet det:-)

 

Så St. Olavs hospital tar feil når de skriver at hun med tvillinger mistet dem på grunn av en Tine ost som var past?

 

Se også Matportalen, og PDF filen: Lev sunt i svangerskapet. Det er her det står at past-oster også kan inneholde Listeria.

 

Syns det blir helt feil å si at du vet, for det finnes mange her inne som har hatt mange SA/ MA og som er bekymret!

 

Så sjekk selv med ulike instanser, og les deg opp. Selv om du en gang har jobbet med ost, så betyr ikke det at du kan mye om dette.

 

Vet ikke om linken funker, men her er PDF-filen: http://www.matportal...kapet+%28PDF%29

Er det noen som vet om vi kan spise gauda ost? Jeg er også av disse som skriver over at de heller er "hysteriske" og ofrer litt for at det skal gå bra(det er jo desverre ingen garanti uansett hva man kutter ut) da jeg har ønsket å bli mamma i bortimot 10 år. Har ikke prøvd så lenge da... Har bare alltid kommet noe i veien når tiden var inne for å begynne å prøve. I tilegg har jeg mistet 2 ganger og hatt en kjemisk graviditet noe ca halvparten av fagfolk mener er en sa. Så jeg spiser gjerne et pålegg resten av graviditeten om det kan sikre meg litt mere. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...