Gjest 5 andre Skrevet 22. februar 2012 #1 Skrevet 22. februar 2012 Er så mange oppskrifter på nett. Hvordan vet man hvilken som er virkelig god? Hva anbefaler du?
Anonym bruker Skrevet 22. februar 2012 #2 Skrevet 22. februar 2012 Er så mange oppskrifter på nett. Hvordan vet man hvilken som er virkelig god? Hva anbefaler du? Denne kan jeg utenat Bunn : 4 eggehvitter (ta vare på plommene), 125 g sukker, 150 g malte mandler, 1 ss hvetemel (kan sløyfes), 1 ts bakepulver. Pisk eggehvittene stive (så du kan holde den opp ned uten at det renner ut), tilsett sukker og pisk til det er oppløst. Rør forsiktig inn malte mandler, mel og bakepulver. Ha deigen over i en smurt rund kakeform og stek på 150 grader ca 50 minutter. Krem: 4 eggeplommer (noen ganger bruker jeg 5), 100 g melis, 1,5 dl kremfløte, 1,5 ts vaniljesukker, 130 g tine meierismør Ha alle ingrediensene i en kjele bortsett fra smøret ( det legger du ut tidlig så det får romtemperatur) kok forsiktig opp blandingen slik at den blir tykk, ikke ha for sterk varme og rør godt så den ikke klumper seg. Når den er ferdig tar du den av plata og venter til den har fått romtemperatur før du rører inn smøret godt! (du kan bruke fra 100 - 130 g smør avhengig av hvor myk du liker kremen, jo mindre smør jo mykere blir kremen) Vent til kaken er kald/romtemperert før du har over kremen. Jeg bruker å rive melkesjokolade over for pynt. Denne får jeg aldri nok av, den er fantastisk god Jeg liker den best når den har stått i kjøleskapet og kremen er blitt litt hard
Anonym bruker Skrevet 22. februar 2012 #3 Skrevet 22. februar 2012 Oppskriften til #2 høres fin ut, jeg pleier i tillegg å hakke 50 g. kokesjokolade og ha i røra, det blir sinnssykt bra!
Gjest irismor Skrevet 22. februar 2012 #4 Skrevet 22. februar 2012 4 eggehvitter 150 gr melis 150 gr malte mandler Pisk hvittene stivt, bland sammen melis og mandler. Bland forsiktig sammen melis, mandler og hvitter. Stekes på 175 grader i 25-30 min. Krem 4 eggeplommer 150 gr sukker 1 1/2 dl kremfløte Kokes sammen under konstant omrøring til blandingen er tyknet. La den stå og avkjøle seg. 150 gr tine smør romtemperert. Bland det inn i kremen når den av
Gjest irismor Skrevet 22. februar 2012 #5 Skrevet 22. februar 2012 Forbanna tlf!!!!! Rør kremen sammen med det romtempererte smøret. Sett det i kjøleskapet en stund og ha det på kaken når den er kald. Strø skivede mandler oppå. Nyt den. Hender jeg lager dobbel porsjon i langpannen (den med lokk).
Anonym bruker Skrevet 22. februar 2012 #7 Skrevet 22. februar 2012 nå tror jeg nesten jeg må bake i dag
Gjest 5 andre Skrevet 25. februar 2012 #8 Skrevet 25. februar 2012 Er så mange oppskrifter på nett. Hvordan vet man hvilken som er virkelig god? Hva anbefaler du? Denne kan jeg utenat Bunn : 4 eggehvitter (ta vare på plommene), 125 g sukker, 150 g malte mandler, 1 ss hvetemel (kan sløyfes), 1 ts bakepulver. Pisk eggehvittene stive (så du kan holde den opp ned uten at det renner ut), tilsett sukker og pisk til det er oppløst. Rør forsiktig inn malte mandler, mel og bakepulver. Ha deigen over i en smurt rund kakeform og stek på 150 grader ca 50 minutter. Krem: 4 eggeplommer (noen ganger bruker jeg 5), 100 g melis, 1,5 dl kremfløte, 1,5 ts vaniljesukker, 130 g tine meierismør Ha alle ingrediensene i en kjele bortsett fra smøret ( det legger du ut tidlig så det får romtemperatur) kok forsiktig opp blandingen slik at den blir tykk, ikke ha for sterk varme og rør godt så den ikke klumper seg. Når den er ferdig tar du den av plata og venter til den har fått romtemperatur før du rører inn smøret godt! (du kan bruke fra 100 - 130 g smør avhengig av hvor myk du liker kremen, jo mindre smør jo mykere blir kremen) Vent til kaken er kald/romtemperert før du har over kremen. Jeg bruker å rive melkesjokolade over for pynt. Denne får jeg aldri nok av, den er fantastisk god Jeg liker den best når den har stått i kjøleskapet og kremen er blitt litt hard Takk Har prøvd denne i dag. Den var nydelig
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå