Gå til innhold

Hva serverer dere når dere har gjester? Er det dårlig økonomi som gjør at noen er litt kipe med gjestene??


Anbefalte innlegg

Skrevet

hos meg får dere tilbud om kaffe og/eller annen drikke, men sjelden noe å bite i. Jeg trenger ikke spise for å kose meg.

 

når jeg serverer noe er det ikke kos jeg tenker i det hele tatt.

men ernæring fordi det er tid for det. jeg er sånn at jeg spiser etter klokken. og når jeg da tilfeldigvis har gjester så serverer jeg dem det jeg ellers skulle spise.

Når jeg har gjester som er her i flere timer, noen kommer langsveisfra og har kjørt to timer og er her 7 timer så klarer jeg meg ikke så lenge uten mat. Andre som bor nærmere er veldig travle med jobb og barn og jeg ser dem 2-3 ganger i året. da er det naturlig at når de først er her så er de gjerne 4 timer en lørdag eller søndag. og da er det gjerne 3 tiden de kommer, og det blir naturlig med et middagsmåltid. jeg vet de kommer så jeg ordner klart i forveien. er det lasagne som er på menyen for eksempel. lager jeg den på formiddagen, så steker jeg den når vi skal ha middag. lett å lage i langpanna så to familier kan spise seg mette. ser ikke problemet. et problem kan være at man ikke har råd.

 

Ja, nå tenkte jeg helst på de som bare kommer på kaffebesøk. Er det tid for mat lager jeg selvfølgelig mat til gjestene også. Men jeg er ikke særlig interessert i å stå på kjøkkenet å lage mat når jeg har besøk, så det blir ikke noe avansert. Annet enn om vi har bedt folk på mat, men da er jeg jo forberedt og har maten ferdig.

 

Jeg forventer ikke at alle er som meg. Jeg er en hobby kokk. Det værste jeg vet er hvis jeg er på beøsk hos noen å de står en time på kjøkkenet å lager mat, det er jo kjedelig. Når jeg en av de gangene har bedt noen på middagen er hemmeligheten og gjøre det meste klart før gjestene kommer. Jeg har kuttet ferdig saltat om det er tilbehøret. Jeg har en stek i ovnen, og den steker jo seg selv. Grilling på sommeren, da kan jeg ha laget potetsalat og salat ferdig og når gjestene kommer er det bare å slappe av. Men ikke alle er like organisert.

 

Du synes at folk som ikke serverer ting er kjedelig. De som serverer pølser er kjedelig. De som står 1 time på kjøkkenet for å lage ordentlig mat som er god nok for deg, er også kjedelig. Lurer på om det i det hele tatt er mulig å gjøre deg til lags???

Skrevet

Godt dere er perfekte, da... Vi lager mye rar mat til vanlig, men opplever at mange andres unger kan være ganske kresne.. Da er det lettvint å ty til pølser, sånn at de i hvert fall blir mette. Det betyr ikke at det er pølser på menyen hver dag...

 

HVa som serveres gjestene her i huset varierer veldig.. Det kommer an på hva vi har. Jeg liker ikke å kjøpe inn mer enn det vi trenger, for jeg hater å kaste mat, i tillegg til at jeg fort kan spise altfor mye selv hvis det finnes i skapene.

 

Men mine (pølseelskende) unger spiser mer enn gjerne;torsk laks, kylling, linsesuppe, bønnegryte, brokkoli og andre sunnere saker. Dersom vi inviterer på middag, er det som oftest litt mer forseggjort mat, ja... Men kommer de uventet, så må vi ta det vi har, og pølser og kjøttdeig har vi alltid i frysen...

Skrevet

hos meg får dere tilbud om kaffe og/eller annen drikke, men sjelden noe å bite i. Jeg trenger ikke spise for å kose meg.

 

når jeg serverer noe er det ikke kos jeg tenker i det hele tatt.

men ernæring fordi det er tid for det. jeg er sånn at jeg spiser etter klokken. og når jeg da tilfeldigvis har gjester så serverer jeg dem det jeg ellers skulle spise.

Når jeg har gjester som er her i flere timer, noen kommer langsveisfra og har kjørt to timer og er her 7 timer så klarer jeg meg ikke så lenge uten mat. Andre som bor nærmere er veldig travle med jobb og barn og jeg ser dem 2-3 ganger i året. da er det naturlig at når de først er her så er de gjerne 4 timer en lørdag eller søndag. og da er det gjerne 3 tiden de kommer, og det blir naturlig med et middagsmåltid. jeg vet de kommer så jeg ordner klart i forveien. er det lasagne som er på menyen for eksempel. lager jeg den på formiddagen, så steker jeg den når vi skal ha middag. lett å lage i langpanna så to familier kan spise seg mette. ser ikke problemet. et problem kan være at man ikke har råd.

 

Ja, nå tenkte jeg helst på de som bare kommer på kaffebesøk. Er det tid for mat lager jeg selvfølgelig mat til gjestene også. Men jeg er ikke særlig interessert i å stå på kjøkkenet å lage mat når jeg har besøk, så det blir ikke noe avansert. Annet enn om vi har bedt folk på mat, men da er jeg jo forberedt og har maten ferdig.

 

Jeg forventer ikke at alle er som meg. Jeg er en hobby kokk. Det værste jeg vet er hvis jeg er på beøsk hos noen å de står en time på kjøkkenet å lager mat, det er jo kjedelig. Når jeg en av de gangene har bedt noen på middagen er hemmeligheten og gjøre det meste klart før gjestene kommer. Jeg har kuttet ferdig saltat om det er tilbehøret. Jeg har en stek i ovnen, og den steker jo seg selv. Grilling på sommeren, da kan jeg ha laget potetsalat og salat ferdig og når gjestene kommer er det bare å slappe av. Men ikke alle er like organisert.

 

Du synes at folk som ikke serverer ting er kjedelig. De som serverer pølser er kjedelig. De som står 1 time på kjøkkenet for å lage ordentlig mat som er god nok for deg, er også kjedelig. Lurer på om det i det hele tatt er mulig å gjøre deg til lags???

 

Samtidig som jeg lurer på når du rekker å jobbe og følge opp ungene? Siden du alltid har sunn og avansert mat klar om det kommer unger på besøk hver dag, om det kommer uventet besøk osv. De fleste med full jobb, unger på sport eller/og musikk, husarbeid og mann har ikke tid til å kokkelere flere timer om dagen.

Skrevet

Jeg er enig med HI! Hos meg får alle mine gjeste, liten som stor og nær som fjern tilbud om mat og drikke alt ettersom om det er et kortere eller lengre besøk:) Jeg synes det er hyggelig:) det er ofte oppskåren frukt etc til kortere besøk og jeg fokusere på sunt kosthold i hverdagen. For meg er det helt naturlig at de som er her på besøk skal få tilbud om noe....jeg Må ikke endevende fryseren eller stelle istand et herremåltid, Men jeg tar det jeg har:) Synes bare det er fint jeg:) nå er jeg kokk og kostholdsveileder da så klart interessen min er over gjennomsnittet i forhold til mat og kosthold., men jeg tror jeg hadde gjort det samme om jeg hadde en annen jobb også....er vant til det fra barndommen av:) moro å lese denne tråden nedover å se de ulike svarene og ikke minst reaksjonene:)

 

Så godt å lese svaret ditt, og jeg er ikke alene i denne lille verden :-)

Skulle ønske det var flere som oss.

Jeg skjønner ikke hvorfor det er skal være så vanskelig. Men nå har jeg jo fått mange forskjellige svar.

En stor klem til deg.

 

HI

Skrevet

hos meg får dere tilbud om kaffe og/eller annen drikke, men sjelden noe å bite i. Jeg trenger ikke spise for å kose meg.

 

når jeg serverer noe er det ikke kos jeg tenker i det hele tatt.

men ernæring fordi det er tid for det. jeg er sånn at jeg spiser etter klokken. og når jeg da tilfeldigvis har gjester så serverer jeg dem det jeg ellers skulle spise.

Når jeg har gjester som er her i flere timer, noen kommer langsveisfra og har kjørt to timer og er her 7 timer så klarer jeg meg ikke så lenge uten mat. Andre som bor nærmere er veldig travle med jobb og barn og jeg ser dem 2-3 ganger i året. da er det naturlig at når de først er her så er de gjerne 4 timer en lørdag eller søndag. og da er det gjerne 3 tiden de kommer, og det blir naturlig med et middagsmåltid. jeg vet de kommer så jeg ordner klart i forveien. er det lasagne som er på menyen for eksempel. lager jeg den på formiddagen, så steker jeg den når vi skal ha middag. lett å lage i langpanna så to familier kan spise seg mette. ser ikke problemet. et problem kan være at man ikke har råd.

 

Ja, nå tenkte jeg helst på de som bare kommer på kaffebesøk. Er det tid for mat lager jeg selvfølgelig mat til gjestene også. Men jeg er ikke særlig interessert i å stå på kjøkkenet å lage mat når jeg har besøk, så det blir ikke noe avansert. Annet enn om vi har bedt folk på mat, men da er jeg jo forberedt og har maten ferdig.

 

Jeg forventer ikke at alle er som meg. Jeg er en hobby kokk. Det værste jeg vet er hvis jeg er på beøsk hos noen å de står en time på kjøkkenet å lager mat, det er jo kjedelig. Når jeg en av de gangene har bedt noen på middagen er hemmeligheten og gjøre det meste klart før gjestene kommer. Jeg har kuttet ferdig saltat om det er tilbehøret. Jeg har en stek i ovnen, og den steker jo seg selv. Grilling på sommeren, da kan jeg ha laget potetsalat og salat ferdig og når gjestene kommer er det bare å slappe av. Men ikke alle er like organisert.

 

Du synes at folk som ikke serverer ting er kjedelig. De som serverer pølser er kjedelig. De som står 1 time på kjøkkenet for å lage ordentlig mat som er god nok for deg, er også kjedelig. Lurer på om det i det hele tatt er mulig å gjøre deg til lags???

 

Samtidig som jeg lurer på når du rekker å jobbe og følge opp ungene? Siden du alltid har sunn og avansert mat klar om det kommer unger på besøk hver dag, om det kommer uventet besøk osv. De fleste med full jobb, unger på sport eller/og musikk, husarbeid og mann har ikke tid til å kokkelere flere timer om dagen.

 

Jeg har den tiden jeg har. Jeg jobber 50% Har en mann som tjener bra. Vi bor sentralt, har alt innen gangavstand, skole, butikk og venner til barna.

Avltalte voksne besøk er sjeldne, men det blir jo litt i løpet av et år. Venner av barna er på besøk her nesten hver dag. Det er fordi jeg har mange barn. Og da er det jo sånn at mine barn besøker andre opptil flere ganger i uken også. Jeg har ikke avanserte middager hele tiden. Jeg vil si aldri avanserte middager. FOrdi jeg har laget veldig mye mat i mitt liv, syns jeg ikke det er krevende. Jeg er en ekte hobby kokk. Jeg lærte å lage hjemmelaget mat hjemme. Jeg liker ikke noe annet. Men jeg kan spise det hvis jeg får pose mat servert. Jeg følger mine store og sm¨å barn opp så godt jeg kan. jeg har aldri hevdet at jeg er perfekt. Det er ikke et mål. Jeg bruker 20-25 min på middagen. Jeg lager enkel mat til hverdags. Bruker steikeovn en del. Da legger jeg alt i en form og det steiker seg selv. Grønsaker, fisk eller kylling. De gangene jeg har inviterte gjester så gjør jeg litt mer flid ut av det. Nå er det sånn at jeg syns ikke det er krevende å stå på kjøkkenet. Men jeg vet mange syns det. Jeg syns det er krevende å løpe 3000 meter fort. Jeg vet at en som har trent mye på det syns det er helt greit. Det vi øver på blir vi gode på. Jeg har da øvd meg på matlaging, og fordi om jeg får det til virker det som en ikke kan være en god mor samtidig. Det er jeg ikke enig i.

Barna er med lage mat noen ganger også. Syns det er viktig at også de lærer å lage mat. Husarb gjør jeg også sammen med barna. Helt naturlig at de også hjelper til. Alle har sine oppgaver. Og moppe over gulvet tar meg 15 min, så ser det plutselig ganske rent og nyvasket ut her. Det er hverdagen. Jeg står ikke på kjøkkenet hele dagen om det er det du tror.

Skrevet

hos meg får dere tilbud om kaffe og/eller annen drikke, men sjelden noe å bite i. Jeg trenger ikke spise for å kose meg.

 

når jeg serverer noe er det ikke kos jeg tenker i det hele tatt.

men ernæring fordi det er tid for det. jeg er sånn at jeg spiser etter klokken. og når jeg da tilfeldigvis har gjester så serverer jeg dem det jeg ellers skulle spise.

Når jeg har gjester som er her i flere timer, noen kommer langsveisfra og har kjørt to timer og er her 7 timer så klarer jeg meg ikke så lenge uten mat. Andre som bor nærmere er veldig travle med jobb og barn og jeg ser dem 2-3 ganger i året. da er det naturlig at når de først er her så er de gjerne 4 timer en lørdag eller søndag. og da er det gjerne 3 tiden de kommer, og det blir naturlig med et middagsmåltid. jeg vet de kommer så jeg ordner klart i forveien. er det lasagne som er på menyen for eksempel. lager jeg den på formiddagen, så steker jeg den når vi skal ha middag. lett å lage i langpanna så to familier kan spise seg mette. ser ikke problemet. et problem kan være at man ikke har råd.

 

Ja, nå tenkte jeg helst på de som bare kommer på kaffebesøk. Er det tid for mat lager jeg selvfølgelig mat til gjestene også. Men jeg er ikke særlig interessert i å stå på kjøkkenet å lage mat når jeg har besøk, så det blir ikke noe avansert. Annet enn om vi har bedt folk på mat, men da er jeg jo forberedt og har maten ferdig.

 

Jeg forventer ikke at alle er som meg. Jeg er en hobby kokk. Det værste jeg vet er hvis jeg er på beøsk hos noen å de står en time på kjøkkenet å lager mat, det er jo kjedelig. Når jeg en av de gangene har bedt noen på middagen er hemmeligheten og gjøre det meste klart før gjestene kommer. Jeg har kuttet ferdig saltat om det er tilbehøret. Jeg har en stek i ovnen, og den steker jo seg selv. Grilling på sommeren, da kan jeg ha laget potetsalat og salat ferdig og når gjestene kommer er det bare å slappe av. Men ikke alle er like organisert.

 

Du synes at folk som ikke serverer ting er kjedelig. De som serverer pølser er kjedelig. De som står 1 time på kjøkkenet for å lage ordentlig mat som er god nok for deg, er også kjedelig. Lurer på om det i det hele tatt er mulig å gjøre deg til lags???

 

 

He he. Nei, når du skriver det sånn blir ser det ut til at det kan bli vanskelig. Jeg er vel i det vrange hjørnet i dag.

Jeg har alt jeg trenger, så jeg belager meg ikke på at andre skal gjøre meg til lags. Det klarer jeg fint selv. Jeg aksepeterer at ikke alle andre er som meg. Heldigvis, da ville det vært en rar verden å leve i.

 

HI

Skrevet

Godt dere er perfekte, da... Vi lager mye rar mat til vanlig, men opplever at mange andres unger kan være ganske kresne.. Da er det lettvint å ty til pølser, sånn at de i hvert fall blir mette. Det betyr ikke at det er pølser på menyen hver dag...

 

HVa som serveres gjestene her i huset varierer veldig.. Det kommer an på hva vi har. Jeg liker ikke å kjøpe inn mer enn det vi trenger, for jeg hater å kaste mat, i tillegg til at jeg fort kan spise altfor mye selv hvis det finnes i skapene.

 

Men mine (pølseelskende) unger spiser mer enn gjerne;torsk laks, kylling, linsesuppe, bønnegryte, brokkoli og andre sunnere saker. Dersom vi inviterer på middag, er det som oftest litt mer forseggjort mat, ja... Men kommer de uventet, så må vi ta det vi har, og pølser og kjøttdeig har vi alltid i frysen...

 

VI er jo ikke perfekt. Eller vi er ikke mer perfekte enn dere. Alle gjør jo det som passer sin familie best. Det er ikke noe galt med pølser. Jeg har 6 barn, og nesten alltid så har de fått servert pølser på besøk. Og klart det er stas for barna. Men det som er utrolig er at det er nesten hver eneste gang. Jeg har ikke noe i mot pølser. Men bare lurte på er det økonomi som gjør at valget faller på pølser. Jeg tror jeg har skjønt noe etterhvert. Barn er glad i pølser så da serverer man det. Det finnes jo mye annet man kan servere barn, hvis man først skal servere noe. Nå er det sånn at barna mine har flere faste venner de bytter på å besøke. Alle er ikke like ille. Men noen har servert pølser hver eneste gang i flere år. Jeg kan ha vært uheldig. Ja. Jeg er ikke bedre enn andre, men jeg prøver å finne noe annet å servere andre barn som er på besøk noe annet enn bare pølser. Selv om det er godt og enkelt å lage. Nå er det sånn at med så mange barn, er det alltid noen som er på besøk hos andre, og alltid noen andre barn som er her. Derfor merker jeg heller ikke så veldig mye i budsjettet.

Skrevet

Hos meg er det latskap som gjelder. Jeg hadde aldri i verden giddet å dra frem masse mat og greier hver gang jeg fikk besøk. Og pølser er jo bare så lettvint når man har barn på besøk. Når vi serverer andre ting er det ofte det ikke blir spist, så pølser er en hit.

Skrevet

Jeg sparer en del tid på å bo sentralt. De store barna tar bussen selv. jeg Jobbe redusert. Intresert i matlaging. Mitt største tips er planlegge. Jeg er en stor planlegger. Ellers vet jeg ikke hvordan det skulle gått rundt her. Det er full rulle og mye organisering. Jeg har alt i kjøleskapet jeg trenger dagen før. Jeg planlegger gjerne mange uker i forveien, alt jeg skal handle inn. Familien min er jobben min. Og den stortrives jeg i. Jeg liker at barna mine har besøk. Kanskje fordi at jeg er vant til å ha barn rundt meg hele tiden, så er det ikke noe ekstra for meg å ha andre på besøk. Vi er så mange, at å lage middag til et par stykk til er jo ingen ting.

 

Kjenner jeg er lei av denne tråden nå. Tilbake til hverdagen.

Der forsvant denne kvelden på dib. Da henger jeg litt etter tidskjema mitt :-)

 

HI

Skrevet

Jeg bruker å bake cupcakes eller noe annet godt, men det er hvis vi vet folk kommer, hvis ikke blir det kaffe/saft:) trenger ikke alltid å servere så mye. Å noen har med seg når de kommer, er jo ikke alltid man har tid til baking med små barn:)

Skrevet

Jeg er forsåvidt enig med HI, jeg ordner alltid med middag til planlagte besøk fra vennepar/familie/naboer etc, det ser jeg på som en selvfølge om besøket er planlagt til å være rundt middagstider. Ellers er det gjerne frukt, kake om vi har det stående etter selskap og får jeg venninner på luchbesøk (jobber turnus) så er det brødskiver evt hjemmelaget suppe, pai med salat etc. Jeg tyr svært sjelden til halvfabrikata (bortsett fra fiskeprodukter fra feks "Lofoten" og evt kjøttkaker/karbonader, men ikke så ofte vi har dette) da det er stappfullt av salt og diverse konserveringsmidler. Heldigvis går de fleste vekk fra herdet vegetabilsk fett nå og erstatter det med raps -og solsikkeolje (bla Toro og Findus).

 

Poenget er vel at om jeg har kjørt en time med hele familien for dagsbesøk hos noen venner, så hadde jeg nok blitt litt sulten om jeg bare fikk kaffe og kjeks. Hadde vi grillet pølser med lompe og salat hadde det jo vært helt greit, små barn elsker ofte pølser og voksne spiser det jo også. Fruktfat er jo topp, ungene elsker oppskåret frukt og det er mye bedre enn kjeks synes jeg. Jeg har bodd både nord og sør i landet og aldri opplevd å ikke få servering uavhengig av økonomien til de jeg har vært på besøk hos.

 

Et tips til de med dårlig råd må jo være å heller lage hjemmelaget grønnsakssuppe av first price grønnsaker enn å spise first price pølse med first prise makaroni, ernæringsforskjellen er jo enorm i de to valgene, det er ikke dyrt å spise sunt så lenge en er prisbevisst. Jeg kjøper konsekvent de billigste grønnsakene og før helgen på Rema hadde faktisk de økologiske gulrøttene (750 g) billigere kilopris enn kilosbegeret med gulrøtter fra Gartner. 1 kg løk fra first price koster fra 5-9 kr (avhengig av om du handler på meny eller Kiwi, meny er dumt om økonomien er stram) mens løk i strømpe som ikke er et kg koster gjerne 14-20 kr....selvsagt kjøper en de små løkene fra first price!

 

Nå sporet jeg litt av her. Poenget mitt er ja til å servere gjester drikke og vann utfra hva som føles naturlig og lag sunn og billig mat hjemme!

Sånn da fikk jeg sagt det;-)

Skrevet

Godt dere er perfekte, da... Vi lager mye rar mat til vanlig, men opplever at mange andres unger kan være ganske kresne.. Da er det lettvint å ty til pølser, sånn at de i hvert fall blir mette. Det betyr ikke at det er pølser på menyen hver dag...

 

HVa som serveres gjestene her i huset varierer veldig.. Det kommer an på hva vi har. Jeg liker ikke å kjøpe inn mer enn det vi trenger, for jeg hater å kaste mat, i tillegg til at jeg fort kan spise altfor mye selv hvis det finnes i skapene.

 

Men mine (pølseelskende) unger spiser mer enn gjerne;torsk laks, kylling, linsesuppe, bønnegryte, brokkoli og andre sunnere saker. Dersom vi inviterer på middag, er det som oftest litt mer forseggjort mat, ja... Men kommer de uventet, så må vi ta det vi har, og pølser og kjøttdeig har vi alltid i frysen...

 

VI er jo ikke perfekt. Eller vi er ikke mer perfekte enn dere. Alle gjør jo det som passer sin familie best. Det er ikke noe galt med pølser. Jeg har 6 barn, og nesten alltid så har de fått servert pølser på besøk. Og klart det er stas for barna. Men det som er utrolig er at det er nesten hver eneste gang. Jeg har ikke noe i mot pølser. Men bare lurte på er det økonomi som gjør at valget faller på pølser. Jeg tror jeg har skjønt noe etterhvert. Barn er glad i pølser så da serverer man det. Det finnes jo mye annet man kan servere barn, hvis man først skal servere noe. Nå er det sånn at barna mine har flere faste venner de bytter på å besøke. Alle er ikke like ille. Men noen har servert pølser hver eneste gang i flere år. Jeg kan ha vært uheldig. Ja. Jeg er ikke bedre enn andre, men jeg prøver å finne noe annet å servere andre barn som er på besøk noe annet enn bare pølser. Selv om det er godt og enkelt å lage. Nå er det sånn at med så mange barn, er det alltid noen som er på besøk hos andre, og alltid noen andre barn som er her. Derfor merker jeg heller ikke så veldig mye i budsjettet.

 

Du har 6 barn, har tid til å lage masse mat og har orden på husholdningen, hvor stor stillingsprosent har du på jobben da?

Skrevet

Jeg sparer en del tid på å bo sentralt. De store barna tar bussen selv. jeg Jobbe redusert. Intresert i matlaging. Mitt største tips er planlegge. Jeg er en stor planlegger. Ellers vet jeg ikke hvordan det skulle gått rundt her. Det er full rulle og mye organisering. Jeg har alt i kjøleskapet jeg trenger dagen før. Jeg planlegger gjerne mange uker i forveien, alt jeg skal handle inn. Familien min er jobben min. Og den stortrives jeg i. Jeg liker at barna mine har besøk. Kanskje fordi at jeg er vant til å ha barn rundt meg hele tiden, så er det ikke noe ekstra for meg å ha andre på besøk. Vi er så mange, at å lage middag til et par stykk til er jo ingen ting.

 

Kjenner jeg er lei av denne tråden nå. Tilbake til hverdagen.

Der forsvant denne kvelden på dib. Da henger jeg litt etter tidskjema mitt :-)

 

HI

 

Du jobber redusert og har store barn. Javel. Jeg har 45 minutter pendlevei til jobb, små barn som må følges opp, og 100% stilling. Samtidig som jeg har vært alene med barna i flere år, med akkurat det samme opplegget. Samboer jobber mye og ukurante arbeidstider, så mye av husarbeid osv faller på meg. Ikke alle har TID til det du driver med. Ikke alle KAN jobbe redusert eller bo sentralt. Jeg hadde aldri valgt å bo i Oslo eller andre storbyer, synes ungene har det bedre av å vokse opp på landet, uten motepress, masse kriminalitet, jåleri og andre storbyfenomener. Jeg synes du burde akseptere at andre faktisk jobber 100%, ikke alle er matinteressert slik du er, og derfor er de opptatt av andre ting enn å stå på kjøkkenet flere timer hver dag. Har ingenting med utdanning eller det å være smart å gjøre, det er TID man ikke har nok av i en travel hverdag med små barn, full jobb, hus osv.

 

Og nei, vi spiser ikke pølser og pizza hver dag, så jeg føler meg overhode ikke truffet av hovedinnlegget.

Skrevet

Godt dere er perfekte, da... Vi lager mye rar mat til vanlig, men opplever at mange andres unger kan være ganske kresne.. Da er det lettvint å ty til pølser, sånn at de i hvert fall blir mette. Det betyr ikke at det er pølser på menyen hver dag...

 

HVa som serveres gjestene her i huset varierer veldig.. Det kommer an på hva vi har. Jeg liker ikke å kjøpe inn mer enn det vi trenger, for jeg hater å kaste mat, i tillegg til at jeg fort kan spise altfor mye selv hvis det finnes i skapene.

 

Men mine (pølseelskende) unger spiser mer enn gjerne;torsk laks, kylling, linsesuppe, bønnegryte, brokkoli og andre sunnere saker. Dersom vi inviterer på middag, er det som oftest litt mer forseggjort mat, ja... Men kommer de uventet, så må vi ta det vi har, og pølser og kjøttdeig har vi alltid i frysen...

 

VI er jo ikke perfekt. Eller vi er ikke mer perfekte enn dere. Alle gjør jo det som passer sin familie best. Det er ikke noe galt med pølser. Jeg har 6 barn, og nesten alltid så har de fått servert pølser på besøk. Og klart det er stas for barna. Men det som er utrolig er at det er nesten hver eneste gang. Jeg har ikke noe i mot pølser. Men bare lurte på er det økonomi som gjør at valget faller på pølser. Jeg tror jeg har skjønt noe etterhvert. Barn er glad i pølser så da serverer man det. Det finnes jo mye annet man kan servere barn, hvis man først skal servere noe. Nå er det sånn at barna mine har flere faste venner de bytter på å besøke. Alle er ikke like ille. Men noen har servert pølser hver eneste gang i flere år. Jeg kan ha vært uheldig. Ja. Jeg er ikke bedre enn andre, men jeg prøver å finne noe annet å servere andre barn som er på besøk noe annet enn bare pølser. Selv om det er godt og enkelt å lage. Nå er det sånn at med så mange barn, er det alltid noen som er på besøk hos andre, og alltid noen andre barn som er her. Derfor merker jeg heller ikke så veldig mye i budsjettet.

 

Du har 6 barn, har tid til å lage masse mat og har orden på husholdningen, hvor stor stillingsprosent har du på jobben da?

 

50%

jeg jobber meg ernærning.

Undervise i kosthold på en skole

Ikke glem at jeg har en mann. han jobber 8-4.

de store barna smører jo brødmåltid selv, skjærer opp frukt og grønt. hva er problemet?

Skrevet

Godt dere er perfekte, da... Vi lager mye rar mat til vanlig, men opplever at mange andres unger kan være ganske kresne.. Da er det lettvint å ty til pølser, sånn at de i hvert fall blir mette. Det betyr ikke at det er pølser på menyen hver dag...

 

HVa som serveres gjestene her i huset varierer veldig.. Det kommer an på hva vi har. Jeg liker ikke å kjøpe inn mer enn det vi trenger, for jeg hater å kaste mat, i tillegg til at jeg fort kan spise altfor mye selv hvis det finnes i skapene.

 

Men mine (pølseelskende) unger spiser mer enn gjerne;torsk laks, kylling, linsesuppe, bønnegryte, brokkoli og andre sunnere saker. Dersom vi inviterer på middag, er det som oftest litt mer forseggjort mat, ja... Men kommer de uventet, så må vi ta det vi har, og pølser og kjøttdeig har vi alltid i frysen...

 

VI er jo ikke perfekt. Eller vi er ikke mer perfekte enn dere. Alle gjør jo det som passer sin familie best. Det er ikke noe galt med pølser. Jeg har 6 barn, og nesten alltid så har de fått servert pølser på besøk. Og klart det er stas for barna. Men det som er utrolig er at det er nesten hver eneste gang. Jeg har ikke noe i mot pølser. Men bare lurte på er det økonomi som gjør at valget faller på pølser. Jeg tror jeg har skjønt noe etterhvert. Barn er glad i pølser så da serverer man det. Det finnes jo mye annet man kan servere barn, hvis man først skal servere noe. Nå er det sånn at barna mine har flere faste venner de bytter på å besøke. Alle er ikke like ille. Men noen har servert pølser hver eneste gang i flere år. Jeg kan ha vært uheldig. Ja. Jeg er ikke bedre enn andre, men jeg prøver å finne noe annet å servere andre barn som er på besøk noe annet enn bare pølser. Selv om det er godt og enkelt å lage. Nå er det sånn at med så mange barn, er det alltid noen som er på besøk hos andre, og alltid noen andre barn som er her. Derfor merker jeg heller ikke så veldig mye i budsjettet.

 

Du har 6 barn, har tid til å lage masse mat og har orden på husholdningen, hvor stor stillingsprosent har du på jobben da?

 

50%

jeg jobber meg ernærning.

Undervise i kosthold på en skole

Ikke glem at jeg har en mann. han jobber 8-4.

de store barna smører jo brødmåltid selv, skjærer opp frukt og grønt. hva er problemet?

 

Problemet er at svært mange må jobbe 100%. Og i andre yrker enn ernæringsfysiolog. Derfor har ikke alle så forbannet god tid til å stå ved grytene timesvis hver dag.

Skrevet

Godt dere er perfekte, da... Vi lager mye rar mat til vanlig, men opplever at mange andres unger kan være ganske kresne.. Da er det lettvint å ty til pølser, sånn at de i hvert fall blir mette. Det betyr ikke at det er pølser på menyen hver dag...

 

HVa som serveres gjestene her i huset varierer veldig.. Det kommer an på hva vi har. Jeg liker ikke å kjøpe inn mer enn det vi trenger, for jeg hater å kaste mat, i tillegg til at jeg fort kan spise altfor mye selv hvis det finnes i skapene.

 

Men mine (pølseelskende) unger spiser mer enn gjerne;torsk laks, kylling, linsesuppe, bønnegryte, brokkoli og andre sunnere saker. Dersom vi inviterer på middag, er det som oftest litt mer forseggjort mat, ja... Men kommer de uventet, så må vi ta det vi har, og pølser og kjøttdeig har vi alltid i frysen...

 

VI er jo ikke perfekt. Eller vi er ikke mer perfekte enn dere. Alle gjør jo det som passer sin familie best. Det er ikke noe galt med pølser. Jeg har 6 barn, og nesten alltid så har de fått servert pølser på besøk. Og klart det er stas for barna. Men det som er utrolig er at det er nesten hver eneste gang. Jeg har ikke noe i mot pølser. Men bare lurte på er det økonomi som gjør at valget faller på pølser. Jeg tror jeg har skjønt noe etterhvert. Barn er glad i pølser så da serverer man det. Det finnes jo mye annet man kan servere barn, hvis man først skal servere noe. Nå er det sånn at barna mine har flere faste venner de bytter på å besøke. Alle er ikke like ille. Men noen har servert pølser hver eneste gang i flere år. Jeg kan ha vært uheldig. Ja. Jeg er ikke bedre enn andre, men jeg prøver å finne noe annet å servere andre barn som er på besøk noe annet enn bare pølser. Selv om det er godt og enkelt å lage. Nå er det sånn at med så mange barn, er det alltid noen som er på besøk hos andre, og alltid noen andre barn som er her. Derfor merker jeg heller ikke så veldig mye i budsjettet.

 

Du har 6 barn, har tid til å lage masse mat og har orden på husholdningen, hvor stor stillingsprosent har du på jobben da?

 

50%

jeg jobber meg ernærning.

Undervise i kosthold på en skole

Ikke glem at jeg har en mann. han jobber 8-4.

de store barna smører jo brødmåltid selv, skjærer opp frukt og grønt. hva er problemet?

 

Vet du når barna er 13, 15 og 18 så er de ikke små barn lengre som roter rundt. de kan lage mat selv også.

og de små barna er 6 mnd, 4 og 7 år. Hvis jeg skal være sarkastisk mot deg, klarer ikke du å håndtere dine to små??

 

HI

Skrevet

Jeg er opptatt av biler og alt med motor, og særlig på det med sikre biler osv. Da kan jeg også spørre som du, HI, om mine naboer og flere i vennekretsen har for lite opplysning, utdanning eller økonomi siden de velger mindre sikre, gamle biler, som kommer dårligere ut ved kollisjon enn nyere stasjonsvogner? At de ikke følger alle servicene på bilene sine slavisk og ikke vet hvordan man skifter olje? Hvorfor barnet mitt blir transportert i en slik bil når h*n skal på tur med kameratene sine? Bare fordi DU er over gjennomsnittet interessert i ernæring og jobber med det, betyr ikke at folk som ikke har den samme interessen er fattige eller dumme, eller har for lite utdanning. Det handler om interesser, that's it.

Skrevet

til de som lurer. Minsten sover luren sin. En i barnehage, en på skolen, resten ordner seg selv.

Og det finnes hjelpemidler som gjør at det går ganske fort å lage mat.

¨Mange ganger putter jeg alt i steikeovnen. Kjøp en oppkutter maskin, kunne ikke klart meg uten.. Kok en suppe. Hiv opp i alle grønsaker, og kjøtt. På kjøkkenet står den å puterer men jeg hjelper 7 åringen med lekser. Hvorfor gjøre det vasnkeligere enn det er. Vi har nok bedre råd enn folk flest. jeg har et eget vaskerom med trørketrommel og 4 vaskemaskiner. Det går unna i svingene. Vi har arvet noen av vaskemaskinene så har ikke kjøpt alle nye. jeg kan se løsninger og er kreativ. Jeg har ikke noen store problemer i hverdagen som jeg bruker mye tid på.

Skrevet

til de som lurer. Minsten sover luren sin. En i barnehage, en på skolen, resten ordner seg selv.

Og det finnes hjelpemidler som gjør at det går ganske fort å lage mat.

¨Mange ganger putter jeg alt i steikeovnen. Kjøp en oppkutter maskin, kunne ikke klart meg uten.. Kok en suppe. Hiv opp i alle grønsaker, og kjøtt. På kjøkkenet står den å puterer men jeg hjelper 7 åringen med lekser. Hvorfor gjøre det vasnkeligere enn det er. Vi har nok bedre råd enn folk flest. jeg har et eget vaskerom med trørketrommel og 4 vaskemaskiner. Det går unna i svingene. Vi har arvet noen av vaskemaskinene så har ikke kjøpt alle nye. jeg kan se løsninger og er kreativ. Jeg har ikke noen store problemer i hverdagen som jeg bruker mye tid på.

 

Høres lettvint ut, bra at du har ordnet deg slik. Virker som du anser deg selv som så å si fulltidshusmor og er veldig opptatt av oppgaver i hjemmet. De fleste av dem som skriver her på DiB har full jobb, verv, hobbyer, oppfølging av ungene på trening, mange har menn som jobber kveld, helg eller er ukependlere.

Skrevet

Godt dere er perfekte, da... Vi lager mye rar mat til vanlig, men opplever at mange andres unger kan være ganske kresne.. Da er det lettvint å ty til pølser, sånn at de i hvert fall blir mette. Det betyr ikke at det er pølser på menyen hver dag...

 

HVa som serveres gjestene her i huset varierer veldig.. Det kommer an på hva vi har. Jeg liker ikke å kjøpe inn mer enn det vi trenger, for jeg hater å kaste mat, i tillegg til at jeg fort kan spise altfor mye selv hvis det finnes i skapene.

 

Men mine (pølseelskende) unger spiser mer enn gjerne;torsk laks, kylling, linsesuppe, bønnegryte, brokkoli og andre sunnere saker. Dersom vi inviterer på middag, er det som oftest litt mer forseggjort mat, ja... Men kommer de uventet, så må vi ta det vi har, og pølser og kjøttdeig har vi alltid i frysen...

 

VI er jo ikke perfekt. Eller vi er ikke mer perfekte enn dere. Alle gjør jo det som passer sin familie best. Det er ikke noe galt med pølser. Jeg har 6 barn, og nesten alltid så har de fått servert pølser på besøk. Og klart det er stas for barna. Men det som er utrolig er at det er nesten hver eneste gang. Jeg har ikke noe i mot pølser. Men bare lurte på er det økonomi som gjør at valget faller på pølser. Jeg tror jeg har skjønt noe etterhvert. Barn er glad i pølser så da serverer man det. Det finnes jo mye annet man kan servere barn, hvis man først skal servere noe. Nå er det sånn at barna mine har flere faste venner de bytter på å besøke. Alle er ikke like ille. Men noen har servert pølser hver eneste gang i flere år. Jeg kan ha vært uheldig. Ja. Jeg er ikke bedre enn andre, men jeg prøver å finne noe annet å servere andre barn som er på besøk noe annet enn bare pølser. Selv om det er godt og enkelt å lage. Nå er det sånn at med så mange barn, er det alltid noen som er på besøk hos andre, og alltid noen andre barn som er her. Derfor merker jeg heller ikke så veldig mye i budsjettet.

 

Du har 6 barn, har tid til å lage masse mat og har orden på husholdningen, hvor stor stillingsprosent har du på jobben da?

jeg lager ikke masse mat. da har du ikke lest godt nok. jeg setter frem et frukt fat når jeg har gjester. jeg inviterer en sjelden gang folk på middag. Kanskje 5-6 ganger i året. Da lager jeg noe godt, for eksempel steik. det ordner jo seg selv i ovnen. det er ikke krevendene for meg i det hele tatt. store barn hjelper med oppvasken eller mannen. jeg gjør jo ikke alt alene. tydeligvis noen her inne som ikke har barn eller mann som hjelper seg.

Vi vasker huset i helgen. mannen hjelper til og flere av barna. det er stort hus så det tar det et par timer. resten av uka må alle passe på sine ting og rydde etter seg. vi tar en rydde økt, hver dag. Det er jo bare en helt vanlig hver dag. jeg har fri 2-3 dager i uka. jeg vasker 6 maskiner med tøy hver dag, gjennomsnitt. det gjør jeg på to omganger med flere maskiner. bruker tørketrommel mye. bretter tøy, barna legger selv i skapet. har du ikke oppdratt mann og barn så får du selvsagt

mye mer arbeid. velbekomme

Skrevet

Jeg sparer en del tid på å bo sentralt. De store barna tar bussen selv. jeg Jobbe redusert. Intresert i matlaging. Mitt største tips er planlegge. Jeg er en stor planlegger. Ellers vet jeg ikke hvordan det skulle gått rundt her. Det er full rulle og mye organisering. Jeg har alt i kjøleskapet jeg trenger dagen før. Jeg planlegger gjerne mange uker i forveien, alt jeg skal handle inn. Familien min er jobben min. Og den stortrives jeg i. Jeg liker at barna mine har besøk. Kanskje fordi at jeg er vant til å ha barn rundt meg hele tiden, så er det ikke noe ekstra for meg å ha andre på besøk. Vi er så mange, at å lage middag til et par stykk til er jo ingen ting.

 

Kjenner jeg er lei av denne tråden nå. Tilbake til hverdagen.

Der forsvant denne kvelden på dib. Da henger jeg litt etter tidskjema mitt :-)

 

HI

 

Du jobber redusert og har store barn. Javel. Jeg har 45 minutter pendlevei til jobb, små barn som må følges opp, og 100% stilling. Samtidig som jeg har vært alene med barna i flere år, med akkurat det samme opplegget. Samboer jobber mye og ukurante arbeidstider, så mye av husarbeid osv faller på meg. Ikke alle har TID til det du driver med. Ikke alle KAN jobbe redusert eller bo sentralt. Jeg hadde aldri valgt å bo i Oslo eller andre storbyer, synes ungene har det bedre av å vokse opp på landet, uten motepress, masse kriminalitet, jåleri og andre storbyfenomener. Jeg synes du burde akseptere at andre faktisk jobber 100%, ikke alle er matinteressert slik du er, og derfor er de opptatt av andre ting enn å stå på kjøkkenet flere timer hver dag. Har ingenting med utdanning eller det å være smart å gjøre, det er TID man ikke har nok av i en travel hverdag med små barn, full jobb, hus osv.

 

Og nei, vi spiser ikke pølser og pizza hver dag, så jeg føler meg overhode ikke truffet av hovedinnlegget.

 

Unnskyld meg, det var aldri meningen at noen skulle føle seg truffet. hvor i all verden tar du det fra. jeg gjentar meg til det kjedsommelige. jeg er ikke perfekt. Jeg lurte på om det var økonomi som spilte inn. jeg har fått svar, for noen spiller det litt inn, men for de fleste er det tid, eller holdninger. jeg bare undrete meg, jeg sa jeg var en nysgjerrig Per. Det var aldri å være ute etter noen, eller at jeg er bedre enn noen andre.

 

HI

Skrevet

Godt dere er perfekte, da... Vi lager mye rar mat til vanlig, men opplever at mange andres unger kan være ganske kresne.. Da er det lettvint å ty til pølser, sånn at de i hvert fall blir mette. Det betyr ikke at det er pølser på menyen hver dag...

 

HVa som serveres gjestene her i huset varierer veldig.. Det kommer an på hva vi har. Jeg liker ikke å kjøpe inn mer enn det vi trenger, for jeg hater å kaste mat, i tillegg til at jeg fort kan spise altfor mye selv hvis det finnes i skapene.

 

Men mine (pølseelskende) unger spiser mer enn gjerne;torsk laks, kylling, linsesuppe, bønnegryte, brokkoli og andre sunnere saker. Dersom vi inviterer på middag, er det som oftest litt mer forseggjort mat, ja... Men kommer de uventet, så må vi ta det vi har, og pølser og kjøttdeig har vi alltid i frysen...

 

VI er jo ikke perfekt. Eller vi er ikke mer perfekte enn dere. Alle gjør jo det som passer sin familie best. Det er ikke noe galt med pølser. Jeg har 6 barn, og nesten alltid så har de fått servert pølser på besøk. Og klart det er stas for barna. Men det som er utrolig er at det er nesten hver eneste gang. Jeg har ikke noe i mot pølser. Men bare lurte på er det økonomi som gjør at valget faller på pølser. Jeg tror jeg har skjønt noe etterhvert. Barn er glad i pølser så da serverer man det. Det finnes jo mye annet man kan servere barn, hvis man først skal servere noe. Nå er det sånn at barna mine har flere faste venner de bytter på å besøke. Alle er ikke like ille. Men noen har servert pølser hver eneste gang i flere år. Jeg kan ha vært uheldig. Ja. Jeg er ikke bedre enn andre, men jeg prøver å finne noe annet å servere andre barn som er på besøk noe annet enn bare pølser. Selv om det er godt og enkelt å lage. Nå er det sånn at med så mange barn, er det alltid noen som er på besøk hos andre, og alltid noen andre barn som er her. Derfor merker jeg heller ikke så veldig mye i budsjettet.

 

Du har 6 barn, har tid til å lage masse mat og har orden på husholdningen, hvor stor stillingsprosent har du på jobben da?

jeg lager ikke masse mat. da har du ikke lest godt nok. jeg setter frem et frukt fat når jeg har gjester. jeg inviterer en sjelden gang folk på middag. Kanskje 5-6 ganger i året. Da lager jeg noe godt, for eksempel steik. det ordner jo seg selv i ovnen. det er ikke krevendene for meg i det hele tatt. store barn hjelper med oppvasken eller mannen. jeg gjør jo ikke alt alene. tydeligvis noen her inne som ikke har barn eller mann som hjelper seg.

Vi vasker huset i helgen. mannen hjelper til og flere av barna. det er stort hus så det tar det et par timer. resten av uka må alle passe på sine ting og rydde etter seg. vi tar en rydde økt, hver dag. Det er jo bare en helt vanlig hver dag. jeg har fri 2-3 dager i uka. jeg vasker 6 maskiner med tøy hver dag, gjennomsnitt. det gjør jeg på to omganger med flere maskiner. bruker tørketrommel mye. bretter tøy, barna legger selv i skapet. har du ikke oppdratt mann og barn så får du selvsagt

mye mer arbeid. velbekomme

 

Man skal ikke oppdra voksne menn, da har du misforstått kraftig. Man oppdrar kun barna sine. Når mannen jobber 12 timer i døgnet i helgene, så er det urimelig at han skal gjøre like mye som meg i husarbeid når jeg har helgefri. Ungene hjelper til litt, men de er enda for små til å ta større oppgaver som matlaging (synes jeg ser fireåringen passe på ovnen osv :D) osv. Du jobber 50% og har flere dager i uka fri, i tillegg til helg. Selvfølgelig har du mer tid til husarbeid enn folk som er borte hjemmefra i 8-9 timer HVER ukedag. Ikke alle er opptatt av at livet skal kun bestå av å oppdra mannen sin, vaske rundt, shine hus og lage mat. Noen har andre interessert også, uten at de er dårligere mennesker av den grunn.

Skrevet

Til dere som fortsetter å ikke har tid til å stå på kjøkkenet hele dagen. Jeg forstår det. jeg er jo ikke helt dum. Sånn har de fleste vennene mine også. noen har bare tid til å komme å besøke meg 2-3 ganger i året. Det er fult med aktiviter. Her er det bare de store som skal på aktiviet, og de går selv.

Jeg vil ikke at alle skal bli som meg. Jeg er oppvokst i en kultur på sørlandet, og alltid serverte man gjester noe å bite i,

Den dag i dag når jeg beøsker gamle kjente, så har de ordnet med mat, alt fra pølser, toro lasagne, boller osv.

Og da stusser jeg litt her på østlandet som jeg har bodd i 20 år, når flere kjente ikke serverer noe. Jeg vet de har det trangt. Lurer da på er det økonomi eller kultur. Jeg sier ikke at det er galt å ha trang økonomi, men lurer på om det påvirker hva man sereverer. Er det ikke lov å spørre når man lurer p¨å noe?

Jeg har ut ifra enkelte svar, funnet ut av det ikke har med økonomi ¨å gjøre, men tid. Og vet du, det er helt ok. jeg var bare nysgjerrig.

 

HI

Skrevet

Til dere som fortsetter å ikke har tid til å stå på kjøkkenet hele dagen. Jeg forstår det. jeg er jo ikke helt dum. Sånn har de fleste vennene mine også. noen har bare tid til å komme å besøke meg 2-3 ganger i året. Det er fult med aktiviter. Her er det bare de store som skal på aktiviet, og de går selv.

Jeg vil ikke at alle skal bli som meg. Jeg er oppvokst i en kultur på sørlandet, og alltid serverte man gjester noe å bite i,

Den dag i dag når jeg beøsker gamle kjente, så har de ordnet med mat, alt fra pølser, toro lasagne, boller osv.

Og da stusser jeg litt her på østlandet som jeg har bodd i 20 år, når flere kjente ikke serverer noe. Jeg vet de har det trangt. Lurer da på er det økonomi eller kultur. Jeg sier ikke at det er galt å ha trang økonomi, men lurer på om det påvirker hva man sereverer. Er det ikke lov å spørre når man lurer p¨å noe?

Jeg har ut ifra enkelte svar, funnet ut av det ikke har med økonomi ¨å gjøre, men tid. Og vet du, det er helt ok. jeg var bare nysgjerrig.

 

HI

 

Jeg bor i nord, har tidligere bodd på østlandet. Kommer egentlig fra annet land, der vi har kultur at vi setter frem kaker, kjeks eller noe middagsmat (hvis besøket er ved middagstider) til gjestene. På østlandet fikk man for det meste lunken kaffe og vann, ble helt overrasket over det jeg. Litt bedre her i nord, og jeg selv serverer ting til gjestene hvis jeg har det i hus. Har ikke så stor fokus på sunt og hjemmelaget som du, men har ikke samvittighet til å ikke tilby noe som helst til folk som kommer og besøker.

Skrevet

Jeg er opptatt av biler og alt med motor, og særlig på det med sikre biler osv. Da kan jeg også spørre som du, HI, om mine naboer og flere i vennekretsen har for lite opplysning, utdanning eller økonomi siden de velger mindre sikre, gamle biler, som kommer dårligere ut ved kollisjon enn nyere stasjonsvogner? At de ikke følger alle servicene på bilene sine slavisk og ikke vet hvordan man skifter olje? Hvorfor barnet mitt blir transportert i en slik bil når h*n skal på tur med kameratene sine? Bare fordi DU er over gjennomsnittet interessert i ernæring og jobber med det, betyr ikke at folk som ikke har den samme interessen er fattige eller dumme, eller har for lite utdanning. Det handler om interesser, that's it.

 

Bra svar. sett meg på plass :-) ¨

Det liker jeg!!!!

Bra poeng. I min vennekrets har det absolutt med økonomi å gjøre hvilken bil man har. Vi har selvfølgelig ny bil for noen år siden. De jeg vet er alene mødre kjører gammel bil. De som kan kjøpe seg sikkerthet, ny trygg bil gjør det. Og de jeg kjenner har en mann som er intresert i motor. Min også, så jeg selv kan ingenting om det, men jeg er like intresert i å kjøre rundt i en bil med høy sikkerhet, som jeg er av at kroppen skal få i seg proteiner, fett og karbohydrater i en passe mengde

 

HI

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...