Alva♂️♂️♂️♀️ Skrevet 9. mars 2012 #1 Skrevet 9. mars 2012 Altså med kjøtt, sopp ol, og ikke tomatsaus. Gjerne noe som passer med poteter eller potetmos
Anonym bruker Skrevet 9. mars 2012 #2 Skrevet 9. mars 2012 Halvtin reinsdyrskavet og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen og ha over en gryte. Rens og del purren i biter. Tilsett i gryta og hell over vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 30 minutter. Rens og del soppen før du freser den lett i panna,og tilsetter den i gryta. Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryta sammen med einerbær, solbærsaft og pepper. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt. Serveres med hjemmelaget potetmos og rørte tyttebær. 750 gr reinsdyrskav 300 gr sopp(helst skogssopp) 1 stk purre 3 dl vann 5 ss rømme 1 dl melk 2 ss hvetemel 4 stk einerbær Ca 2,5 ss solbærsaft salt og pepper 4 porsjon(er) potetmos
Alva♂️♂️♂️♀️ Skrevet 9. mars 2012 Forfatter #3 Skrevet 9. mars 2012 Halvtin reinsdyrskavet og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen og ha over en gryte. Rens og del purren i biter. Tilsett i gryta og hell over vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 30 minutter. Rens og del soppen før du freser den lett i panna,og tilsetter den i gryta. Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryta sammen med einerbær, solbærsaft og pepper. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt. Serveres med hjemmelaget potetmos og rørte tyttebær. 750 gr reinsdyrskav 300 gr sopp(helst skogssopp) 1 stk purre 3 dl vann 5 ss rømme 1 dl melk 2 ss hvetemel 4 stk einerbær Ca 2,5 ss solbærsaft salt og pepper 4 porsjon(er) potetmos Takk Hørte akkurat ut som noe vi skal ha til middag i kveld
Rosepus™ Skrevet 9. mars 2012 #4 Skrevet 9. mars 2012 Vet noen har i noen skiver brunost i sausen, når de lager gryter lignende med den over her:)
Anonym bruker Skrevet 9. mars 2012 #5 Skrevet 9. mars 2012 Bruk litt kulør. Noen av disse brune grutene kan få litt spyfarge. Sorry uttrykket;) Men kjempegodt :-) Jeg bruker å strimle et stykke viltkjøtt i terninger, brune og koke mørt før jeg har det i gryta i stede for reinskav.
Kari K. med to søte små Skrevet 9. mars 2012 #7 Skrevet 9. mars 2012 http://www.matprat.no/tradisjon/tradisjonelle-oppskrifter/finnbiff/ Denne bruker vi og lage, og den er utrolig god. Vi bruker kvernet elgkjøtt, men vil tro at det meste av viltkjøtt er godt til denne retten. Nå ble jeg sulten!
Anonym bruker Skrevet 9. mars 2012 #8 Skrevet 9. mars 2012 Det går også fint an å lage en Biff stroganoff uten tomatpure, bare dropp den fra oppskriften. Mange gode stroganoffoppskrifter der ute, personlig synes jeg de blir bedre med fløte eller creme fresh enn med rømme, er ikke veldig glad i rømmesmaken i gryter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå