Gå til innhold

Noen med en enkel og god oppskrift på noe alla "jegergryte"?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Altså med kjøtt, sopp ol, og ikke tomatsaus. Gjerne noe som passer med poteter eller potetmos :)

Skrevet

Halvtin reinsdyrskavet og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen og ha over en gryte. Rens og del purren i biter. Tilsett i gryta og hell over vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 30 minutter. Rens og del soppen før du freser den lett i panna,og tilsetter den i gryta.

 

Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryta sammen med einerbær, solbærsaft og pepper. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt. Serveres med hjemmelaget potetmos og rørte tyttebær.

 

750 gr reinsdyrskav 300 gr sopp(helst skogssopp) 1 stk purre 3 dl vann 5 ss rømme 1 dl melk 2 ss hvetemel 4 stk einerbærknapp_hjelp_extra_small.png Ca 2,5 ss solbærsaft salt og pepper 4 porsjon(er) potetmos

Skrevet

Halvtin reinsdyrskavet og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen og ha over en gryte. Rens og del purren i biter. Tilsett i gryta og hell over vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 30 minutter. Rens og del soppen før du freser den lett i panna,og tilsetter den i gryta.

 

Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryta sammen med einerbær, solbærsaft og pepper. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt. Serveres med hjemmelaget potetmos og rørte tyttebær.

 

750 gr reinsdyrskav 300 gr sopp(helst skogssopp) 1 stk purre 3 dl vann 5 ss rømme 1 dl melk 2 ss hvetemel 4 stk einerbærknapp_hjelp_extra_small.png Ca 2,5 ss solbærsaft salt og pepper 4 porsjon(er) potetmos

 

Takk :) Hørte akkurat ut som noe vi skal ha til middag i kveld ;)

Skrevet

Vet noen har i noen skiver brunost i sausen, når de lager gryter lignende med den over her:)

Skrevet

Bruk litt kulør.

Noen av disse brune grutene kan få litt spyfarge. Sorry uttrykket;)

Men kjempegodt :-)

 

Jeg bruker å strimle et stykke viltkjøtt i terninger, brune og koke mørt før jeg har det i gryta i stede for reinskav.

Skrevet

Takk for tips :)

Skrevet

Det går også fint an å lage en Biff stroganoff uten tomatpure, bare dropp den fra oppskriften. Mange gode stroganoffoppskrifter der ute, personlig synes jeg de blir bedre med fløte eller creme fresh enn med rømme, er ikke veldig glad i rømmesmaken i gryter.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...