Anonym bruker Skrevet 11. februar 2012 #1 Skrevet 11. februar 2012 Risen ble kokt for en uke siden, og vi bruker alltid å spare på restene i kjøleskapet for å bruke i omelett el.l dagen etter. Nå er det jo gått litt tid da, men tror dere den kan brukes i omelett i dag? Den ser helt fin ut, og lukter helt fint. Og den har jo vært oppbevart i tett plastboks i kjøleskapet hele tiden.
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2012 #2 Skrevet 11. februar 2012 Er du så gnien at du ikke kan koke ny ris når den har stått ei uke i kjøleskap?? Jeg ville aldri ha brukt den....
soleia Skrevet 11. februar 2012 #3 Skrevet 11. februar 2012 Nei, det ville eg ikkje gjort. Eg et ofte risrestar som er 2-3 dagar gamle, når eg veit at det har kome raskt i kjøleskap, men ris kan føre til alvorleg matforgifting. http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.6879974
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2012 #4 Skrevet 11. februar 2012 Nei, det hadde jeg ikke gjort. Ris bør spises den dagen den er kokt, senest dagen etter om den ble raskt avkjølt og oppbevart kjølig.(det samme gjelder pasta)
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2012 #5 Skrevet 11. februar 2012 Takk for svar. Da dropper jeg det. Og nei, det er ikke fordi jeg er så gnien at jeg vurderte å bruke det, men jeg er syk og alene med barna så da tenkte jeg å lage formiddagsmat til de på en enklest måte HI
☆☆☆ Skrevet 11. februar 2012 #6 Skrevet 11. februar 2012 Nei. Jeg er langt fra hysterisk på rester, men grensa går lenge før ei uke.
Gjest UndrendeUllteppe Skrevet 11. februar 2012 #7 Skrevet 11. februar 2012 Synes ikke HI på noen måte virker gnien, det var nå også et svar å få. Ris er skummelt å spare lenge på, men et par dager ville neppe vært noe problem. Regner uansett med dere har fått i dere mat nå ;-) God bedring!
It's all about me Skrevet 11. februar 2012 #8 Skrevet 11. februar 2012 Jeg lurer på noe annet jeg. Ris i omelett? Er det noe jeg har gått glipp av...?
☆☆☆ Skrevet 11. februar 2012 #9 Skrevet 11. februar 2012 I omelett bruker jeg det jeg finner i skapet, kunne fint slengt ris i om den var litt "yngre"
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå