Anonym bruker Skrevet 26. februar 2012 #1 Del Skrevet 26. februar 2012 Jeg har kjøpt mye ost på tilbud, og ser nå at jeg kanskje ikke klarer å bruke all osten før den går ut på dato i mai. Er det greit å fryse en pakke Norvegia? Vil den være like god når jeg tar den opp senere? Noen med erfaring? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143913046-kan-ost-fryses/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
♠️SparEss♠️ Skrevet 26. februar 2012 #2 Del Skrevet 26. februar 2012 Ja det kan den Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143913046-kan-ost-fryses/#findComment-144031082 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Sekretøsa Skrevet 26. februar 2012 #3 Del Skrevet 26. februar 2012 Har aldri gjort det selv, men mange i svigerfamilien min gjør det, så det går sikkert helt fint Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143913046-kan-ost-fryses/#findComment-144031085 Del på andre sider Flere delingsvalg…
moota m storebror&lillebror Skrevet 26. februar 2012 #4 Del Skrevet 26. februar 2012 Du kan fint fryse ost, men konsistensen blir litt rar etterpå så den er best å bruke til ost i mat og revet ost. Jeg føler den blir litt myk og går lett i oppløsning. Jeg synes sånn sett også at osten fint kan brukes selv om det er noen uker etter "best før" datoen. Jeg er sånn som gjerne kjøper masse masse ost når det er på tilbud. Før kjøpte jeg gjerne 10-12 stk, men det ble litt problem med lagringen så nå kjøper jeg "bare" 6-8 stk hehe De er jo ofte på tilbud også Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143913046-kan-ost-fryses/#findComment-144031096 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 26. februar 2012 #5 Del Skrevet 26. februar 2012 Det går veldig bra, men den blir litt anderledes i fargen. Så vi bruker den bare til gratinering. Er du lur så rasper du osten før du fryser den. Kan legges i brødpose eller i boks. Når du skal bruke den dunker du posen eller boksen litt på kjøkkenbenken slik at osten løsner litt. Da er det bare å strø over med det du trenger og legge resten tilbake i frysen. Fryser du den hel så må du bruke hele. Bare pass på å legg osten lett i posen/boksen, ikke press det sammen for å få plass. Da er det ikke så lett å få det frahverandre fryst. Vi kjøper ofte ost når det er billig. Rasper og fryser ned. Da har vi ost, selv om vi ikke har fersk ost i kjøleskapet. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143913046-kan-ost-fryses/#findComment-144031099 Del på andre sider Flere delingsvalg…
☆☆☆ Skrevet 26. februar 2012 #6 Del Skrevet 26. februar 2012 Jeg foretrekker å rive osten på kjøkkenmaskinen før frysing. Da kan den brukes på pizza, ovnsrester, ostesauser, omeletter osv direkte fra fryseren. Osten fryser ganske løst sammen, så det er lett å ta akkurat det du trenger og hive resten inn i fryseren igjen. Revet ost tiner på 15 min mens du lager resten av fredagstacoen. Ellers så går det faktisk an å spise ost som har vært fryst på brødskiva også, men som det blir påpekt blir ikke konsistensen optimal. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143913046-kan-ost-fryses/#findComment-144031114 Del på andre sider Flere delingsvalg…
dincene Skrevet 26. februar 2012 #7 Del Skrevet 26. februar 2012 Jeg rasper og fryser ned i små porsjoner - til pizza. Går kjempefint! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143913046-kan-ost-fryses/#findComment-144031140 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 26. februar 2012 #8 Del Skrevet 26. februar 2012 Ost er veldig lagringsdyktig, så lenge du ikke åpner pakningene vil osten bare bli bedre og bedre jo lenger du lagrer den. Mange kjøper f.eks edamer til jul og lagrer den til bruk neste jul, altså ett år etter at best før-datoen er gått ut. Best før stemmer absolutt ikke når det gjelder ost og (de fleste) viner... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143913046-kan-ost-fryses/#findComment-144031183 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 26. februar 2012 #9 Del Skrevet 26. februar 2012 Når vi kjøper ost, så kjøper vi en stor pakke norvegia, som vi deler i tre og fryser to deler. Det fungerer utmerket. De som er fryst blir litt tørrere i konsistensen (smuldrer litt mer når man skal skjære skiver), men det går helt greit, smaken synes jeg er lik. Men det er jo viktig da- at man sørger for at osten ikke blir liggende i tint is når den legges i kjøleskap for tining... da blir den bløt og får sånne hvite bløte merker... selv tar jeg den ut av plasten når den er nesten ferdig tint, og legger den på skål med plastfolie over, bruker ostehøvel på områder som har vært fuktige for å fjerne ytterste lag. Det gjør jeg forresten uansett med all ost, for synes det er så ekkelt med det hvite pulveret som brukes rundt sidene på osten før den pakkes i plast av produsenten, minner meg sånn om hvit mugg... Men jeg er jo kanskje litt vel nøye. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143913046-kan-ost-fryses/#findComment-144031359 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Heada Skrevet 26. februar 2012 #10 Del Skrevet 26. februar 2012 Fo shizzle! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143913046-kan-ost-fryses/#findComment-144031368 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 26. februar 2012 #11 Del Skrevet 26. februar 2012 Takk for tips. Nå har jeg raspet opp den ene og lagt det i fryseren i bokser. Håper det går bra å riste løs det jeg trenger for hver gang. HI Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143913046-kan-ost-fryses/#findComment-144031575 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå